PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : demokratik açılım

Sayfalar : [1] 2 3 4

Beeengbeng
13-11-2009, 19:15
çok basit bir soru. destekliyor musunuz desteklemiyor musunuz? arzu ederseniz de nedenleri?

JauneRouge
13-11-2009, 19:19
saçmalıktan başka birşey değil.

RudeBoy
13-11-2009, 19:21
hadi türkiyeyi kurtaralım

JauneRouge
cumhuriyet bizlere emanet ?

J i n x
Adı güzel :yes:

DOĞU'ya ve özellikle GÜNEYDOĞU'ya atılımlar yapılması ve o bölgeye ciddi anlamda MEDENİYET götürmek gerektiği anlamında KATILIYORUM. Oradaki insanların hiçbir DEVLET güvencesi yok. Okulları yok, Hastaneleri yok hatta kimisinde elektrik su dağıtımı bile yok. DEVLET adına hiçbir şey yok. Feodalite'nin hala hüküm sürdüğü topraklar. Orada yaşayıp açlıktan ölmemek ZOR. Oranın insanını bu ortamda kandırmak kolay, TERÖR güzel seçim. Cebine paranı koyuyorlar, seni alıp götürüyorlar ailene bakıyorlar. OOOH MİS

Sen devlet gibi davranmazsan, başkası da gelir - sen farklı etnik kökendensin der ve senelerce alttan alttan verir ayarı ve kaynatır kazanı.

AÇILIM değil, ATILIM ŞART.
ADİL olmak şartıyla.

TC sadece istanbulun, ankaranın değil şırnak'ın ve diyarbakırın da bağlı olduğu devlettir.
Burada neyse, orada da o olmalıdır.

Eksiği mutlaka olacak, bunun yerleşmesi zaman alacaktır.
AMAAAA FAZLASI DA olmamalıdır.

Gerçi bu benim düşüncem. Kiminize yanlış gelebilir tabi.

Ama ülkenin en büyük iki sorunundan biri budur. (diğeri Sosyal Güvenlik Sistemimiz)
Helal olsun AKP'ye, eğer ki bu konuya çektiği dikkat kadar - emek te gösterip birşeyler yapmaya çalışırsa... Helal olsun, kendi oylarını yitirme pahasına böyle bir atılım cesareti gösterdiği için ve son olarak helal olsun onlardan kurtulacağımız günleri kendileri hazırladıkları için.

BİZDE daima, iyi şeyler yapmaya çalışanı yererler.
AKP'yi baştan aşağı kokuşmuş ve çürük görüyorum. Tiksiniyorum.

Ancak, çok dalga geçsek te "Van minüt" çıkışı , bir DURUŞ sergilemedir.
Orada takdir ettim.

Bu açılımı da ellerine yüzlerine bulaştırmazlarsa , ordan da bi HELAL kapacaklar benden.

Ama oy yine vermem, yine vermem...

JauneRouge
13-11-2009, 19:24
+ oy verdim. tanınacak haklar açılımsız olmalı. şartlar dengelenmedi. türkiye doğu-batı değil sadece türkiye'dir.

J i n x
13-11-2009, 19:27
Ağrı da DOĞU'dur. Ağrıda askerlik yapan arkadaşım, karakollarının bağlı olduğu köy için diyor ki
"Tek geçim kaynakları BOK. Hayvan otlatıp, sçırtıp satıyorlar"

Düşünsenize, başka bir opsiyonunuz yok.

Güneydoğuda da sınıra yakınsan, ya kaçakçı olacaksın ya terörist. Başka bir opsiyon var mı?
Gidip görmeden bilemeyiz hiçbirimiz , ama buyrun sorun ASKERE GİDEN ARKADAŞLARINIZA...

madhouse
13-11-2009, 19:29
fabrika yapsan kaç tanesi çalışacak

JauneRouge
13-11-2009, 19:31
sen elinden geleni yap olmadı çaresine bak :D

madhouse
13-11-2009, 19:34
zamanında yapılmadı mı? yaktılar yıktılar.

