Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : doğum kontrol hapı vs coitus interruptus?
nasıl yazacağım bilemiyorum. gündelik hayatta çok rahat biriyim aslında. karşımdakinin de en az benim kadar rahat olması gerekiyor ki kendisine gerçekten söylemek istediğimi söyleyeyim, tek bir cümle kurmak için dakikalarca kıvranmayayım.
akranlarımın çok azı evli ve kendilerinden bu konuda yardım isteyemem sanki. özellerini deşifre etmiş gibi olurum sanırım. açık olmak gerekirse benimle bilgilerini paylaşırken zor durumda olmalarını da istemiyorum. herhangi bir sağlık forumunda da ilk başlığımı bu şekilde atıp günlerce mesaj gelecek mi diye bekleyemem. tanıdığım doktorlardan bilgi almak daha bir zor, utandığımdan değil, hani aile ziyaretlerinde "şuram ağrıyor bir bakıver" geyiğinden nefret eden doktorlar olur ya, işte aynı öfkeyi bana karşı hissederler diye düşünüyorum. başkalarına göre çok basit bir olay çünkü.
ama benim gözüme uyku girmiyor ya. geceleri uykuya dalamıyorum. her gün kilo mu alıyor bu diye belli etmeden gözlem yapıyorum ama kadınlar sık sık kilo alıp vermez mi?
uzatmayayım. birkaç sorum var: doğum kontrol hapı hangi koşulda olursa olsun gebeliği mutlaka engeller mi? yani çok düşük de olsa bu hapı kullananların gebe kalma ihtimali var mı? ikincisi korkuyoruz biz. internetten biraz araştırdım. bilmemne ilacı gerçeği deyü amerikan oyununu çıkarmışlar meydana. yani gönülsüz oluyor bizim için. az önce kanserden falan bahsetmiş adam. kapattım direk sayfayı. hayır bu hususta zerre kadar bilgim yok. tıp bilgim hiç yok zaten. her şeye rağmen bunlardan kullanmalı mı? yoksa kesin çözüm olmadığı varsayımından yola çıkarak coitus interruptus gibi ilkel yöntemlere mi başvurmalı?
bokunuzu yiyeyim geyik yapmayın. kaç gündür kabus görüyorum. bu gün ilk defa kendi bedenimi dışardan görür gibi oldum. çok garip bişey. kendini bacak bacak üstüne atmış bir halde. halüsinasyon galiba, çok etkilendim. acaba yeni bir bedenin habercisi mi bu? çok paranoyak oldum ya.
yani bnm kuzenim evlendikten sonra bi kaç yıl kullandı doğum kontrol hapı hakkaten de çocukları olmadı
ama bildiğim kadarıyla %100 engellemiyor %90-95 oranında engelliyor.
bir de kız arkadaşın sürekli bu hapı kullanıyorsa ve kilo aldıını düşünüyorsan bu normal çünkü bildiğim kadarıyla bu hap kilo aldırıyor.
JauneRouge
22-12-2009, 21:44
milyonların kullandığı yöntem hap, az da olsa ihtimal var bildiğim ama yan etkilerini bilemedim .q
JauneRouge
22-12-2009, 21:44
kıl da yapar.
Beeengbeng
22-12-2009, 21:45
%99 diye söylenir koruma oranı. hemen hemen tüm korunma yöntemlerinde olduğu kadar yani.hakkaten bahtsız bedevi olmak gerek
Beeengbeng
22-12-2009, 21:47
kıl da yapar.
yok öyle bi şey. 20 sene önce belki. doğum kontrol hapları son derece düzenleyici ve korunma dışında da faydalı aslında. öyle yan etkileri de yok artık. en azından olmadığı söyleniyor genel olarak 100 kişilik gözlem grubu oluşturmadım tabii
yani bnm kuzenim evlendikten sonra bi kaç yıl kullandı doğum kontrol hapı hakkaten de çocukları olmadı
ama bildiğim kadarıyla %100 engellemiyor %90-95 oranında engelliyor.
