Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : [Link] Ego
bansheinator
13-04-2009, 14:49
http://www.egoanalizi.com
bansheinator
13-04-2009, 14:53
fsdşşlsjkl
BİR EKİP İÇİNDE
Bazı insanlar bir ekip içerisinde çalıştıklarında iyi performans sergilerken, bazı insanlar da kendi başlarına daha verimli olurlar. Ekip üyelerinin kişilik tiplerinin anlaşılması, bireylerin işlerini nasıl yapacaklarına ve birbirleriyle nasıl iletişim kuracaklarına dâir bilgiler sağlar. Aşağıda, kişilik tercihleriniz temel alınarak, bir ekibe muhtemelen katacağınız güçler ve zayıf noktalar sunulmaktadır:
1. Katışıksız bir lidersiniz.
2. Üzerinde çalıştığınız projeye tam bir kendini adamışlık katıyorsunuz.
3. Hedef yönelimli ve organize olmakla ve sonuç üretmekle ekibe katkıda bulunuyorsunuz.
4. Ekip üyelerini etkilemek için, mantığı açıksözlülükle kullanıyorsunuz.
5. Önerilen çözümlerdeki hatâları bulmada mâhirsiniz.
6. Prosesleri analiz ediyor, problemleri çözüyor ve muhtemel çözümleri eleştirel bir yaklaşımla inceliyorsunuz.
7. Büyük resim üzerine odaklanıyorsunuz.
8. Bazen, diğer ekip üyeleri üzerinde aşırı derecede baskınlık kurmaya ya da onları kontrol etmeye çalışıyor görünüyorsunuz..
9. Hedeflere ulaşmak için bazen şartları aşırı zorluyorsunuz.
10. İşlerin derhâl yapılmasını istiyor ve bu konuda sabırsızlık gösterebiliyorsunuz.
11. Diğer insanlar sizinle aynı seviyede bir kendini adamışlık ya da projenin tamamlanma süresine özen göstermedikleri zaman son derece rahatsız oluyorsunuz.
12. Konunun açıklığa kavuşmasından sonra, sözkonusu meseleyi tartışmaya ilgi göstermiyorsunuz.
13. Hedefe katkıda bulunmamasına rağmen zaman ve kaynakları harcayan her şeyden rahatsız oluyorsunuz.
İLETİŞİM TARZINIZ
Etkin iletişim iki unsurdan oluşur: ne kadar iyi dinlediğiniz ve kendinizi nasıl ifâde edebildiğiniz. İyi iletişim becerileri başarının temelini teşkil eder. Kendimizin nasıl iletişim kurduğumuzun, diğer insanların nasıl iletişim kurduklarının ve diğer insanlarla nasıl iletişim kurmayı tercih ettiğimizin farkında olmamız, bizi bu hedefe götüren yolun önemli bir basamağını oluşturmaktadır. Kişilik tarzınız, sizin için diğer tiplerin iletişim tarzlarından daha etkin olan, kendine özgü iletişim stratejilerine sâhiptir.
1. Enerji, heyecan ve şevkle konuşuyorsunuz.
2. Hızlı cevap veriyor ve ayaklarınız yere basarak düşünüyorsunuz.
3. Yazılı raporlar yoluyla iletişim kurmak yerine, yüzyüze konuşmayı tercih ediyorsunuz.
4. Konuşmalarda, objektifliğin ve muhâkeme doğruluğunun yanısıra, kısa ve öz oluşu, kesinliği ve konuya tam bağlılığı seviyorsunuz.
5. Doğrudan ve konuya yönelik konuşuyorsunuz; konu dışı ayrıntılara karşı sabırsızlık gösteriyorsunuz.
6. Konuşmalarda nükte kullanıyor ve kelime oyunlarını çok seviyorsunuz.
7. Çeşitli seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını düşünüp değerlendirmekten zevk alıyorsunuz.
8. Düzenli sunumlarda bulunuyor ve adım adım ilerleyen bir prosesi tâkib ediyorsunuz.
9. Başarıya ulaşmak için zaman programlarını ve son teslim târihlerini ele almaya odaklanıyorsunuz.
10. Duygusallık ve kişisel değerlerle değil, soğukkanlı ve mantıklı analizlerle iknâ edilebiliyorsunuz.
11. İnsanları, objektif bir tutkuyla, kararlılıkla ve bilgilerin mantıksal bir sıra içinde sunulması ile iknâ ediyorsunuz.