J i n x
13-11-2009, 19:36
İşte bizi geriye götüren zihniyet...
Diğer adı faşizm

madhouse
13-11-2009, 19:38
git 1 ay yaşa benden farklı düşünürsen gel

Beeengbeng
13-11-2009, 19:42
:alkış levent....

bugün bir ekonomistin yorumlamasında da belirttiği üzre; sisteme ne kadar dahil olursanız sisteme karşı çıkmanız o kadar zorlaşır. eğer belirli geliriniz varsa, okutmaya çalıştığınız çocuklarınız varsa düzeninizi terkedip dağa çıkmak istemezsiniz..

evet bu teoride çok doğru ancak pratikte bu gelişimi sağlamak ne kadar mümkün ya da ne kadar bir süreç alır orası muamma.. böyle olması bu konuda bir adım atılmaması için yeterli değil tabii ki. elini birilerinin taşın altına koyması gerekiyordu. şu an koyanlar gerçekten elini taşın altına mı koyuyor yoksa dışarıdan gösterilen okları mı takip ediyorlar tek çekincem ve tereddütüm bu aslında bu konuda. bugün belirttiler bu ucu kapalı bir süreç değil diye. dinamik bir açılım bu dediler. yani her an değiştirilmeye ve geliştirilmeye hazır. muhalefetin de aktif katılımıyla çok da güzel sonuçlara ulaştırılabilecek bir süreç belki de.

kaldı ki durmadan bir kürt açılımı olarak algıladık çok karşı çıktık ilk anda belki, çünkü milletçe tabularımız var daha önemlisi yaralarımız var. ancak bu paket bir Kürt açılımı değil biraz takiple gözüktüğü kadarıyla.

JauneRouge
13-11-2009, 19:42
herkes özünde iyi insan değil mi ?

madhouse
13-11-2009, 19:47
şimdi insanların oturdukları yerden konuşması çok kolay. herşey fikir yürüterek olmuyor malesef. gerçekten görmenizi isterdim. kürt düşmanı falan değilim yanlış anlaşılmasın. ama oradaki zihniyeti değiştirmek çok zor. ben inanmıyorum bu açılıma falan

JauneRouge
13-11-2009, 19:51
çözüm bölünme veya katliam mıdır peki mad ?

Beeengbeng
13-11-2009, 19:53
zor olması hiç bir çaba sarfedilmemesini gerektirmez

madhouse
13-11-2009, 19:55
çözüm bölünme veya katliam mıdır peki mad ?

senin bi fikrin var mı?

Beeengbeng
13-11-2009, 19:55
ha bu arada zaten kimse demiyor ki 50-60 yıllık bir boşlamışlığı 1 senede telafi edelim. demokratik açılım faaliyete yönelik değil anlayışlara yönelik daha çok. yönetim ve uygulama biçimlerine yönelik.

JauneRouge
13-11-2009, 19:56
senin bi fikrin var mı?

var

madhouse
13-11-2009, 19:59
iyi başarırsın umarım.

ben kararsızım çözüm konusunda. katletmek istediğim oldu ama bazılarını bazı zamanlar.

JauneRouge
13-11-2009, 20:01
en basiti değil mi bu

madhouse
13-11-2009, 20:02
basit çözümler iyidir.

Beeengbeng
13-11-2009, 20:04
ama iyi ki insani düşünebilme yetisi daha komplike çözümler üretmemize de imkan tanır.

madhouse
13-11-2009, 20:05
karşı tarafın bunu yapmasını başarbilersen %100 katılırım sana

aura
13-11-2009, 20:05
demokratik açılımdan anladığım budur
http://img84.imageshack.us/img84/6241/img45baf658f0e36rx8bl8.jpg

JauneRouge
13-11-2009, 20:10
@aura: ufak değil mi o :D

@mad: doğru olan zordur lakin

votkaci
13-11-2009, 20:17
"ben olayı daha da ileri götürüp bir geçiş süreci olarak demokratik özerlklik, ardından da bölgenin nihai durumunu yine bölge halkına sunulan referandum ile belirleneceği hususunda yoğunlaşmak isterim" demek isterdim. ancak forum için şunu söyleyebilirim ki; aşşağılanmaktan başka işe yaramaz.