bir de kız arkadaşın sürekli bu hapı kullanıyorsa ve kilo aldıını düşünüyorsan bu normal çünkü bildiğim kadarıyla bu hap kilo aldırıyor.
kilo alma olayı 2 hafta içinde gerçekleşir mi peki? mümkün mü bu? yoksa aylar sonra mı alıyor?
milyonların kullandığı yöntem hap, az da olsa ihtimal var bildiğim ama yan etkilerini bilemedim .q
kanser falan diyor yahu. eski kız arkadaşım ayrıldıktan 1.5 yıl sonra koltukaltından kist aldırmıştı. hapla ilgisi var mı onu da bilmiyorum. hiçbir şey olmamış gibi olsa. ameliyat falan olmasa. sorumlu hissetmesem kendimi.
JauneRouge
22-12-2009, 21:50
yok öyle bi şey. 20 sene önce belki. doğum kontrol hapları son derece düzenleyici ve korunma dışında da faydalı aslında. öyle yan etkileri de yok artık. en azından olmadığı söyleniyor genel olarak 100 kişilik gözlem grubu oluşturmadım tabii
döş kıllarımı bu haplara borçluyum :kro
DKH bildiğim kadarıyla en iyi korunma yöntemi, yalnız kullanırken aksatmamak kaydıyla, aşşağı yukarı hergün aynı saatlerde almak lazım, unutulduğu ya da geç alındığı zamanlar kaç günse bir periyod içerisinde prospektüsünde ona göre uyarılarda bulunuyorlar zaten. Unutulduğu bir gün olursada garantiye almak açısından 'The Morning- After Pill' var ondan alınırsa yine aynı şekilde korumaya devam ediyor diye biliyorum. Coitus İnterruptus'te iyi bi korunma yöntemi yalnız çok ama çok dikkatli olmak lazım, bence ikisini aynı anda uygulamak çok daha garantili bir korunma yöntemi olacaktır.
Ve ayrıca kilo alış nedeni haptan da olabilir evet, herkeste bu etkiyi göstermiyor ama sonuç olarak bünyeye hormon dayadığın için vücudun şişmesi çokta anormal bi durum değil.
%99 diye söylenir koruma oranı. hemen hemen tüm korunma yöntemlerinde olduğu kadar yani.hakkaten bahtsız bedevi olmak gerek
batıl olacak ama çok şanssız biriyim. küçükken yaklaşık 20 kişinin içinden beni ısırmıştı köpek. geçen sene herkesin vizesi açıklanmıştı ama benim adım listede yoktu falan. bunun gibi çok düşük ihtimali olan şanssızlıklar hep beni buluyor.
JauneRouge
22-12-2009, 21:52
aman ne şanssızlıklarmış. şanssızlıkların onlarsa şanslısın demektir :D
DKH bildiğim kadarıyla en iyi korunma yöntemi, yalnız kullanırken aksatmamak kaydıyla, aşşağı yukarı hergün aynı saatlerde almak lazım, unutulduğu ya da geç alındığı zamanlar kaç günse bir periyod içerisinde prospektüsünde ona göre uyarılarda bulunuyorlar zaten. Unutulduğu bir gün olursada garantiye almak açısından 'The Morning- After Pill' var ondan alınırsa yine aynı şekilde korumaya devam ediyor diye biliyorum. Coitus İnterruptus'te iyi bi korunma yöntemi yalnız çok ama çok dikkatli olmak lazım, bence ikisini aynı anda uygulamak çok daha garantili bir korunma yöntemi olacaktır.
