Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : [Link] Seviye!
pilavustunout
31-10-2009, 03:41
http://www.facebook.com/video/video.php?v=167615531249&ref=nf
ne diyeyim ki...
ve bu adam hürriyet gazetesi spor müdürü
JauneRouge
31-10-2009, 03:46
aa bu da normal
JauneRouge
31-10-2009, 03:50
+18 e taşıyorum konuyu reşit olmayan üyelerimiz vardır, forumdan küfür öğrenmesinler. .q
Beeengbeng
31-10-2009, 03:55
+18'e taşı tabi de daha çok dikkat çeksin. misal ben futbolda olsa ya da önceden her nerdeyse hayatta izlemezdim :D
JauneRouge
31-10-2009, 03:57
aklıma gelmemişti bu ince detay. iyi yapmışım o zaman :silly
bi küfür ettin hiç değilse arkasında dur
yok bayanlar varmış bi yürü git allasen
PeNTaGRaM
31-10-2009, 05:59
Ercan Saatçi;
-Nasıl siktik Galatasaray'ı ?
Sonrasında ...;
-Ya buradaki küfür aslında cinsellik içermiyor.
O zaman;
Ercan Saatçi ananı nasıl siktik ama ?
desek bu da mı içermez ?
Tranquillity
31-10-2009, 09:34
+18 e taşıyorum konuyu reşit olmayan üyelerimiz vardır, forumdan küfür öğrenmesinler. .q
şahsen ben
YAZIK :)
Büyük takımlar kazandıkları kupaları, küçük takımlar yendikleri büyük takımları konuşur
Tranquillity
31-10-2009, 09:35
Ercan Saatçi;
-Nasıl siktik Galatasaray'ı ?
Sonrasında ...;
-Ya buradaki küfür aslında cinsellik içermiyor.
O zaman;
Ercan Saatçi ananı nasıl siktik ama ?
desek bu da mı içermez ?
Hayır içermez çünkü o bir ... :)
Minacettin
31-10-2009, 12:16
Ercan sana güzel bi cinsellik dersi verirdi bu Galatasaray'lılar ama senin seviyeye düşmek istemezler.
Yazık ulan yazık...
JauneRouge
31-10-2009, 17:22
ercan kendi ekmeğiyle oynadı, geçmiş olsun.
ercan kendi ekmeğiyle oynadı, geçmiş olsun.
nan ne ekmekle oynaması.kol gibi soktuk işte.on senedir aynı gün aynı saatte sokuyoruz.yine bekleriz :D
JauneRouge
31-10-2009, 18:35
nan ne ekmekle oynaması.kol gibi soktuk işte.on senedir aynı gün aynı saatte sokuyoruz. niye rahatsız oluyosunuz anlamadım ikilmiş dötün davasını yapmayın.girin morunuzu oturun edebinizlen
höst birader bir soluklan yavaş. tamam fenerbahçelisin yakışanı yapıyorsun amma velakin laf atışmanında bir çizgisi var. kol gibi ne soktunuz onun açıklamasını yap.kol gibi ne girmiş ne çıkmış neyden bahsediyorsun. kime neye atıfta bulunuyorsun.
BASİT bir lig maçını dava haline getiren sizsiniz. neyse yakışanı yapmaya devam edin. çirkef çirkef sırıtın :)
bu tarzların yasak olmasını ben de istemiştim, ama bu kuralın kalkmasını da sizler seçtiniz.
bu konuda lafta sınır yok
direkt karşındakinin şahsına hakaret yoksa - devam yani
"kol gibi soktuk" cümlesinde o bakımdan sorun yok. Yarın öbür gün, diğer derbilerde de yenen taraf yenilene bu cümleyi kullanmakta özgür.