UnicornKnight
13-11-2009, 20:28
açılımdan ziyade Türk üst kimliğini red eden zevatın topluca ıslahından taraf olduğumu zaten öteden beri söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim... Bugün orada olmayan ekonomik koşullar, eğitim imkanları, sağlık ve sosyal güvence durumu doğu karadeniz bölgesinde de iç anadolu' da da aynı, çok basit bir fikir teatrisi olacak lakin neden lazistan sancağı ya da genç selçuklulular kalkışması yaşanmıyor bu ülkede bir fikri olan var mı?

nasıl ki güzelce düzenlenmiş bir çim sahada ayrık otları toprağın altındaki kökleri de dahil olmak üzere temizlenmelidir söz konusu bölge için yapılması gereken de budur... "Ben Türküm" şiarını önde tutmayıp aksini söyleyenin yaşama, üreme ya da topluma katılma gibi bir hakkı olmamalıdır... Burada "Türk" kimliği bir ırk değil bir milleti temsil eder, aksini iddia eden de taocudur, dombilidir... :yes:

aura
13-11-2009, 20:31
adam 'ne mutlu türk'üm diyene'' demiş.''ne mutlu türk'e'' dememiş.(onuru desteklemek bağlamında)

Beeengbeng
13-11-2009, 20:40
"ben olayı daha da ileri götürüp bir geçiş süreci olarak demokratik özerlklik, ardından da bölgenin nihai durumunu yine bölge halkına sunulan referandum ile belirleneceği hususunda yoğunlaşmak isterim" demek isterdim. ancak forum için şunu söyleyebilirim ki; aşşağılanmaktan başka işe yaramaz.

anlamadım ben. sürecin getirisi olarak mı kendi fikrin olarak mı? yani eleştirel mi öneri mi?

J i n x
13-11-2009, 20:43
kaldı ki durmadan bir kürt açılımı olarak algıladık çok karşı çıktık ilk anda belki, çünkü milletçe tabularımız var daha önemlisi yaralarımız var. ancak bu paket bir Kürt açılımı değil biraz takiple gözüktüğü kadarıyla.
burası çok önemli !

Bazı arkadaşların karşı çıkmasını bu sebebe rahatlıkla bağlayabiliriz. Onlar da özlerinde, olayı yargıladıklarında birşeyleri HESAP ETMEDİKLERİ için kendi savlarının doğruluğunda ısrar ediyorlar.

O da şudur ki ; Sen nasıl bir sosyal ortamda yetiştirildin ve nasıl sosyo-kültürel bir şehirde büyüdün ?
Sana sunulan imkanlarla ne TAHSİLİ almış oldun?

Onlar hangi ortamda büyüdü ve ne tahsilleri var? O cehaletin oradan atılması uzun zaman alacaktır. Ancak TERÖR'le onlar da bi bok elde edemeyecekleri gibi , bizler de bir sonuca eremeyeceğiz. Bu konuda bir atılım şart. O bölge 70 senedir DURAKLIYOR... GAP'tan beri, oraya bir toplu iğne ucu kadar ilgi gösterilmedi. Bunun acısını da emperyalist büyük ülkeler bize acı ödetti.

İçimizde bağlayan bu kurum, bu güneydoğu önyargısı o kadar büyüktür ki - fikirlerimi anlatamıyorum , anlaşılmak istenmiyorum bile. "Doğru öyle de bir bakış açısı var"ı diyebilmek bile o kadar zorluyor ki insanları.
Arada dağlar kadar eğitim farkı olmasına rağmen , onları hala hor görme ve YERME çabamızın adı IRKÇLIK ve FAŞİZM'dir.

Bu arada onur, bana kalkıp Karadenizde de aynı imkanlar var mavraları okuma. Mutlaka istisnai bölgeler vardır. Ancak GÜNEYDOĞU ANADOLU en üvey evlattır, en terk edilmiştir. İŞTE şu anda içinde olduğumuz bu zor konuma da o bölgeye zamanında GÖSTERİLMEYEN İLGİ tarafından getirildik. Bunu çok iyi kullanan dış mihraklar tarafından. Tam kökenini hatırlamadığım bir söz var ; Bir ülkeyi dışarıdan fethedemiyorsan, içeriden karıştırıp yıkacaksın. Onlar ilk ateşi, kürtlere attırdı. Çok ta HAKLI Bir olayı göstererek (onlara gösterilen ilgisizliği, onları görmezden gelişimizi) ... Ve biz de onlara kurşun attık.