12. Büyük resmi ve gelecekteki ihtimâlleri görüyor ve tipik olarak önce bunları sunuyorsunuz.
13. Sonuçlar ve elde edilecek başarılar üzerine odaklanıp, uzun vâdeli misyonlar ve hedefler hakkında konuşuyorsunuz.
14. Gelecekteki güçlükleri tartışmayı seviyorsunuz.
Essovius
13-04-2009, 14:55
üye mi olcaz :n
bansheinator
13-04-2009, 15:03
evet ama kısa üyeliği :D
agresif_panda
13-04-2009, 15:06
Ego insanın kendine yakışanı giymesidir :silly
Essovius
13-04-2009, 15:24
üyelik kısaymışta sorular biraz uzun geldi:D
sabrettim bitirdim. şurayada yapıştırayımda tam olsun
Eikp İçinde;
1. Gruba, iyi fakat sessiz bir atmosfer kazandırıyorsunuz.
2. Dâimâ insanları teşvik ediyor ve başarılarını tasdik ediyorsunuz.
3. Ekibe bir vizyon, ideal ve değerlere yönelik bir odaklanma sağlıyorsunuz.
4. İnsanlara, alışılmışın ötesine gitme yönünde ilham veriyorsunuz.
5. Ekibi birlik ve âhenge yönlendiriyorsunuz.
6. Ekip üyelerini dikkat ve ilgi ile dinliyorsunuz.
7. Ekibe, çok câzip fikirler ve büyük resme yönelik bir bakış açısı katıyorsunuz.
8. Mükemmeliyetçi eğilimilerinizle diğer üyeleri rahatsız edebiliyorsunuz.
9. Periyodik olarak, ekip üyelerince paylaşılmayan bir değere aşırı bağlılık gösteriyorsunuz..
10. İçinde bulunduğunuz anda olanlardan ziyâde, gelecekteki ihtimâllere odaklanıyorsunuz.
11. Aşırı ciddî ekip üyelerinden rahatsız oluyorsunuz.
12. Yeni fikirlere, ihtimâllere ve farklı görüşlere açık olmayan ekip üyelerine kızıyorsunuz..
13. Bir fikri anlamamasına rağmen anlıyormuş gibi davranan, genel hedefleri gözardı eden ve farklı görüşlere gözlerini kapatan ekip üyeleri sizi çok rahatsız edebiliyor.
İletişim Tarzınız;
1. Kendi benliğiniz içinde enerji ve heyecâna sâhipsiniz.
2. Cevap vermeden önce düşünmeyi tercih ediyor ve daha fazla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyuyorsunuz.
3. Kısa yazılı notları, konuşmak isteyen insanların çalışmanızı bölmelerine dâimâ tercih ediyorsunuz.
4. Somut ve ayrıntı yönelimli bir dilden ziyâde, genel ve mecâzî bir dil kullanmayı tercih ediyorsunuz.
5. Bir bilgi zenginliği oluşmasına katkıda bulunuyorsunuz.
6. Farklı anlayışları ve alışılmadık yaklaşımları seviyorsunuz.
7. Konuşmalara, uyum ve anlaşma alanlarını beyân ederek başlıyorsunuz.
8. Dolaylı ve dolambaçlı ilerleyen sunumlarda bulunuyorsunuz.
9. Programları değerlendiriyor, fakat çok kesin zaman çizelgelerinden kaçınıyorsunuz.
10. Duygusal biçimde sunulan kişisel materyâllerle iknâ edilebiliyorsunuz.
11. Görüşlerinizi öne sürerken kişisel tecrübelerinizi sunuyorsunuz.
12. Büyük resmi görüyor ve önce onu sunuyorsunuz.
13. Gelecekteki ihtimâller ve alternatifler açısından konuşuyorsunuz; bilgileri kesin olmayan ve uyarlanabilir bir biçimde sunuyorsunuz..
