Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Uyku Problemi
Sabah saat 6da yatıp akşam kalkıyorum. Daha önce iki gün uyumadım akşamı bekledim düzene girmesi için gene değişmedi. Aslında ikinci öğretim öğrencilerin yaşadığı uyku depresyonu da denilebilir. Gündüz aşırı uyuma gece aşırı uyumama eğilimi. Bir senden fazladır böyle yaşıyorum. Uyku düzenini normal şartlar ve zamana uydurmak için ne yapmak lazım?
ayn en ayn en!!! ikinci ogretim olmak zor zanaat!
JauneRouge
21-12-2009, 01:11
sabah 6 da yatma dayanabildiğin kadar uykusuz kal. 9-10 a kadar dayan
4-5 saat uyu gece uykun gelecektir.
kardeşim de 2. öğretim de. zor ya
zor zor...
11 de dersm bitio valla eve gelmem 12 pc ye oturdum fln dıene kadar yatana kadar 5 oluo saat
ezanla uyuyorm:S
sabah 6 da yatma dayanabildiğin kadar uykusuz kal. 9-10 a kadar dayan
4-5 saat uyu gece uykun gelecektir.
bunu denedim olmuyor uzun süreli alışkanlık bu değişmiyor
ayran gaz yapıyo daha fena
bilgisayarı bir arkadaşına ödünç vereceksin. böylelikle uyku problemin kökünden çözülür.
iyi bi tavsiye fakat 6 saat boyunca gözümü kırpmadan ve hiç bir faaliyet olmaksızın uymaya çalıştığımı bilirim.
bunun sonu ilaç heralde...
ilaç alırsan daha kötü olur. 6+3 yıl uyku tedavisi görmüş biri olarak söylüyorum bunu.
ayrıca insomniak karizması yapmaya çalışma!
deneyeceğim gece koyunlar beni saysın böyle gitmez artık.
ilaç çok uyutuyormuş doğru mudur?
sen de kurtulamamış görünüyorsun hala böyle karizma olmaz olsun
ilacına ve kişisine göre değişir.
ben ilacın son çare olması gerektiğini düşünüyorum. rahat ve sağlıklı bir uyku gibisi yok.
kullandığım ilaçların yarısı olduğum yere mıhlardı beni, kalan yarısı da uyuyana kadar perişan ederdi, uyandığımda ayrı perişan ederdi. yan etkilerinden bahsetmek bile istemiyorum. göz bebeklerimin kocaman olup da ışıkların nasıl gözlerimi delip geçtiğini, hızlı hareket eden cisimleri seçerken ne ağrılar çektiğimi, kas spazmlarının ve uyku düzenimin sosyal hayatımı nasıl olumsuz etkilediğini hatırlamak bile istemiyorum. her gece asgari 100 kere kasılarak uyanıyorum. bunlar çok önemli değil ama gündelik hayatta bu kasılmalar çok hoş karşılanmıyor. dersin ortasında sıçrayarak uyanınca insanlar senin numara yaptığını düşünüyor. çoğu da bahsettiğim karizmayı refere eder tavırlar sergiliyor. uzatmayayım.
sağlıklı ve doğal bir uyku gibisi yoktur. eğer gerçekten uyumak istiyorsan şunlara dikkat etmelisin:
1- bilgisayarı günün belirlenmiş saatlerinde belirlenmiş bir süre (en azından sıradan insanlardan daha az, azami 1 saat) kullanmalısın.
2- her gün belirli bir saatte yatıp kalkmalısın. ancak en az 8 saat uyuman gerekiyor. gürültüden uzak ve havadar (oksijeni bol) bir yer seçmelisin.
3- iştahın yoksa büyük ihtimal depresyondasındır, bu yüzden zorla da olsa beslenmene dikkat etmelisin. nikotin ve kafeinden uzak durmalısın. sağlıklı beslenmeden bahsetmeyeceğim bile.
4- egzersiz yapman gerekiyor. masa başında iş yapıyorsan bile kol ve bacak egzersizleri de olur.
5- belki de en önemlisi stres faktörü. durumun tam olarak ne bilemiyorum. stresten ve kaygıdan uzak yaşamaya dikkat et.
JauneRouge
21-12-2009, 03:36
xanaxa başla mala bağla. nickine layık ol :silly
xanaxa başla mala bağla. nickine layık ol :silly
xanax kontrol mekanizmasını felç ediyor. çoğu ilaç gibi doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı.
JauneRouge
21-12-2009, 03:55
bişi olursa ben kefilim :p
04 00 - 08 00 ve 16 00-20 00 vardiyalarinda teoride , pratikte buan ek olarak calisan biri olarak, kontrat bitiminde aninda normale donebiliyordum . Gunde iki kere banyo +dDini butun kardeslerim bana kizacak ama uykuyu duzene sokana kadar bunyenin kaldiracagi alkol miktari olayi halleder.Ancak alkole alismamaya da dikkat etmelisin .