Ama bu iş kurşunla OLMAZ ! Evet o da bir çözüm yoludur ama
Seninki Hitler mantıksızlığı, mussolini arsızlığı, Pol pot yüzsüzlüğü.
Derin düşünme kabiliyetsizliği, at gözlüklülük
İNSANİYETSİZLİK

madhouse
13-11-2009, 20:43
@aura: ufak değil mi o :D

@mad: doğru olan zordur lakin

umarım olmaz ama olur da yolun düşerse yada askerliğini falan o civarda yaparsan düşüncelerin aynı yönde mi olur bilmiyorum.

UnicornKnight
13-11-2009, 20:46
Orgeneral Mustafa Muğlalı, Sabiha Gökçen ve Topal Osman Ağa ve onlar gibi daha nicelerini özlem ve minnetle anıyorum bu bağlamda, çirkefin başının daha da büyümeden nasıl ezilmesi gerektiğine dair en nadide örneği bırakmışlardır yakın tarihimizde gurur vesilesi bir vesika olarak...

Dilerim onlar gibi daha niceleri de olur da bizler bu kabustan uyanırız, hakeden de hak ettiğini bulur... Tıpkı geçmişte de olduğu gibi...

:yes:

J i n x
13-11-2009, 20:47
O bölge 70 senedir ilgi bekliyor. Hepsi bu.
Orada eğitim olmadı, cehalet kol gezdi. 1 ay orda yaşa mavrası var ortada.
Neden bu standardımı bırakıp gideyim oraya? Sen gider misin? Oraya VATAN der misin?

Orayı da vatandan bir parça gibi görmediğimiz ve ilgi göstermediğimiz sürece düzelecek mi? Oradaki terörün başlangıcı 20 sene önce olsa da , o 20 sene önceki nesile babalık edenler de İLLALLAH demişlerdir, onların ATA'sı da. ORAYA YERLEŞTİRİLMİŞ bir ilgisizlik ve görmezden gelmenin kurbanıyız. Bunu zçanlar çoktan toprak olmuştur, temizlemesi mutlaka birine kilitlenecekti.

Anlamadığınız bu.

Açılım bir süreçtir diyorlar - bak o da çok doğru.

Çünkü büyük bir ağacın yetişmesi 50 sene sürse de , yanıp kül olması yarım saat almaz.
Uzun ve sabır gerektiren bir süreç. Yılların kanayan yarası...

Ben umutluyum, bu hükümetten nefret ediyor olsam da , yapmaya çalıştıkları şeyden umutluyum. Takdir ediyorum.

J i n x
13-11-2009, 20:48
Kazma adam, illa birisinin ölmesi gerekiyorsa bu kişiler ZATEN TOPRAK oldular gittiler. Seninki COD oynama arzusundan öte birşey değil.

İLGİSİZLİK bizi bu hale getirdi. Zamanında oraya ilgi göstermeyenler, oyları alıp vaatleri yerine getirmeyenler memleketi bu hale getirdi.

UnicornKnight
13-11-2009, 21:30
Kazma adam, illa birisinin ölmesi gerekiyorsa bu kişiler ZATEN TOPRAK oldular gittiler. Seninki COD oynama arzusundan öte birşey değil.

İLGİSİZLİK bizi bu hale getirdi. Zamanında oraya ilgi göstermeyenler, oyları alıp vaatleri yerine getirmeyenler memleketi bu hale getirdi.

AĞA denen olgunun kucağa alma arzusunu ve ilgisini devletin şefkat dolu kucağına tercih edenlere az bile bugün yaşadıkları yokluk / yoksulluk... Acı ama gerçektir, daha önceki Ferrari Türkiye distribütörü olan zeytinoğlu otomotivin de döneminde çıkan pek çok haberde doğruladığı bir gerçek olan, Türkiye' de en çok Ferrari' nin satıldığı bölgesinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi olması belki bir şeyler uyandırır aklında...