Ve ayrıca kilo alış nedeni haptan da olabilir evet, herkeste bu etkiyi göstermiyor ama sonuç olarak bünyeye hormon dayadığın için vücudun şişmesi çokta anormal bi durum değil.
doğum kontrol hapını kullanma sebebi coitus interruptus zaten. ikisini aynı anda uygulamanın sorunu giderme açısından bir fonksiyonu kalmıyor gibi geliyor bana.
aman ne şanssızlıklarmış. şanssızlıkların onlarsa şanslısın demektir :D
olm öyle deme ya. hastalık hastasıyım zaten. anneme boyun düzleşmesi teşhisi koyulduğunda günlerce baygınlık geçirdim. hatta ramazan ayında annemi fizik tedaviden almaya gittiğimde bayılmıştım. hemşire de oruç mu tutuyorsun demişti, ey gidi.
Eğer bebek kesinlikle istenmiyor ise birlikte uygulanabilecek bir sürü korunma yöntemi var, kombinasyonları sana kalmış votkacı üşenmemek lazım :D
bu arada coitus interruptus ne lan :D
GERİ ÇEKME YÖNTEMİ (Coitus interruptus)
Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yöntemi ile korunma nedir?
Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yöntemi cinsel ilişki sırasında tam ejekulasyon (boşalma) anı geldiğinde erkeğin penisini geri çekerek "dışarıya boşalmasına" verilen isim ve gebelikten korunma yöntemidir.
Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yönteminin halk arasındaki diğer isimleri nelerdir?
Geri Çekme (Coitus İnterruptus), halk arasında "dışarıya boşalma" olarak tarif edilmektedir. Pek çok kadın başvurdkları jinekoloğuna "eşim doğal yöntemlerle korunuyor" dediğinde aslında anlatılmak istenen korunma methodu geri çekme yöntemidir.
Geri Çekme (dışarıya boşalma) yöntemi ülkemizde en sık kullanılan aile planlaması methodudur. Doğru mu?
Evet. Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yöntemi en eski ve günümüzde bile ülkemizde en sıklıkla uygulanan bir aile planlaması yöntemidir.
Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yöntemi başarılı bir aile planlaması yöntemi midir?
Hayır. Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yönteminin güvenirliliği düşük olduğundan istenmeyen gebeliklerin büyük kısmı bu yöntem sonucunda oluşmaktadır.
Yöntem tamami ile erkeğin kontrolüne, ilişkideki tecrübesine; yani penis vajina içinde erken boşalmamasına bağlıdır.
Geri Çekme (doğal yöntemlerle korunma) yönteminin diğer başarısızlık nedeni ise ilişki sırasında, erkeğin penisinde boşalmadan önce gelen ilk meni içerisinde sperm hücrelerinin bulunmasıdır. Böylelikle daha erkek boşalmadan bile belli oranda sperm vajinaya geçmektedir.
Geri Çekme (dışarıya boşalma) yöntemi kimler için uygundur?
Bu yöntem modern tıpta bir doğum kontrol yöntemi olarak önerilmez. "Gebelik olsa da olur" diyenler için belki bu yöntem düşünülebilir.
Etkin korunma için çifte uygun şekilde prezervatif, ria (spiral), doğum kontrol hapları gibi modern aile planlaması yöntemleri ön planda düşünülmelidir.
JauneRouge
22-12-2009, 22:12
aklsjdskldjfsdg tuğba :luv:
geri çekilme :$
Hic hamile kalmama yontemi hicbir sekilde seks yapmamaktir . Anlami her yontemin riskinin oldugu . Ancak iki yontem ayni anda denenirse belki sifir diyebilirsin . tabii aids icin de tek korunma prezervatif .
bu topa girecem...
geri çekilme sağlıklı bir korunma yöntemi değildir.en yüksek gebelik ihtimali bu yöntemledir.artı cinsellikten soğutan bir yöntemir.kadın orgazmını geciktirir,erkek ereksiyon kalitesini düşürür.doğum kontrol hapları yumutalık ve rahim kanserinden koruyucudur.meme kanseri konusunda çelişkili çalışmalar vardır.ama ailesel yatkınlığı olmayanlarda, ilaç kullanım öncesinde basit meme kisti olmayanlarda risk fazla gibi görülmemektedir.ilk kutu kullanımda ilaç koruyucu değildir.2. aydan sonra etkilidir.hiç bir yöntem %100 korumaz.en yüksek koruma oranı prezervatifledir.bir gün unutulursa ertesi gün 2 adet içilir.ve mümkünse o ay başka bir yöntemde eklenir.(takvim-kondom veya geri çekilme).