JauneRouge
21-12-2009, 14:02
evet alkol güzel çözüm ama dinimizin yasaklarından.............................
Kuran reloaded olsaydi xanax kesin haram kilinirdi :D
ben bunu nasıl unuttum yahu?
aga çak 5 efes fıçı bira bak keyfine. 3. biradan sonra uykum gelir benim. daha 5i görmüşlüğüm yok.
JauneRouge
21-12-2009, 16:02
Kuran reloaded olsaydi xanax kesin haram kilinirdi :D
bünyeye olan zararlarını sayarsak yine yasak olarak görünebilir ama keyfi değil ihtiyaçtan bir nevi tedavi olarak düşünürsekte haram-helal dengesiyle sıfıra ulaşabiliriz :n
oyle ben de uyuyamıyorum bazen. 7 de yataga giriyorum 9 10 oluyo bizimkiler uyanıyo ekmeğe gitmiyim diye bi süre daha yatakta kalıyorum sonra kahvaltı hazırlanınca sanki 1 de yatmısımda uyanmısım havasıyla kalkıyorum :D hani uyuyamasakta o havayı yaşamış olmak yetiyor
uyku problemim yok çünkü uyumuyorum.
hasktr o zaman problemim var olmuş oluo dimi sdokafğsdfas neese :silly .q
o zaman uykunun bi problemi oluyo edüd içini rahat tut :silly
Minacettin
21-12-2009, 23:00
pehh millet 6-7 gibi yatağa giriyo. Biz de 7de yataktan kalkalım. Hak bu mu adalet bu mu?
votkaci söylediklerin mantıklı geldi,deneyeceğim.
boshver bizim aile gelenekleri katı bu konuda, eve alkol girmiyor ben nacizane dışarda içiyorum arada o yüzden bu zor olabilir.
minağrettin keşke mezun olsam işe girsem o saatte kalkma zorunluluğum olsa o zaman hiç bir problem olmazdı.:D
zencefil rahat uyumayı sağlar
ben öksürük için balla karıştırıp yemiştim ama.. abartmışım sanırım öğlenden beri ayakta uyuyorum resmen
işe girince düzeliyo zike zike
tonguefu
25-12-2009, 10:04
her zaman değil
derin uykuya daldı sanırım :roll
gözüme uyku girmeyince direk bu topik geldi aklıma :'(
KıÇıKıRıK
27-12-2009, 04:32
ablam yüzünden uyuyamama problemim var benim de! Sabahın 4 ünde uçuşu olduğunda hadi neyse diyoruz iş güç diyoruz sineye çekiyoruz ama insan her allahın günü de sabahlamaz ki yani bizim de okulumuz var vizemiz var uykumuz var yani bu nası bişey!
üstelik bir klavye bu kadar mı tıkırdatılabilir!!!
seslendiğimde cevap vermediği için msn den bunları yazdım ama yine sonuçsuz kalınca bi de burda deniyorum şansımı :( uyumak istiyorum huleeeeyyynnn!!!!!!!!!!!!!!
elif:
*hadi yat
**hadi yatar mısın
*hadi yatar mısınız
*yatsanız ölür müsünüz
*yat lan
*yattttttttttttttttttttttttttt
*YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTT
*UYU zıbar yat
*o değil de
*hadi yatalım lan
*valla yumuşacık
*popon acımıştır şimdi
*bi yatıcan şöyle
*ohh mis
*böyle yorgan ilk başta soğuk olucak
*ferah ferah
*sonra ısınıcak böyle yumuş yumuş olucak
*denemek istemez misin?
*öğlene kadar sonra
*avatardaki resminde de burnun benimkinden bile büyük çıkmış
*yatmıcak mısın?
*yatarsan sana yarın ayran yaparım
*tantuni alırım lan nolur yat
*lüüüütfeeeeeennn
*uyuyalım nolur yalvarırım lütfen
JauneRouge
27-12-2009, 12:27
uykum gelince cesete dönüşürüm :zaf:
lolabunny
27-12-2009, 21:24
bence hayır :umz:
JauneRouge
27-12-2009, 21:25
iki bira çaktım mı kendime gelirim :kro
lolabunny
27-12-2009, 21:45
sen benden habersiz bira mı ıcıyosun yoksa pc basında oyuzden sabahlara kadar ayaktasın demek :hmmm
JauneRouge
27-12-2009, 21:50
yok canım :utan camiden aradılar bi dk.
Minacettin
27-12-2009, 22:04
için gençler için.
lolabunny
27-12-2009, 22:08
iç ya nolcek :D
lolabunny
27-12-2009, 22:36
bil bakalım kim