Kula kulluk etmenin genlerine işlediği zavallılara devlet ne yapsın, hadi verdik açılımlarını, hadi verdik -sözde- topraklarını, hadi kurdular -çakma- federatif ya da tam bağımsız devletlerini... kaç tanesi defolup gidecek kendi topraklarına onu bir de hele kenk? Bugün büyük şehirlerin tamamına baktığımızda tinercisinden yan kesicisine, eve giren adi hırsızından (bire bir yaşamışlığım da var hani hatırlarsın belki) otopark mafyasına, uyuşturucu satıcısından travestisine, ağırlıkta olan olmayı bırak neredeyse alayı bunlardan müteşekkil değil midir babuş onu bir de bana yahu...

Herkes yahudilere çalışır, yahudiler üzerine oynar da, daşşağını yiyeyim ben o yahudilerin, cebinde her daim hazır ve nazır bir İsrail pasaportu olmasına rağmen Ben Türküm der, Türklüğünü her zaman vurgular, yeri gelir senden benden bile daha Türk olur...

J i n x
13-11-2009, 21:30
İkili tartışmaya dönen mesajlar tarafımdan silinmiştir.

"Tartışma" üslubuna hakim mesajlarla konu devam edecektir.

votkaci
13-11-2009, 21:31
anlamadım ben. sürecin getirisi olarak mı kendi fikrin olarak mı? yani eleştirel mi öneri mi?
söylemek istediğim tam olarak şu. bahsi geçen bölgenin halkı* (?) bölgede hak sahibi. bu da demek oluyor ki birinci dünya savaşından sonra kendi kaderini tayin eden yunanlar, bulgarlar, arnavutlar, ermeniler, araplar gibi kürtler de kendi kaderini tayin etme hevesinde. önce kurulacak türk devletinin sınırlarını kapsayan misak-ı milli'ye sonra da günümüz türkiye sınırlarına şöyle bir göz gezdirecek olursak; yunanlara, bulgarlara, gürcülere ve kürtlere verilen bölgeler ve birinci dünya savaşı sonrası rusya'nın meşhur çarlık rejimi sonrası ortaya çıkardığı gizli anlaşmalar dahilinde (bölgede bağımsız bir ermeni devleti(ermenistan), kürt devleti(kürdistan) ve bunun gibi birçok küçük devletçik yapılanmaları) pastadan payını alamamış tek ulusun(?) kürtler olduğunu görüyoruz.

şimdi, misak-ı milli sınırları içinde olup yunanlara, bulgarlara, gürcülere verilen topraklar hususunda kimse hak iddia edemez. çünkü o ulus*, bölgede hak sahibi.

bu hak nedir ve nereden gelir?

bu hak, dönemin osmanlısının ingiltere ile beraber dünyanın en geniş ve en detaylı arşivleme sistemine sahip olduğu zamanlardan bu yana(16.yüzyıl ve sonrası) gerek tapu sicillerinde işlenen, gerek vergi sistemi dahilinde kayıt altına alınan tarım arazileri ve bunlar üzerinde bulunan mülkiyet, taşınırlar için zilliyet hakkına dayanır. bu sebeptendir ki bölge halkı, kendi kaderini referanduma (döneminin en demokratik yöntemidir, halen de daha iyisi yoktur.) giderek tayin etmiştir. ancak kürtlere bu imkan tanınmamıştır, isyan çıkaranlar da bastırılmıştır. balkanların, kafkasların ve kürdistanın(türk literatüründe musul-kerkük olarak geçer) nihai durumu, emperyalist güçlerin (rusya dışında) çıkarlarına hizmet ettiğinden, ankara hükümeti ile temasta bulunan bu güçler, ankara hükümetini (bize anlatıldığı üzere "taviz vermeyeceği tek husus olduğu") 'istanbul' tehdidi ile zor durumda bırakır. bölgede hak sahibi olan yunan ve bulgarlar, en demokratik biçimde(yöntemlerle demiyorum) kendi bağımsızlığını ilan eder. gürcüler de batumu oldu bittiye getirir. bu esnada musul ve kerkük de misak-ı milli sınırı içinde olmasına ve yoğun türk nüfusuna(şimdi türkmen denmekte) sahip ve bu sebeple referandumla kurulacak türk devletine katılacağına kesin gözüyle bakılacak olsa bile ingilizler hızlı davranır. bu gün bile bölgeden çekilmiş değiller. ama pakistanın kuruluşuna bakacak olursak aynı durumun arkaiki olduğunu görürüz. yine bir ingiliz sömürgesi, farklı inanç, bu inançlar arası şiddetli çatışma, demokrasi. teorik olarak bu. ancak pakistanın durumu bize kurulacak(kimine göre kurulmuş) kürdistanın durumunu refere ediyor.