PeNTaGRaM
22-12-2009, 22:17
Spiralde etkili bir korunma yöntemi.
kız evlenmeden genç yaşta spiral mi taksın la :D
Evli olmayan erkek mutlaka prezervatifle iliskiye girmeli bence. Belli olmaz, kiz hap icmez, hamile kalir ve evlenmek isteyebilir :D
Evli olmayan erkek mutlaka prezervatifle iliskiye girmeli bence. Belli olmaz, kiz hap icmez, hamile kalir ve evlenmek isteyebilir :D
çok doğru
e spiral gençken takılır bu arada.
GERİ ÇEKME YÖNTEMİ (Coitus interruptus)
Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yöntemi ile korunma nedir?
herkes anlamasın diye üstüne basa basa coitus interruptus dedim. apla ne ettin sen ya? :luv:
Hic hamile kalmama yontemi hicbir sekilde seks yapmamaktir . Anlami her yontemin riskinin oldugu . Ancak iki yontem ayni anda denenirse belki sifir diyebilirsin . tabii aids icin de tek korunma prezervatif .
bir an için bunu düşündük biz de. maceraperest olmamak gerekir sanırım.
bu topa girecem...
geri çekilme sağlıklı bir korunma yöntemi değildir.en yüksek gebelik ihtimali bu yöntemledir.artı cinsellikten soğutan bir yöntemir.kadın orgazmını geciktirir,erkek ereksiyon kalitesini düşürür.doğum kontrol hapları yumutalık ve rahim kanserinden koruyucudur.meme kanseri konusunda çelişkili çalışmalar vardır.ama ailesel yatkınlığı olmayanlarda, ilaç kullanım öncesinde basit meme kisti olmayanlarda risk fazla gibi görülmemektedir.ilk kutu kullanımda ilaç koruyucu değildir.2. aydan sonra etkilidir.hiç bir yöntem %100 korumaz.en yüksek koruma oranı prezervatifledir.bir gün unutulursa ertesi gün 2 adet içilir.ve mümkünse o ay başka bir yöntemde eklenir.(takvim-kondom veya geri çekilme).
2 ay? nasıl ya?
zahmet olmayacaksa özel mesajla açıklayabilir misin?
evlenme gibi bir durum söz konusu olamaz. ikimiz de evliliğe hiç sıcak bakmıyoruz. bir 10 sene de(sürerse) düşüncemiz değişmez galiba :/
çok doğru
e spiral gençken takılır bu arada.
yani gençken de sonuçta takılması da çıkarılması da operasyon fln uzun iş yani bnm annem taktırdı ama 2. çocuğu doğurduktan ve bi daha çocuk istemediğine kesin karar verdikten sonra..
spiral iyidir.spiral candır.ama kadın için psikolojik ''yabancı cisim ''duygusu sebebiyle yeni jenerasyon pek rağbet etmez.
operasyon bizi aşar bu arada.
zahmetsiz ve ucuz olacak.
PeNTaGRaM
22-12-2009, 22:35
Prezervatifte aslında erkek için sağlıklı değil, yabancı cisim sonuçta. Et ete değecek
yav ne operasyonu.saniyelik iş.hem bedava bile sayılır.ama boşver kulanma.
