PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Domuz gribi hakkında birinci ağızdan önemli bilgiler

J i n x
15-11-2009, 18:52
Yakın bir arkadaşımın domuz gribi olması ardından soru bombardımanına tutarak, neyin ne olduğunu birinci ağızdan öğrendim. İşte benim merak ettiğim sorulara karşılık aldığım cevaplar ve çıkardığım yorumlar :

1.si bu domuz gribi bağışıklık sistemi zayıf olanlar için ölümcül. ve bu durum domuz gribini diğer griplerden farklı kılmıyor. çünkü bağışıklık sistemi zayıf olanlar mevsimsel grip sebebiylede ölebilirler. bu gruba kimler girer? çocuklar,yaşlılar,kanser hastaları..

2.si medyada çıkan ölüm haberleri bu tür hastalıkları olan veya çocuk veya yaşlılar ı ilgilendiren bir konu 16 50 yaş arası için risk oranı herhangi bir griple aynı.yane kanser diilsen astımın yoksa bi bok olmas :)

3.sü benim kişisel fikrim,bu tür hastalıklar her sene çıkar ve büyük ilaç firmalarının cepleri dolar. bunun bu kdr büyütülmesinin sebebi de bu.

4.sü normal grip ilacı kullanarak,evde yatarak geçirdim hastalığı.klasik grip yani

Başka bir konuşmamızda da hastalığı sormuştum. Ateşin durup dururken yükselip , sonra bir anda düşüyor demişti. Ateş yükseldiğinde gözünü açamaz hale geliyormuşsun ama düştüğünde gayet iyi hissediyormuşsun.

------

Neden bu kadar gündemde ? Mutlaka sizlere de dedikodu olarak gelmiştir.
Bu aşıyı Türkiyeye Tayyipin çok yakın bir akrabası getiriyor, ve bu sebepten İKTİDARIMIZ herzaman yaptığı gibi, medyaya yaptığı baskı sonucu ülke gündeminden düşürmüyor DOMUZ GRİBİNİ. E bu sayede hem gündemi değiştirme şansları oluyor , hem de gündemi SAĞLIK sorunuyla oyalayıp arkada diğer planlarını da gerçekleştiriyorlar. E bir yandan da Tayyipe yakın o ÇOK ELİT kesimin cepleri de, gemicikler alacak paralarla dolmaya devam ediyor.

Bu kadar önemli bir hastalık olsaydı, kendisi aşı olmaz mıydı :) ?
Hoş, bunları bildikten sonra - o aşıyı olsa bile REKLAM yapıyor derim...

Çok komikleşti bu durum.
Hepinizin bunları bilmesini istedim....

J i n x
15-11-2009, 18:56
Ufak bir not daha :

kendi tahminine göre toplu taşımada kapmış virüsü, o tramvaya binip o sıkışıklıkta o virüs herkese bulaşmıştır dio...

JauneRouge
15-11-2009, 19:04
abimde de vardı düne kadar ateşi çıkıp düşüyordu kendi kendine şimdi sorun yok :S

J i n x
15-11-2009, 19:40
Hadi yaa :o
geçmiş olsun, iletişirsin o ibişe :D

Corey
15-11-2009, 19:47
şahsen tanıdığım değil ama bir arkadaşımın arkadaşıda domuz gribi olmuş
2 ay sonra farketmişler :D kendi kendine geçmiş gitmiş zaten

aura
15-11-2009, 20:09
biz bas bas bağırırken dinlemiyodunuz mk.şimdi birinci ağız bulmuşunuz maaşallah :huhh

http://www.geyikler.net/forum/showthread.php?t=3941&highlight=domuz
http://www.geyikler.net/forum/showthread.php?t=3818&highlight=domuz
http://www.geyikler.net/forum/showthread.php?t=1203&highlight=domuz

J i n x
15-11-2009, 20:21
evet :D denk gelmedim, okuduğum konular değildi

sarho$
15-11-2009, 20:33
ben de birinci ağız derken bi domuzdan bahsediosunuz sandım

aura
15-11-2009, 21:27
al işte :D isveçli bilim adamlarından lazım nan bize.posta gastesi haberlerinden
misal:osurmadan sıçanlarda kan kollesterol düzeylerinin daha düşük olduğu bulundu