daha çok ayrıntıya girmek istemiyorum. bu kadarı anlatmak istediğim şeyi anlattığım hissini verdi bana, bilmiyorum forum misafirleri için yeterli olur mu. zira bu yazdığımı senden başka birkaç kişi dışında kimse zahmet edip okumaz. sen de sırf bu kadar uzun cevap verdiğim için ayıp olmasın diye okursun. diğerleri de aradan küçük bir cümle yahut bir kelime grubunu cımbızla çeker ve o konuya odaklanır. cevap verirsin, ama konu sapmıştır bir kere. türk usulü tartışma diyorum buna.

*kasıtlı olarak bu terimi kullandım.

J i n x
13-11-2009, 21:41
AĞA denen olgunun kucağa alma arzusunu ve ilgisini devletin şefkat dolu kucağına tercih edenlere az bile bugün yaşadıkları yokluk / yoksulluk... Ama işte oraya medeniyet hiçbir zaman gitmedi. Devlet otoritesini orada kuramadı, oraya sunmadığı hizmetler yüzünden SÖZÜNÜ , AĞALAR aracılığıyla yaptırmaya çalıştı. Ve yıllarca MANİPÜLE edilen bu AĞALAR da halkı o yönde yönlendirdi Acı ama gerçektir, daha önceki Ferrari Türkiye distribütörü olan zeytinoğlu otomotivin de döneminde çıkan pek çok haberde doğruladığı bir gerçek olan, Türkiye' de en çok Ferrari' nin satıldığı bölgesinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi olması belki bir şeyler uyandırır aklında... Çok doğal, KAÇAKÇILIK ve TERÖR'den gelen kara para yüksek meblağlardadır. Ancak CEHALETİ atmaz. O ferrarilerin tek amacı "BAKIN BAKIN BEN NELER YAPTIM"cılık , içteki o aşağılık kompleksinin bastırılma çabası. İnsanın doğasına bakacak olursan o da son derece doğal...

Kula kulluk etmenin genlerine işlediği zavallılara devlet ne yapsın, hadi verdik açılımlarını, hadi verdik -sözde- topraklarını, hadi kurdular -çakma- federatif ya da tam bağımsız devletlerini... Yanlış anlama böyle birşeyden ben de yana değilim - hükümetin de bunu onlara vereceğini sanmıyorum. kaç tanesi defolup gidecek kendi topraklarına onu bir de hele kenk? Bugün büyük şehirlerin tamamına baktığımızda tinercisinden yan kesicisine, eve giren adi hırsızından (bire bir yaşamışlığım da var hani hatırlarsın belki) otopark mafyasına, uyuşturucu satıcısından travestisine, ağırlıkta olan olmayı bırak neredeyse alayı bunlardan müteşekkil değil midir babuş onu bir de bana yahu... GENEL OLARAK ÖYLE , ama bunun da sebebi EĞİTİMSİZLİK değil mi ?