14. Gelecekteki muhtemel güçlükleri tartışmayı seviyorsunuz.
PeNTaGRaM
14-04-2009, 01:21
ben olmu$um ego :redface:
çıkan sonucu okuyunca egom daha bi tatmin oldu :silly
aynı şeyleri soruyo lan bu paso :S
ekip
1. Doğal bir lider ve kolaylaştırıcısınız.
2. Gruba, mizah ve duyarlılığın yanısıra, plân ve organizasyon da getiriyorsunuz.
3. Projenin değerini ya da ideallerinizi göz önünde bulundurarak plânlar geliştiriyor, ardından da bu plânları gerçekleştirmek için gerekli enerjiyi ortaya koyuyorsunuz..
4. Ekip üyelerinin hatâ yapmalarına ve hatâlarından ders çıkarmalarına imkân tanıyorsunuz.
5. Bireyleri dikkatle dinliyor ve bütün ekip üyelerinin görüşlerini değerlendiriyorsunuz.
6. Kimlerin projenin gerçekleştirilmesine en uygun olduğuna ve kimlerin bu tecrübeden gelişme yönünde en fazla istifâde edebileceğine karar verebiliyorsunuz.
7. Herkesin kendi önemini ve ekibe katkısını anlamasını temin ediyorsunuz.
8. Değmeyecek dâvâlara karşı bile gösterdiğiniz sarsılmaz sadâkâtinizle, diğer insanları yıldırabiliyor ve kızdırabiliyorsunuz.
9. Zaman zaman âmirâne tavırlar sergileyerek ekip arkadaşlarınızı kızdırabiliyorsunuz.
10. Kişiler-arası meseleler konusundaki kaygılara odaklanarak, ekip üyelerini kızdırabiliyorsunuz.
11. En fazla, projeyi umursamaz görünen ekip üyelerine kızıyorsunuz.
12. Diğerlerine tolerans gösteremeyen ve insanlar üzerinde yol açtıkları etkileri değerlendirmeyen ekip üyeleri sizi kızdırıyor.
13. Zamâna ve programlara saygı göstermeyen ve iş ilişkilerinin sosyal inceliklerine riâyet etmeyen ekip üyelerinden rahatsız oluyorsunuz.
iletişim
1. Enerji ve heyecanla konuşuyorsunuz.
3. Yazılı raporlar yoluyla iletişim kurmak yerine, yüzyüze konuşmayı tercih ediyorsunuz.
4. Mecazlar, benzetmeler ve sembollerle dolu bir dil kullanıyorsunuz.
7. Konuşmalara, uyum alanlarını beyan ederek başlıyorsunuz.
8. Düzenli sunumlarda bulunuyor ve adım adım ilerleyen bir prosesi tâkib ediyorsunuz.
9. Plânları ve son bitirme tarihlerini ele almayı ve böylece somut sonuçları ne zaman bekleyebileceğinizi bilmeyi seviyorsunuz.
10. Duygu ile sunulan ya da tabiatı îtibâriyle kişisel olan materyâllerle iknâ edilebiliyorsunuz.
11. Görüşlerinizi öne sürerken kişisel tecrübelerinizi anlatıyorsunuz.
13. Hedefler, eylemler ve değerler arasında tutarlılığı sağlamak için, misyonlardan ve gâyelerden bahsediyorsunuz.
14. Hatâlara, problemlere ve felâketlere karşı hazırlıklı olmak için gelecekteki güçlükleri tartışmaktan hoşlanıyorsunuz.
bingo lan :D
UnicornKnight
14-04-2009, 23:19
BİR EKİP İÇİNDE
Bazı insanlar bir ekip içerisinde çalıştıklarında iyi performans sergilerken, bazı insanlar da kendi başlarına daha verimli olurlar. Ekip üyelerinin kişilik tiplerinin anlaşılması, bireylerin işlerini nasıl yapacaklarına ve birbirleriyle nasıl iletişim kuracaklarına dâir bilgiler sağlar. Aşağıda, kişilik tercihleriniz temel alınarak, bir ekibe muhtemelen katacağınız güçler ve zayıf noktalar sunulmaktadır:
1. Katışıksız bir lidersiniz.
2. Üzerinde çalıştığınız projeye tam bir kendini adamışlık katıyorsunuz.
3. Hedef yönelimli ve organize olmakla ve sonuç üretmekle ekibe katkıda bulunuyorsunuz.
4. Ekip üyelerini etkilemek için, mantığı açıksözlülükle kullanıyorsunuz.
5. Önerilen çözümlerdeki hatâları bulmada mâhirsiniz.