örnek
geçen pazar cimboma 3 bacaam girdi :hihihi:
JauneRouge
31-10-2009, 18:57
ne dedigini bilmeyenleri hesaplamamışızdır. yakışan bu sorun yok :silly
sana yakışan bu mu ?
ben seni özü sözü bir bildim
meğerse sen dönekmişsin
çok geç anladım
Direkt karşındakinin şahsına hakaret olmayan kelimeleri seçmekte serbestsiniz.
Yarın öbür gün, kartalın tüylerini yolduğumuzda Tuğbayı deli edicem ztn :kopanzi
ne dedigini bilmeyenleri hesaplamamışızdır. yakışan bu sorun yok :silly
bu forumda ne dediğini bilen ender adamlardan biriyim.''höst'' lafını kişsel alıyor ve kendime yakışanı yapmaya devam ediyorum ''nasıl koyduk ama'' :D
Minacettin
31-10-2009, 19:42
siz gidin elinizi sigin lan hduıasdsa :mad:
zigen zigene zigana dağlarında oyy zigime eşşeğin zükü :kro
JauneRouge
31-10-2009, 20:43
bu forumda ne dediğini bilen ender adamlardan biriyim.''höst'' lafını kişsel alıyor ve kendime yakışanı yapmaya devam ediyorum ''nasıl koyduk ama'' :D
öyleyse vay forumun haline. alabildiğince özgürsün ayrıca sorunu git ercan abine sor :D
:hihihi:
diyene bak çay demle soora hizaya gel
ay madem ki özürüm biraz daha konuşayım :
-aslanla eşeğin farkı nedir?
-eşeğe köyde,aslana kadıköyde binilir :hihihi:
imza:aslan terbiyecisi
JauneRouge
31-10-2009, 22:26
eşşein zigi var bi de bildin mi :mad
bir kuşun beynini çıkarırsan ne olur?
yemek yiyemez dimi, havaya attığında uçamaz. ( bkz. ÖSS - 1999- 2003- 2005 )
Başka ne olur?
kanarya olur kadıköyde öter...
bu da böyle iki dakikada uydurdum... repçiler beri gelsin... :silly
UnicornKnight
31-10-2009, 22:50
jıwbfhsbfhksdbhksdbvjkbvjks adam doğru söyler, acı zktiler sizi... :kopanzi
JauneRouge
31-10-2009, 22:54
eh be babuş bu mevzularda olmasa yandan zevklenip dahil olamaycaksın konuya :silly
UnicornKnight
31-10-2009, 23:43
n' alaka? ne güzel yerleştirdiler işte cinconoka, bundan ala mevzu mu var... :marchmellow:
JauneRouge
02-11-2009, 01:27
Boka bir zerresi düşse! - O.Tamburacı (Ercan Saatçi'ye cevap)
Boka bir zerresi düşse!
Şu boka bok deme boklar duyarak ar eyler
Boka bir zerresi düşse boku murdar eyler!
Of, of, of!
Of ki ne of!
Tam Ercan Saatçi için söylenmiş bir beyt-i cuk!
Beytin sahibi Neyzen!
Rahmetli ney üstadı Neyzen Tevfik.
Hem tatlı tatlı üfler hem acı acı söylerdi Neyzen…
Her hicvi bin nasihat,
Her küfürlü beyti insan onurunu yaralamayan, dinleyeni okuyanı rahatsız etmeyen bilakis düşündüren derin bir hayat düsturu olurdu ama ne yazık ki alem de onu küfürbaz bilirdi!
Şimdi küfürbazlar beyitle ders vermiyor, kendilerini rezil-i rüsva ediyorlar…
Ercan gibi…
Oysa Neyzen, hakaretten uzak taşlamalarla hak eden gafilleri yerle bir ederdi.
O gitti meydan boş kaldı;
Şimdi kendini müzisyen zanneden küfürbazlar spor yazarı,
Kendini, gerçekten İmparator zanneden ahlaksızlar hoca,
Bir kısım spor yazarları da dip yalamaktan yalaka oldular!...
Böylece gazeteci kıtlığına kıran girince,
Ercan Saatçi de benim ilk göz ağrım Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü oldu!