çocuk olmasın diye dua etme yöntemi(%0,01) hamile kalmamada etkili
kimseye güvenilmez bu devirde :hmmm
eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım
yarın doktora gidiyorum. umut, var mı tanıdığın falan? önereceğin?
ssk geçerli mi lan biliyor musun :lam3r
Prezervatifi de tuvalete atip sifonu cekin . Kenyali bir kadin , bazi zenci kadinlarin Italyan erkeklerden hamile kalmak icin kullanilmis prezervatiflerin icerigini vajinalarina soktugundan bahsetmisti . Yani kadin hap kullanmaz + prezervatifte de oynama yapabilir . Gerci kan beyinde degilken erkeklerden her saftriklik beklenebilir .
Prezervatifi de tuvalete atip sifonu cekin . Kenyali bir kadin , bazi zenci kadinlarin Italyan erkeklerden hamile kalmak icin kullanilmis prezervatiflerin icerigini vajinalarina soktugundan bahsetmisti . Yani kadin hap kullanmaz + prezervatifte de oynama yapabilir . Gerci kan beyinde degilken erkeklerden her saftriklik beklenebilir .
abla o türden bir durum söz konusu olamaz sanıyorum. ikimiz de evlilik ve çocuktan yana tüm konularda mütabık durumdayız. yani laf arasında bu yönde fikir beyan ettik. evliliği düşündüğümüz falan yok. saftriklikten kastın bunun bilincinde olduğu halde bu zaafımdan yararlanıp amacına ulaşmaksa çok saçma oluyor. gebeliğin, doğumun yahut evliliğin kendisine bir yararı olmaz kanaatindeyim.
abla o türden bir durum söz konusu olamaz sanıyorum. ikimiz de evlilik ve çocuktan yana tüm konularda mütabık durumdayız. yani laf arasında bu yönde fikir beyan ettik. evliliği düşündüğümüz falan yok. saftriklikten kastın bunun bilincinde olduğu halde bu zaafımdan yararlanıp amacına ulaşmaksa çok saçma oluyor. gebeliğin, doğumun yahut evliliğin kendisine bir yararı olmaz kanaatindeyim.
Votkacicigim, yeri geldi konu acildi ya, bildigim ve duydugumu anlatiyorum . Bunu okuyup da aklinda birilerinin bisey kalir , yarin oburgun 3-4 gecelik iliski yasarsin (belli olmaz) , aklinda kalir. Saftriklikten kastim kanin beyne gitmemesiyle ilgili bir espiri cinsel iliski sirasinda. Fizyolojik durum.
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
kendisiyle konuştum haberler iyi. saçmalamayacakmışım, bir de psikolojik destek almam gerekmekteymiş, bir de uyurken kıçımı kapatacakmışım. arada laf yedik ama olsun. laf yerim sörf yemem. atlet don buz gibi havada göbek atıyorum. odamda ayak basmadığım yer kalmadı. birazdan alttaki dombili çıkar gelir büyük ihtimal. çok mu heyecanlı biriyim yahu? aslında duygularıma hakim olabiliyorum ben. ama kolay inanıyorum sanırım. saf değil, salak oluyor böyleleri. benim bu, evet. ama yine de gideceğim doktora. kesin ve net sonuç almadan tam anlamıyla rahat edemem. bir an testerenin tuzağında hissettim kendimi.
ohhhhhhhhhş.
PeNTaGRaM
23-12-2009, 00:51
:D.
JauneRouge
23-12-2009, 00:53
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
ohhhhhhhhhş.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Beeengbeng
23-12-2009, 01:14
bunu kutlamalıyız
öte yandan kendine kızmalısın neden olmadı ? kısırlık olabilir mi..
şimdi votkacı düşünsün...
kısır mısır idare edeceğiz artık.
yani kısır yanlıs anlasımlasın konseptin dışında yazdım
mısır iyidir. etli etli böyle :yala:
JauneRouge
23-12-2009, 01:31
votkacı yılbaşı hediyesi fındık göndereyim mi :lam3r
votkacı yılbaşı hediyesi fındık göndereyim mi :lam3r
fındık falan deme kongoluyum ben ona göre :lam3r
JauneRouge
23-12-2009, 01:36
bizim köken mali