6. Prosesleri analiz ediyor, problemleri çözüyor ve muhtemel çözümleri eleştirel bir yaklaşımla inceliyorsunuz.
7. Büyük resim üzerine odaklanıyorsunuz.
8. Bazen, diğer ekip üyeleri üzerinde aşırı derecede baskınlık kurmaya ya da onları kontrol etmeye çalışıyor görünüyorsunuz..
9. Hedeflere ulaşmak için bazen şartları aşırı zorluyorsunuz.
10. İşlerin derhâl yapılmasını istiyor ve bu konuda sabırsızlık gösterebiliyorsunuz.
11. Diğer insanlar sizinle aynı seviyede bir kendini adamışlık ya da projenin tamamlanma süresine özen göstermedikleri zaman son derece rahatsız oluyorsunuz.
12. Konunun açıklığa kavuşmasından sonra, sözkonusu meseleyi tartışmaya ilgi göstermiyorsunuz.
13. Hedefe katkıda bulunmamasına rağmen zaman ve kaynakları harcayan her şeyden rahatsız oluyorsunuz.
İLETİŞİM TARZINIZ
Etkin iletişim iki unsurdan oluşur: ne kadar iyi dinlediğiniz ve kendinizi nasıl ifâde edebildiğiniz. İyi iletişim becerileri başarının temelini teşkil eder. Kendimizin nasıl iletişim kurduğumuzun, diğer insanların nasıl iletişim kurduklarının ve diğer insanlarla nasıl iletişim kurmayı tercih ettiğimizin farkında olmamız, bizi bu hedefe götüren yolun önemli bir basamağını oluşturmaktadır. Kişilik tarzınız, sizin için diğer tiplerin iletişim tarzlarından daha etkin olan, kendine özgü iletişim stratejilerine sâhiptir.
1. Enerji, heyecan ve şevkle konuşuyorsunuz.
4. Konuşmalarda, objektifliğin ve muhâkeme doğruluğunun yanısıra, kısa ve öz oluşu, kesinliği ve konuya tam bağlılığı seviyorsunuz.
5. Doğrudan ve konuya yönelik konuşuyorsunuz; konu dışı ayrıntılara karşı sabırsızlık gösteriyorsunuz.
6. Konuşmalarda nükte kullanıyor ve kelime oyunlarını çok seviyorsunuz.
7. Çeşitli seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını düşünüp değerlendirmekten zevk alıyorsunuz.
9. Başarıya ulaşmak için zaman programlarını ve son teslim târihlerini ele almaya odaklanıyorsunuz.
10. Duygusallık ve kişisel değerlerle değil, soğukkanlı ve mantıklı analizlerle iknâ edilebiliyorsunuz.
11. İnsanları, objektif bir tutkuyla, kararlılıkla ve bilgilerin mantıksal bir sıra içinde sunulması ile iknâ ediyorsunuz.
12. Büyük resmi ve gelecekteki ihtimâlleri görüyor ve tipik olarak önce bunları sunuyorsunuz.
13. Sonuçlar ve elde edilecek başarılar üzerine odaklanıp, uzun vâdeli misyonlar ve hedefler hakkında konuşuyorsunuz.
14. Gelecekteki güçlükleri tartışmayı seviyorsunuz.
hey yavrum beee... analar neler doğuruyor bakın da görün... :kronaz
bansheinator
14-04-2009, 23:27
aynıyız onur :zaf:
UnicornKnight
14-04-2009, 23:31
aynıyız onur :zaf:
ben hep diyorum sana var bi akrabalık bizde, böyle bi hır gür bi güllik gülistanlık anlaşmamızdan belli... :mrgreen:
bansheinator
14-04-2009, 23:34
lksjfskdhfsjdkfhskdajkds a hala oğlu :silly:
UnicornKnight
14-04-2009, 23:39
lksjfskdhfsjdkfhskdajkds a hala oğlu :silly:
aaa teyzeee... :twisted:
onelan
bansheinator
14-04-2009, 23:49
lan :mad: :huhhh :'(
UnicornKnight
14-04-2009, 23:53
lan :mad: :huhhh :'( takılıyom nan :love
:canim
bansheinator
14-04-2009, 23:57
ama en hassas damarıma basıyosun onur rica ediyorum yapma :'( :silly:
UnicornKnight
15-04-2009, 00:01
ama en hassas damarıma basıyosun onur rica ediyorum yapma :'( :silly: yaşlı insanlara saygıda kusur etmezdim ben oysa ki, çok terbiyesizleştim ben şu sıralar... :'(
:twisted:
bansheinator
15-04-2009, 09:16
yaşlı insanlara saygıda kusur etmezdim ben oysa ki, çok terbiyesizleştim ben şu sıralar... :'(
:twisted:
benden 15 yaş buyuk biri mi diyor bunu :huhh
ve nihayet sinem 10 yaşında oldugunu itiraf etti kjasşhlgjafisd :silly
bansheinator
15-04-2009, 11:44
17 :zaf:
EKİP İÇİNDE;