Türkiye’de; kayınpeder-damat, Efendi-mürid, sermaye-köle, irtikap-cehalet ele ele verince ehl-i namus medya da kenara itildi!
Bütün mesele namusluları bulup göreve getirmek.
Yoksa koskoca Türiye bunların elinde kalacak!
Pazar sabahı bunları yazmama sebep Ercan Saatçi ve Metin Özülkü’nün FBTV’de yaptıkları programda Galatasaray’a hakaret etmeleri!
Aslında kem söz sahibinindir deyip geçmek gerek ama…
Cevap vermek farz oldu!
O da bize nasip oldu…
Binlerce mail aldım. Okuyucularımı mahzun bırakamazdım…
FBTV’de Ercan;
‘-Nasıl .iktik Galatasaray’ı’ diye galiz küfrü adlı adınca, makamı iftiharla sallıyor ve de arsız çocuklar gibi etrafına, arkasına, sağa sola bakınarak pis pis de gülüyor!
Karşısındaki bitin bulunduğu yiğit Metin de şöyle cevaplıyor;
‘-A.ına koyduk Galatasaray’ın!’
Ne denir ki bu ahlaksızlığa…
Neyzen doğru demiş;
Şu iki boka bok deme,
Boklar duyarsa utanır!
Bunların bir zerresi boka düşse
Bok bile kirlenir!
Düşünün boktan daha pis ne olabilir ki dünyada!
Başka bir deyişle de şöyle anlatıyormuş Neyzen;
Bok boku nerde bulurmuş?
Kenefte!
Mekan da önemli…
Yaman adammış Neyzen!
http://www.sporx.com/yazarlar/osman_tanburaci/7641/
tamburacı bir keresinde de kaşınan bi fenerliyi "tutarım yalarsın onu, lolipopu" şeklinde ayar vermişti. ii ayarcıdır kendileri... :silly
işine geldiii için deli gibi okumuşsundur
ama beni yorarşimdi
nasılsa mevzu bitti gitti
3 puan mk
siz de unutun
of ya
biz unuttuk lan , forumda fb'li hiçkimse kaç gündür hiçbişi demio, hala siz ısıtıosunuz konuyu be :D
Ercan Özür Dilemiş...
3-4 yıl önce, dostum Metin Özülkü'nün"evinde"yapılan bir çekimdi. Çekimi yapan Fenerbahçe TV, montajı yapan da FB TV çalışanlarıydı...
Kendimizi güvende hissettiğimiz bir ortamdaydık... Program başlamadan önce, Metin Özülkü ile ev ortamında tamamen maç geyiği yapmıştık... Ve bize özel, mahrem bir konuşma geçmişti aramızda. İnanın ben de internette görünce hatırladım ve şok oldum... Bunun telefon dinlemeyle, gizli kamerayla kişilik mahremiyetine tecavüz etmekle hiçbir farkının olmadığını düşünüyorum.
FB TV'ye ait bu görüntüler elbette Galatasaraylılar'ı üzmüş ve kızdırmıştır. Ama bizim o konuşmalarımızın kesinlikle "aleni" olmadığının, iki arkadaş arasında kayıt dışı bir sohbet olduğunun bilinmesini isterim...
Bu nedenle, bütün samimiyetimle ve açıkca Galatasaray taraftarından özür dilerim.
Ama bir konuyu da üzülerek bildirmeliyim, artık iki arkadaş arasındaki konuşmanın bile "mahremiyeti" bitmiştir. Benim üzerimden yapılan bu olay tam anlamıyla, bir özel alan ihlali, mahremiyet ihlali ve bir çeşit telekulak olayıdır. Bütün kalbimle bu durumun beni ve ailemi çok üzdüğünü ama yine de bu olayın bel altı oyunlarının sonu olmasını istediğimi bilmenizi isterim...
