Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Para para para
Günlük hayatta etiketin karşılığı olur bazen, bazense adamlığın simgesi. Doğru yoldan mı köşeye dönmeli insan, yoksa köşeyi dönsünde ne olursa olsun mudur?
JauneRouge
15-01-2010, 03:29
trafik kurallarına uymalı bence.
doğru yoldan nasıl köşe dönülecek lan
para hayırlı olmadıktan sonra köşeyi dönsen ne olur dönmesen ne olur.hemen bak sabancının bile çok parası var ama sakat oğluna ayakkabı almıyo örneği verilir.para herşeyi yapar diyen kişiler para için herşeyi göze alan kişilerdir.az paran olsun ama o parayı kullanmayı bilirsen heryerde etiketinde olur adam yerinede koyulursun bence :sevimli:
hayır dogru yoldan nasıl köşe dönülecek ya bana bunu acıklasın
hangi emekçi işci çalışarak köşeyi dönebilir hangi memur ayda 600 700 lirayla köşeyi donebilir ya bunların hepsi dogru yolda nasıl dönücek lan
o sabancı hikayeside yalan dolan limon satarakmış git bi pazardaki limoncularla konuş köşeyi dönme ihtimali ne kadar
Doğru yoldan köşeyi dönmek tabiri 'şanslı' olması . emeklerinin karşılığını alması.
köşeyi dönmek kolay solamı döniyim sağamı :)
emekli başka bir işle ilgilenir ordan para kazanır memur rütbe atlar bunları göz önünde tut
her şey uyuşturucu satmak ülke hortumlamak değil çoğunluğu bunu oluşturduğu için böyle düşünmek ve yaşamak zorunda da değiliz
bu ülkede samimi para kazanan adamlar var.
JauneRouge
15-01-2010, 03:47
Bakıcılar: 5 (2 üye ve 3 ziyaretçi):dumur:
önce gücü kendinde hissedeceksin gücün yanında cesaretinide alıp, kaybedebileğin birşey olmadığını düşünüp full riskle işe baş koyacaksın.
asdfasdfl yani emeginin karşılıgını alarak ne kadar köşeyi dönebilirsin valla bana göre emekciyi işciyi sömürmekte doğru yol degil işci faturayı kirayı ödeyemezken sen sermayene sermaye ekle senin harcayamayacagın kadar paran olsun. doğru yoldan ama ozaman mübah dogru yoldan şirketin varsa bu ülkede insanlar o kadar acki 500 liraya işci calıstırıyolar aclık sınırının altında ama insanalar o kadar açki mecburen calısıyo cünkü ben bu paraya calısmam dese zam istese sermaye dicekki begenmiyosan siktir git bak 400 liraya bile calısan bulurum o yüzden fazla para vermeye gerek yok işciye kapitalizm işte bişey diyemezsin. bu dogru yol mu şimdi sabancı da bunu yapıyo
JauneRouge
15-01-2010, 03:54
kömünizm şart
insan için örnek çok bence ders alınacak çok şey vardır.babam herzaman şu kelimeyi söyler;ticaret cesarettir,cesaretin yoksa esaretinin esiri olursun.aşkda vede işde gurur yapma!!!
JauneRouge
15-01-2010, 03:56
Gurur Türk'ün geninde varmış
trapdoor
15-01-2010, 03:59
Türk, kelimesinin baş harfi büyük yazılır Bro'cuğum :D
Neyse, parayı kazanmak önemlidir. Parayla geçmişini silersin :)
az maaşa yaşamaktan bahsediyorsun bu insanlar kimse hakkıyla kazanmadığı için zaten bu halde aynı sistemi kendi devam ettirmek ister mi? herkes bencil yaşasın o zaman.
JauneRouge
15-01-2010, 04:01
Türk, kelimesinin baş harfi büyük yazılır Bro'cuğum :D
Neyse, parayı kazanmak önemlidir. Parayla geçmişini silersin :)
Soldaki shift takılıyor BÜYÜTEMEDİM.
http://www.youtube.com/watch?v=9i2thVEXZoQ
hahahahah :sevimli:
Minacettin
15-01-2010, 10:18
600 tl ile geçiniyorum. Zengin olma ihtimalim yok :(
OsLeadER
15-01-2010, 13:06
işçi memur köşeyi dönemez. köşe dönme tüccar için geçerli.
döner işte yan yoldan dogru yolda dönemez
Essovius
15-01-2010, 15:58
kısa yoldan köşeyi dönme zihniyeti hakim olan toplumda bunun gibi daha bir çok menfaat ilişkileri gelişir. menfaat ilişkisi içinde yaşayan insanlar sürekli keriz yerine mi konuluyorum kekleniyormuyum sorusunu sormaya başlarlar en ufak bir selam bile yeri gelir benden çıkarı mı var acaba sorusunu düşündürür. toplumda huzur kalmaz. sokağa çıktığımda bunu rahatlıkla görüyorum zaten. türk insanı ya kederli ya sinirli.
madhouse
15-01-2010, 16:15
enteresan
enteresan tabi ticari vs bunlara takılmayalım biz kimsenin ahını almadan helal para kazanmaktan bahsediyoruz. kötü yola sapmayalım arkadaşlar.
iyi de arkadaşım işçi memur neden köşeyi dönsün ki zaten.sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? yaşasın vahşi kapitalizm!
niye istemesin müdürüm. adam 25 30 yıl calısacak emekli olacak elinde bişey yok ekmek kuyruğunda sıra beklerken yanından 19 yaşında altında maserati sonra insan bi düşünür isyan eder. odur yani elime fırsat gecse ilk seferde dönerim köşeyi
TopsakaL
16-01-2010, 12:09
Ülkede kendine birazcık değer verse insanlar aslında herşey yoluna girerde..
O kadar çok işletme varki güzelim paralar kazanırken çalışanlarına 500 600tl veren..
Gerçi zincir olmuş sorunlar öyle bir taraflada çözülemez bu saatten sonra
doğru yoldan nasıl köşe dönülecek lanDoğru yoldan ya da doğru olduğu düşünülen yoldan şaşmamak gerek fikrimce ama Umut'ta haklı bir yandan. O yüzden s..eyim böyle hayatı.
Essovius
10-04-2010, 22:03
fakirlere ölümm
işimiz yok diye aç mı kalalım :silly
zufall_allen
10-04-2010, 22:48
köseli ya da parali bence insan olsun cidden insanlar lakin o da hamurda olur ancak yaratilistan.
tonguefu
12-04-2010, 09:13
para için kimileri emeğini satar, kimileri zamanını, kimileri şerefini, kimileri bedenini
köseli ya da parali bence insan olsun cidden insanlar lakin o da hamurda olur ancak yaratilistan.Bkz: Anlatım bozukluğu ve devrik cümlenin canına okumak. sfbnsfbkşfsnbşksf :p