Beeengbeng
15-11-2009, 21:28

ben domuzla konuştum zafım. haberler iyi

tonguefu
17-11-2009, 12:12
olm dikkat edin
bu denyo grip tek başına bişi yapmıyormuş da
bünye zayıf düştüğü için diğer hastalıklar daha etkili oluyormuş
geçmiş olsun bura

JauneRouge
17-11-2009, 12:56
@levo & engin: sağolun agalar :mrgreen:

bansheinator
17-11-2009, 14:19
400 bin kişi olmuş bu gribi ve hepimiz olacakmışız

eva
17-11-2009, 14:38
1 aydır gripim. domuz gribi değilimdir herhalde. domuz gribi belirtilerinden sadece kuru öksürük, burun tıkanıklığı ve bitkinlik var. ateşim falan yok. bunlar zaten soğuk algınlığında da olan şeyler. korkmayın benden :silly

J i n x
17-11-2009, 16:47
Sadece domuz gribi virüsü taşıyan insana mı domuz gribi denir, yoksa grip olan domuza da domuz gribi denir mi :hmmm ?

Essovius
17-11-2009, 16:57
insanda olunca domuz giribi denir domuzda olunca grip olmuş denir ama domuzda insan gribi olunca insan gribi denir :hmmm

Dengesiz Çay Tabağı
17-11-2009, 17:24
bu bilgileri paylaştığın için gerşekten saol... otobüslerden nerdeyse hiç inmiyor gibiyim... dikkat edicem... Allah razı olsun..

J i n x
17-11-2009, 18:01
ziege bizi aydınlattı, ışıl ışıl oldum... Adeta yaldır yaldır parlıorum.
Saol :mrgreen:

sorun diil çaytabaa

lolabunny
04-12-2009, 04:11
cevremde domuz grıbı olanların sayısı gıtgıde artıyo korkuyorumm :S

west
04-12-2009, 11:26
Direnci güçlü olan ve son dönemde grip atlatmış bir çok insan bence domuz gribi denilen icadı yaşadı.Yani sıradan bir olayı abartan birileri parayı cukka etti. Cidden çok korkuyorsanız ve bitkilerle aranız varsa bitki çayı içip yatın dinlenin. (Tarçın,zencefil,karabiber tohumunu kaynatıp ıhlamur ve nar çiçeği ekleyin kaynadıktan sonra. Sıcak sıcak içip yatın ter atın ertesi gün bişi kalmıo :D )

painfuL
04-12-2009, 12:46
bnmde kuzenim oldu domuz gribi masallah canavar gibi smdi:)
ama atesi 40ları gordu:S

bansheinator
04-12-2009, 15:58
benimde kuzenim oldu hala hastanede entube halinde dün diyalize bağladılar böbreklerde bitik hay içine edeyim böyle hastalığın ben

J i n x
04-12-2009, 16:03
geçmiş olsun...
entube ne?

kuzen zayıf bi bünye heralde?

bansheinator
04-12-2009, 16:13
solunum sorunu olduğu için tüpe bağladılar ve uyutuyorlar.
sigara alkol vs yok ve gayet de iyi bakardı kendine zayıf bünye değil aslında sonuçta direniyor hala ama nereye kadar karaciğer bitti böbrekler bitti bitecek. olay ne domuz gribi

J i n x
04-12-2009, 16:45
karaciğer bitti, böbrek bitti ?
ciddi olamazsın.......

Mantıklı konuşmaktan korktuğum için Seni üzmemek adına daha fazla konuşmuyorum o zaman.

Gerçekten , dilerim ki iyileşir :(

bansheinator
04-12-2009, 19:33
gayet ciddiyim nasıl bi illet bilmiyorum anlayamıyorum hani kronik hasta olanları öldürüyordu bence kimse bişey bilmiyor bağışıklık sistemini direkt alt üst ediyor.
umuyorum inşallah levent

Bab VerLoren
04-12-2009, 19:36
cok gecmis olsun sinem umarim en yakin zamanda sagligina kavusur

Koala
04-12-2009, 19:52
Çok geçmiş olsun ne dielim :hmmm
söylenenlere göre domuz gribinden ölenlerin %35'i genç ve sağlıklı insanlarmış, sadece kronik hastalarla filan alakası yok. Okullara pandemik aşı veli imza formu dağıtıldı. Ama onaylayanlar %7 de kaldığı için okullarda aşı yapılmayacakmış. İsteyen gidip sağlık kuruluşlarında olabilirmiş...