Galatasaraylılar beni Fenerbahçeli olduğum için eleştiriyorlar ama bu görüntülerin de Fenerbahçe TV den sızdığını hatırlatmak isterim.... Şimdi bütün takımların taraftarlarına sormak istiyorum; Ve taraftar delikanlılığınıza güvenerek soruyorum; Siz hiç mi bir arkadaşınızla size özel bir kızdırmaca yaşamadınız, rakip takım ile ilgili müstehcen bir yorumda bulunmadınız?
Sevgili Galatasaraylı Hasan Cemal ağabey, Sen hiç bir arkadaş ortamında Fenerbahçe'ye küfür etmedim diyebilir misin? Ya da Fanatik gazetesinin müdürü Fenerbahçeli Necil Ülgen'e Beni sevmediğini söyleyen sevgili Oray Eğin, yakın bir arkadaşınla müstesna ve özel bir konuşmanı internette görmek hoşuna gider miydi? Mehmet Yakup Yılmaz ağabeyim, sen hiç Galatasaraylı bir arkadaşını kızdırmak için küfretmediğini söyleyebilir misin? Sevgili Fatih Altaylı...
Sen Fenerbahçe'ye olan hislerini bir arkadaş ortamında hiç açığa vurmadın mı? Ya sen Mehmet Ali Birand ağabeyim... Bir yemekte Fenerbahçeli bir arkadaşını böyle kızdırmadın mı hiç? Sayın Başkan Aziz Yıldırım, Sayın Başkan Adnan Polat, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Haldun Üstünel... Ya sizler?
Rakip takım taraftarı arkadaşlarınızı kızdırmak için ya da aynı takımı tuttuğunuz bir arkadaşınızla sevincinizi paylaşmak için buna benzer bir SMS bile çekmediniz mi?
Cevabınız hayır ise, bütün taşları benim kafama atın razıyım... Ama değilse. O zaman bir balans da"mahremiyeti önemsemeyenlere"çekin. Çekin ki, herbirimizin mahrem anları böyle internetler de, gazete sayfalarında dolaşmasın, en azından bazı anlar mahrem kalabilsin..."
http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1157167&Date=02.11.2009&b=Ercan%20Saatci%20ozur%20diledi
Tranquillity
02-11-2009, 16:56
Kendimizi güvende hissettiğimiz bir ortamdaydık... Program başlamadan önce, Metin Özülkü ile ev ortamında tamamen maç geyiği yapmıştık... Ve bize özel, mahrem bir konuşma geçmişti aramızda. İnanın ben de internette görünce hatırladım ve şok oldum...
Program başlamadan önce ???
son günlerde çeşitli internet sitelerinde ve televizyon programlarında sayın ercan saatçi ile sayın metin özülkü'nün bir program çekimi sırasında aralarında yaptıkları konuşma yayınlanmış ve konuyla ilgili bu bilgilendirmeyi yapma zorunluluğu doğmuştur.
1-fbtv'de sayın metin özülkü'nün hazırlayıp sunduğu müzik molası programının 8 aralık 2006 tarihinde yayınlanan bölümüne sayın ercan saatçi konuk olmuş ve söz konusu diyalog bu programın bant kayıt çekimi sırasında gerçekleşmiştir.program, bahsi geçen diyalog montajda çıkarıldıktan sonra yayınlanmıştır.
2-2006 yılında yapılan bu çekimin montajlanan bu kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte fbtv'nin binasından dışarıya çıkarılmış ve daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklanmıştır. kısacası fbtv'den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış,bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır.
3-böyle bir görüntünün varlığı 1 mayıs 2008 tarihli vatan gazetesinde spor yazarı kadir çetinçalı tarafından "ayarı bozulanlar" başlıklı ekteki yazıda kaleme alınmış çetinçalı o tarihteki yazısında sn. ercan saatçi ile sn. metin özülkü'nün söz konusu diyaloğunu köşesine taşımış ve son olarak şu ifadeleri kullanmıştır; "bu olayın kaydı bende mevcuttur,isteyene izletebilirim"
4-fbtv yönetimi aynı zamanda doğan haber ajansı çalışanı olan kadir çetinçalı'nın yazısı üzerine o tarihte yaptığı araştırmada bu görüntülerin o dönemde doğan tv center'ın bağcılar'daki merkezinde aynı bina içinde görev yaptıkları gstv'nin çalışanları tarafından çetinçalı'ya izlettirildiği bilgisine ulaşmıştır.
