PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : güven üzerine..

mikurukachi
15-04-2009, 23:23
İngiltere'nin yargıçları
İngiltere'de yargıçların maaşı yokmuş. Onun yerine ihtiyaçları oldukça kullandıkları kredisi sınırsız çek defterleri varmış. İngiliz devleti hakimlerine o kadar güveniyormuş.

Bir gün hakimin biri bir bankaya gidip 1.000.000 poundluk bir çek bozdurmak istediğini söylemiş. Tabii ortalık birbirine girmiş. Banka yöneticileri en üst makamdan onay almadan bu kadar parayı veremeyecekleri söyleyip hemen İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlığa telefon etmişler. Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış:

"ÖDEYİN"

Fakat bankada o kadar nakit yokmuş. Hakimden ertesi gün gelmesi rica edilmiş. Ertesi gün para bir bavul içinde hazırmış.

Aradan birkaç gün geçmiş. Hakim çıkagelmiş. Parayı bankaya geri vermek istiyormuş. Banka yönetimi şaşırıp kalmış. Hemen Adalet Bakanlığı'nı aramışlar. Derhal bakanlık müfettişleri devreye girmiş ve hakime hareketinin sebebini sormuşlar. Hakim "Kraliçe nin hükümeti bize gerçekten bu kadar güveniyor mu? Onu sınadım" cevabını vermiş. Raporlar bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim azledilmiş.

Adalet Bakanlığı hakime gönderdiği yazıda gerekçeyi şöyle açıklamış:

"Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi, devletine güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet ona asla güvenmez."

Bu yazıyı okuduktan sonra güven denilen şeyin ne kadar kırılgan ve hassas oldugunu düşündüm..
Hayatımızda kişilere karşı güven kazanmamız bazen yıllar alıyor, ve o kırılgan olgu en küçük bir yanlışta onarılmaz bir şekilde kayboluyor...

oŋυrov
15-04-2009, 23:36
bende diyorum ki dostum, mişli muşlu hikayelere inanma.
ancak güvenden bahsetmek gerekirse,
evet zordur kazanması, kaybetmesi de çok kolaydır.
benim önerim ise hiç kimseye tam anlamıyla güvenmemeniz gerekmesi. hep bi şüpheciliğiniz olsun boyutu az da olsa olsun.

Umo
15-04-2009, 23:39
bana herkes güvenir ama ben gidip 1 milyon dolar istemiyorum kimseden sonra biz zan altında kalıyoruz ya koymayın şöyle yalan yanlış hikayeleri

Bab VerLoren
16-04-2009, 17:04
guven parayla olculmez para varsa guven olmaz bu boyledir kdngf :D

kamen
16-04-2009, 22:43
insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim :silly
konu ile alakalı oldumu onu da bilmiyorum :D

bansheinator
16-04-2009, 22:46
güvenmi peh !

Minacettin
16-04-2009, 22:52
Güvenmek...

Güvenilmemek ve güvenememekten dolayı öyle bir şey kaybettim ki off offf....
Ve ahh ahhh...

kamen
16-04-2009, 23:07
allahtan kaybetmek gibi lüksüm var :silly

eva
17-04-2009, 01:07
kimseye sonsuz guvenmiceksin. yeri gelir senin guveninin icine eder. kalirsin, mal mal bakarsin. haketmedim dersin. haketmissindir aslinda. o kadar guvendigin icin haketmissindir.

kamen
17-04-2009, 01:10
ben güveniyorum insanlara bi şekilde.atçakları kazık yediğim bi kazığın yanında kibrit çöpü kalır :n

oŋυrov
17-04-2009, 01:25
kimseye sonsuz guvenmiceksin. yeri gelir senin guveninin icine eder. kalirsin, mal mal bakarsin. haketmedim dersin. haketmissindir aslinda. o kadar guvendigin icin haketmissindir.

aferin. gözüme girdin bak :)

Septik
18-04-2009, 14:56
İnsanlara güvenmek istediğm için herkese güveniyormuş gibi görünürüm. Aslında içimi kemiren bişeyler vardır hep. Septiklik işte. (:

Lider
18-04-2009, 21:15
güven konusu önemli ya kimseye değerinden fazla vermemek gerek genel anlamda söylüyorum bunu - veriyon kıymet bilen yok aga sonra o kişiye verilmeyeceğini anladığın gün ve sonraki günler sen pişman oluyosun üzülen sen oluyosun karşıdaki kişi dün neyse o günden sonraki günde aynısı, onda değişen bi halt olmuyo.. olan sana oluyo
ikili ilişkilere dayalı bişey oldu bu söylediğim :D
sana ne derece veriyosa sen de ona o derece verecen ayarı

ya insanlara güvenmeden önce tartıp biçmek lazım sonra ne yapılacaksa bunu en iyi bilen biz oluruz.. güvenilip güvenilmeyeceği konusunda..

kamen
18-04-2009, 22:22
verişin iyiymiş özger adsadsafde

Lider
16-05-2009, 12:30
nhfkdkfjht

güven kıraç var bi de onelan

zufall_allen
17-05-2009, 14:34
güveneceksin ama güvenmek konusunda kendine çok fazla güvenmeyeceksin..boşuna dememişler babana bile güvenmyceksin diye..ne gerek var kazığın yerini bile bile önceden hazırlamaya..

painfuL
17-05-2009, 16:30
güvenmi peh !

Güvenmek...

Güvenilmemek ve güvenememekten dolayı öyle bir şey kaybettim ki off offf....
Ve ahh ahhh...

+12345678998675453234456677.....
güvendikde noldu...
BABANA bile güvenmeyeceksin... demiş büyüklerimiz(::luv:

h376
17-05-2009, 20:57
Bi de götüne güvenenenler var.

Essovius
18-05-2009, 02:05
emanete güvenirim :kronaz

emir
01-06-2009, 18:01
90 ila 230 bin sterlin arası değişio maaşlar :hmmm