Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Barış Uygur'la Forum Üzerine...
Bugün Uykusuz Dergisinde dikkatimi çeken Barış Uygur'un yazısından bir bölüm...
...Efenim, kimi zaman muhtelif vesilelerle internetteki forumlara, insanların; hani çok revaçta ya şu sıralar "fikir paylaşımında" bulunduğu sitelere falan giriyorum. Edindiğim izlenim o ki, en manasız forumda bile insanlar fikirlerini paylaşıyorlar. Paylaşsınlar tabi ama benim uydu anteni ayarlarını öğrenmek için girdiğim forumda mesela, biraz inceledim; üyelerin hayatı o forum olmuş, uydu anteni ayarları bir yana dursun dünyadaki her meseleyle ilgili konu başlığı açmışlar, fikirlerini paylaşmışlar. Komplo teorisinin, hoax tabir edilen "internet kandırmacasının" falan bini bir para. E bakıyorum onca fikir paylaşılmış da ne olmuş? Yetkililer, "halkımız ne diyor acep" diye kalkıp uydu anteni forumlarını mı dolaşıyor? Hayır. Demek ki bu forum morum işleri, sadece o foruma sayfa sayfa yazan zevat tarafından ciddiye alınıyor. Her forum kendini krallık, her forum üyesi de kendisini kral, olmadı veliaht prens sanıyor. İnternet sayesinde, öfkeli kalabalıklar yüreğini soğutuyor, kendilerini itiraz etmiş, isyan etmiş, af buyurun ama bir halt etmiş sanıyorlar, ciddiye alındıklarını düşünüyorlar. Herhalde interneti en çok politikacılar sevmiştir. Eylem sanal, tepki sanal, isyan sanal. Oh ne ala Mualla...:silly yürrü bee :p tokat gibi çarpıyor cümleler surata... Kendinizi kral, prens, prenses sanmayın buralarda olm :silly adam olun, efendi olun :D
oha dogru söylüyo bırakıyorum forumda yazmayı şuan kal geldi bana şok geciriyorum
JauneRouge
11-12-2009, 16:00
ama ama ama .. :'(
olm şimdi milyonlarca insan bizi okuyup hayatını ona göre yönlendirmiyor mu boşa mı yazdım lan ben bu güne kadar
EL_Diablo
11-12-2009, 16:09
internete girince biz insanlığımızı sanala yansıtamıyoruz tabi bide kral sanıyoruz bir nickle krallık olsa dünya nice olurdu
jinxin kendini kral ilan edip isyan çıkardığını hatırladım şimdi forum tarihinde çığır açıyorduk ne güzel bizzat bu isyanda yer almak istedim
halk sattı bizi yönetimde derhal isyanı bastırdı jinx admin oldu
demokrasinin kirli elleri yine bir şahane monarşi atağını engellemiş oldu
Jinx kral, Ozi de diktatör... Halk aç susuz sefil... İsyanım var ülen!! :silly
EL_Diablo
11-12-2009, 16:14
krallık olsaydık ne güzel fidye toplayacaktık halbuki
forum altın sarısı olurdu aslan heykeller koruyuculuğu simgelerdi
diğer forumlara saldırmak için sovalyeler ilan edilirdi
sürekli savaş halinde olur forumları teker teker krallığımız altına alırdık
aah aaah
JauneRouge
11-12-2009, 16:16
ya geyiğindeyiz biz tartışmayın :lam3r:
olsun forum kardeşliği aynı soydan geliyoruz
EL_Diablo
11-12-2009, 16:19
Jinx kral, Ozi de diktatör... Halk aç susuz sefil... İsyanım var ülen!! :silly
ne biçim yöneticisin halkın yanında falan onelan
öyle görünüyorum, ileride bir devrim yapacak olursam halkı yanıma daha kolay çekebileyim diye :silly
EL_Diablo
11-12-2009, 16:22
öyle görünüyorum, ileride bir devrim yapacak olursam halkı yanıma daha kolay çekebileyim diye :silly
yemin ediyorum bende tam onu söyleyecektim :D
agresif_panda
11-12-2009, 17:30
önceki forumda 5000 in üzerindeydi , burda 1500 civarı mesajım var hepsi benim isyanımı yansıtıyo :ozi okusunlar feyz alsınlar , attırmasınlar insanın tepesini , bi çeksek klavyeden elimizi batar bu internet alemi batar !!!
Sevgili Barış Uygur'u sanal olarak kınıyorum. Peki herkes Uykusuz alıyor mu?
JauneRouge
11-12-2009, 17:48
kesin gladiocu.
EL_Diablo
11-12-2009, 18:08
asıl yazarlık ne haltsa yazar olan kendini bulutların üzerinde, insanlara tepeden bakıp ba ba ba ilkelerede bak hele gibi tavır içine girio
hani bu yazarları bilmesek sanıcaz ki antik tiyatrolarda felsefe dersi veren filozof bunlar
isterse cilt cilt kitap devirsin bir insan bu sadece o okuduğu insanların fikirlerini bakış açılarını görmesini sağlar başka bir haltada yaramaz
bilmek gerçekleri görmek bile yetmez insana ancak fiiliyatta bişeyler yapacak insan yaşamında olumlu yönde bir fayda sağlayacak ki taktir edilsin
dünyada yandaşların olmadıkça ve o yandaşların senin izlemek istediğin yolu saptırmayıp en baştan beri girdiğin niyeti elde etmek için çabalamadıkça bir işe yaramazsın
ancak kafa şişirirsin hatta ve hatta karşıtlar çıkarırsın o karşıtlarında sayende hiç olmadığı kadar kalabalık ve hırslı olurlar
böyle tiplerde yanındakilerden üç beş şak şak alır egosu biraz şişer sigarayı bıraz daha keyifli içer sonra tekrar aramaya başlar eleştirecek ucuz yazı yazmak için malzeme
EL_Diablo
11-12-2009, 18:12
adamın tipinden de anlaşılıyor ki sosyal ortam nedir hiç karşılaşmamış herhalde
bu eleştirdiği insanlardaki tavırlar bir arkadaş ortamında bile mevcut bu kadar da asosyal olunmaz ki yahu
EL_Diablo
11-12-2009, 18:21
giydirdikçe giydiresim geldi de neyse aşağılamiim dedim insanları mümkün olduğu kadar uzak tuttum zaatı saldırıdan
asıl böylelerini sanal olmayan bir ortamda bozmak en güzelide dışarda bulmak gerek
OsLeadER
12-12-2009, 15:35
yav bu karikatüristlerin ve bilimum benzerlerinin temel sorunu bir türlü sosyal olamamaları. arkadaş bu adamlar güzel içzerler ederler kalemleriyle insanlara giydirmeye çalışırlar ama böyle de ego yapılmazki. sen kimsin yav barış? git yenile. kıyafet al kendine. pejmurde dolaşma. insan içine çık. alkole biraz ara ver. belki görürsün bu yazdığımı kulağana küpe olsun :silly
ben bu uykusuza mail attım kaç kere hiç s.klemiyolar ya... penguen'in 2 saat içinde cevap verdiğini bilirim... uykusuza kılım aslında biraz... :mad:
Bab VerLoren
13-12-2009, 11:32
paylasanda kabahat
bence söylediklerinde haklılık payı var, sadece bizim forumu görmediği için nerede duracağını bilememiş, sonuçta nice embesilian forumları mevcut