Herkes yahudilere çalışır, yahudiler üzerine oynar da, daşşağını yiyeyim ben o yahudilerin, cebinde her daim hazır ve nazır bir İsrail pasaportu olmasına rağmen Ben Türküm der, Türklüğünü her zaman vurgular, yeri gelir senden benden bile daha Türk olur... Ben de pek sevmem yahudileri ama Sezarın hakkını Sezara vereceksin. Adamlar EĞİTİMLİ... Cahil değil

Yer yer yorumladım

votkaci
13-11-2009, 21:44
Herkes yahudilere çalışır, yahudiler üzerine oynar da, daşşağını yiyeyim ben o yahudilerin, cebinde her daim hazır ve nazır bir İsrail pasaportu olmasına rağmen Ben Türküm der, Türklüğünü her zaman vurgular, yeri gelir senden benden bile daha Türk olur...
babuş açık olmak gerekirse senden böyle bir yorum beklemezdim. çok şaşırdım ve bir an için sarılmak istedim sana :love
konu bu değil ama laf arasında bu hassasiyetinden dolayı çok mutlu oldum, belirtmek istedim :utan:

J i n x
13-11-2009, 21:47
zira bu yazdığımı senden başka birkaç kişi dışında kimse zahmet edip okumaz. sen de sırf bu kadar uzun cevap verdiğim için ayıp olmasın diye okursun. diğerleri de aradan küçük bir cümle yahut bir kelime grubunu cımbızla çeker ve o konuya odaklanır. cevap verirsin, ama konu sapmıştır bir kere. türk usulü tartışma diyorum buna.
*kasıtlı olarak bu terimi kullandım.

Türk usülü tartışma demeyelim , ulusumuzu yermeyelim de "HAKLI olduğunu düşünenin, zeytinyağı gibi su üstüne çıkabilmek için saçma birşey yazsa bile bunu fark edemeyecek durumda olan" tartışma biçimi diyelim :D

Dünyanın her yerinde , eğitim düzeyine bağlı olarak bu insanlar var. Türklük değil :D

bunun dışında baştan sona haklısın aga...

boshver
13-11-2009, 21:55
2 Kurt koyu birbiriyle buyuk dil yapisi farkindan dolayi konusamaz/anlasamazken ken, yani dil kulturleri cok bahsettikleri bin yili askinken olusamamisken, yahu toplum muhendisliginin devamini getirmeye calistirdigi "bir lehceden bir dil, bir dilden bir ulke" yani kuzey kurdistan politikasinin adi oldu demokratik acilim.Daha egede elektriksiz koyler var, o cocuklar yollarda meyve satiyor.Bir kismini arabalar eziyor, 3.sayfalara tecavuzlerden dolayi pek cikmazlar.Onlarin daga cikip onu bunu oldurmemelerinin nedeni Turk olmalaridir.Oysa kurt olsalardi bahaneleri hazirdi.Sunun adi kurt acilimi, ve hayir, geri kafaliyim ama asla desteklemiyorum, destekleyenlerin de niyetlerinin belki iyi oldugunu, ama sonucunun cok kotu olacagini goreceklerinden eminim.Hos, dilerim onlar hakli cikarlar.
Ancak kurtler feodal yapilarini bozmadikca, Turkiye'de sadece kan emiciler olarak kalacaklar, sarap fabrikasi kurdugunda yakilmasinin nedeni tabii ki gunah degildi, ama insanimiz cabuk unutuyor.Kimligimizi de unuturuz nasil olsa, sorun degil.

J i n x
13-11-2009, 21:58
Görmezden gelinen bölgeye sunulmayan en önemli hizmetlerden biri : Eğitim...

Biz sabırla yıllarca oraya atılımımızı yapalım, ülkemiz adına... Bu vatanı vatan yapmak için, oradan kalkıp gelip savaşta şehit olan asil "etnik kökeni KÜRT" olanlar adına...

(Bi tarafımız yerse) Sonra baktın anlamıyorlar, yine kırar geçiririz. Ben ona da varım...

votkaci
13-11-2009, 22:05
Türk usülü tartışma demeyelim , ulusumuzu yermeyelim de "HAKLI olduğunu düşünenin, zeytinyağı gibi su üstüne çıkabilmek için saçma birşey yazsa bile bunu fark edemeyecek durumda olan" tartışma biçimi diyelim :D