1. Doğal bir lider ve kolaylaştırıcısınız.
2. Gruba, mizah ve duyarlılığın yanısıra, plân ve organizasyon da getiriyorsunuz.
3. Projenin değerini ya da ideallerinizi göz önünde bulundurarak plânlar geliştiriyor, ardından da bu plânları gerçekleştirmek için gerekli enerjiyi ortaya koyuyorsunuz..
4. Ekip üyelerinin hatâ yapmalarına ve hatâlarından ders çıkarmalarına imkân tanıyorsunuz.
5. Bireyleri dikkatle dinliyor ve bütün ekip üyelerinin görüşlerini değerlendiriyorsunuz.
6. Kimlerin projenin gerçekleştirilmesine en uygun olduğuna ve kimlerin bu tecrübeden gelişme yönünde en fazla istifâde edebileceğine karar verebiliyorsunuz.
7. Herkesin kendi önemini ve ekibe katkısını anlamasını temin ediyorsunuz.
8. Değmeyecek dâvâlara karşı bile gösterdiğiniz sarsılmaz sadâkâtinizle, diğer insanları yıldırabiliyor ve kızdırabiliyorsunuz.
9. Zaman zaman âmirâne tavırlar sergileyerek ekip arkadaşlarınızı kızdırabiliyorsunuz.
10. Kişiler-arası meseleler konusundaki kaygılara odaklanarak, ekip üyelerini kızdırabiliyorsunuz.
11. En fazla, projeyi umursamaz görünen ekip üyelerine kızıyorsunuz.
12. Diğerlerine tolerans gösteremeyen ve insanlar üzerinde yol açtıkları etkileri değerlendirmeyen ekip üyeleri sizi kızdırıyor.
13. Zamâna ve programlara saygı göstermeyen ve iş ilişkilerinin sosyal inceliklerine riâyet etmeyen ekip üyelerinden rahatsız oluyorsunuz.
İLETİŞİM;
1. Enerji ve heyecanla konuşuyorsunuz.
4. Mecazlar, benzetmeler ve sembollerle dolu bir dil kullanıyorsunuz.
7. Konuşmalara, uyum alanlarını beyan ederek başlıyorsunuz.
9. Plânları ve son bitirme tarihlerini ele almayı ve böylece somut sonuçları ne zaman bekleyebileceğinizi bilmeyi seviyorsunuz.
10. Duygu ile sunulan ya da tabiatı îtibâriyle kişisel olan materyâllerle iknâ edilebiliyorsunuz.
11. Görüşlerinizi öne sürerken kişisel tecrübelerinizi anlatıyorsunuz.
13. Hedefler, eylemler ve değerler arasında tutarlılığı sağlamak için, misyonlardan ve gâyelerden bahsediyorsunuz.
14. Hatâlara, problemlere ve felâketlere karşı hazırlıklı olmak için gelecekteki güçlükleri tartışmaktan hoşlanıyorsunuz.
Harikayım ben yaa :utansal
üyelik kısaymışta sorular biraz uzun geldi:D
sabrettim bitirdim. şurayada yapıştırayımda tam olsun
İletişim Tarzınız;
bnmki de aynı işte senle :P
UnicornKnight
15-04-2009, 22:39
benden 15 yaş buyuk biri mi diyor bunu :huhh küçül de çantama gir nan... :hihihi:
bansheinator
15-04-2009, 22:45
olur :utan
UnicornKnight
15-04-2009, 22:56
http://www.classicluggage.com/SABCountrymanSoftSuitcaseOpenTrans.gif
onelan
bansheinator
15-04-2009, 23:02
http://www.10marifet.org/imaj/embir/potikare-canta.jpg
UnicornKnight
15-04-2009, 23:12