Dünyanın her yerinde , eğitim düzeyine bağlı olarak bu insanlar var. Türklük değil :D

bunun dışında baştan sona haklısın aga...
nasıl ya? şaka değil mi? "doğruları söyledim ve birazdan linç ekibi gelecek" diye beklerken? :D

yok, ulusumuzu falan yermiyorum. tarz meselesi bu. samba gibi, pizza gibi, haka dansı gibi. can hocamız vardı ilk dersinde tahtaya kocaman bi çizgi çekerek anlatmaya başlamıştı, merakla izledik tabii. türklerin tartışma yöntemini anlatıyordu. cizgiler dallanıp budaklanıyor, en son başladığı noktada birleşiyordu. bir de ingilizlerin tartışma yöntemini çizdi düz bir çizgi, sonu var. ben buradan şunu çıkardım; bir konuda mütabık olma zorunluluğumuz yok. ama tartışırken hiç değilse tartışmanın hatları çizilsin. bir düşünceyi desteklerken mutlaka diğer argümanları da kullanacaksın. ama konu senin düşündüklerin ile karşı düşünce ile ilgili olacak. yardımcı argümanlarda bir detaya odaklanarak sağlıklı tartışamazsın. diyalektik mantık bu tartışma sistemiyle çelişir.

aynı hassasiyet dtp gurubunda olsa siyasi olarak bu hususta daha çok yol katetmiş, daha az halkın kafası karışmış olacaktı. oha konuyu nasıl bağladım?

J i n x
13-11-2009, 22:07
Güzel bağladın ama konuyu başka diyarlara taşicaz :D

Senin anlattıklarındaki üsluba bakarım ben, kendi fikrimden de olsa karşıt fikrimden de olsa yorumun kalitesine bakarım. Yapımda var :p

Kafandaki linç ekibinde mi gördün beni :D ?

J i n x
13-11-2009, 22:10
Editlicem , görmiceksiniz bi mesaj daha çekiyorum :D

elohim, senin yazdıklarının detay kısımları çok açıklayıcı ve net. Ancak sonucu tam bağlamıyorsun gibi geldi bana.

O bölgenin kaderini tamamen oranın halkına referandum edasıyla bırakmaktan yanasın, anladığım kadarıyla.

Burada sana katılmıyorum tabi ki :D , ama seni linç edecek te değilim.

boshver
13-11-2009, 22:11
Kizlari okutalim, deniz feneri, gece lambasi, alaaddin vakfi vs paso senelerdir doguya calisti, adamlar kullanilmis palto cikti kiyameti kopariyorlar.Tekrarliyorum, oraya peygamberi gotursen agalarin elini ayagini opmeye devam ettigi surece Kurtler 1 adim ilerlemez, bizleri somurmeye devam eder.
Kaldi ki Kurtlerin yarisindan fazlasi Doguda yasamiyor.Ama masallah dagdan ziyade egitimli sehir teroristlerimizle basimiz dertte.

aura
13-11-2009, 22:13
iyi de neyin nasıl açılacağını tam olarak anlatan-anlayan var mı? kürtler kürdüm diyecek ve kütçe konuşacak.bu dili yaşayacak yaşatacak okutacak.bunlara türk vatandaşlar saygı duyacak.kürt vatandaş sosyoekonomik olarak desteklenecek.iş aş sahibi edilecek.bütün bunlar benim vergimle yapılacak.kabaca bu mu? e tamam o zaman da niye ''biz biriz kardeşiz'' meselesi vurgulanıyo her defasında.bu isteklerin çoğu,modern tabiri ile ''ötekileştirme''yi körüklemiyor mu? nan yoksa amerikanın ırak'a demokrasi getirmesi gibi bişey mi bu?

votkaci
13-11-2009, 22:15
Güzel bağladın ama konuyu başka diyarlara taşicaz :D

Senin anlattıklarındaki üsluba bakarım ben, kendi fikrimden de olsa karşıt fikrimden de olsa yorumun kalitesine bakarım. Yapımda var :p

Kafandaki linç ekibinde mi gördün beni :D ?

ben yazarken bi ton entrika olmuş, gönderdikten sonra gördüm. olayları takip edemediğim için (biraz da olaydan sonraki üsluptan korkarak) aha, şimdi ağzıma zçtılar diye beklerken, nereden bileyim, babuş falan da ne güzel yorum yaptı. (zira babuşu da karşıma almak istemem, tek ısırıkta ikiye böler kanaatindeyim),