5-2006 yılında fbtv'den ayrılarak gstv'de göreve başlayan 4 kişilik ekipte şu isimler yer almaktadır; hasan tankaya, selim sırrı bayer, erdoğan veis, abdullah ercan.
fbtv yönetimi kurum içinde yaptığı araştırmada ekte fenerbahçe formalı fotoğrafı yer alan ve halen gstv'de program sorumlusu olarak görev yapan selim sırrı bayer'in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığını şahitlerle belirlemiştir.
6-bugün gelinen noktada söz konusu videonun hangi amaçla ve nasıl fbtv'nin merkezinden çalındığını açıklığa kavuşturma konusunda en bilgili isimler, bu videonun kendisinde mevcut olduğunu yazısında belirten sayın kadir çetinçalı ve yukarıda ismi geçen eski fbtv çalışanlarıdır.
7-her tv kuruluşunun çeşitli çekim ve yayınlarında buna benzer montajda kayıttan çıkarılmış pek çok görüntü ve röportaj yer aldığı yayıncılıkla ilgilenen herkesin malumudur.
8-fbtv'den çalınan söz konusu video görüntülerinin çeşitli internet sitelerinde veya farklı televizyon kuruluşlarında yayınlanmasında fenerbahçe spor kulübü'nün veya fbtv'nin herhangi bir dahli bulunmamaktadır.
9-fenerbahçe spor kulübü olarak kurum dışına çıkartılan görüntüler hakkında yasal girişimler başlatılmış olup, her türlü hukuki yaptırımın uygulanması yargıdan talep edilecektir.
yapılan spekülasyonların son bulması adına ilgili ve bilgilileri konuyu açıklığa kavuşturmaya davet ediyoruz.
saygılarımızla
fenerbahçe spor kulübü
ya siz nasıl bir camiasınız arkadaş kınayacagına birde hırsız felan diyor sucu galatasaray a atıyor. bu hırsızın hiç mi sucu yok kardeşim. bırak sen nasıl sızdıgını. ne yavuz hırsızmışsınız. dava açmıs galatasaray tv ye. davayı kazanırsa nası koyduk galatasaryın amına ahauahuahauahu espirileri yaparlar güvenli ortamda
Tranquillity
02-11-2009, 17:22
Umo arkadaşım. Fenerbahçe kendi üstüne düşen işi yapıyor. Peki Fenerbahçe yönetimi bunu yaparken bir galatasaraylı yöneticide(söz gelimi) çıkıp Ercan Saatçi ve Metin Özülkü hakkında dava açmıyor ?
Suç Fenerbahçede değil , Yöneticilerimizde ve sözde galatasaraylı medyamızda
...
Tranquillity
02-11-2009, 17:25
Çift
kim diyo onu http://www.internetspor.com/galatasaray-mahkemeye-gidiyor-news16766.html
aslında bu olay pek de büyütülecek bir şey değil. ercanın geçmişite gs'yi sarı-kırmızı-yeşil renkleri kullandığı için eleştirdiğini düşünürsek eğer .q ( ki yeşil de sahanın rengi ulan :D )
galatasaray spor kulübü derneğinden zorunlu açıklama
bazı internet sitelerinde yer alan görüntülerde; hürriyet gazetesi spor yayın koordinatörlüğü görevini sürdüren ercan saatçi ile fenerbahçe spor kulübünün televizyonun da program yapan metin özülkü arasında geçen ve kulübümüz hakkında açık küfür kelimelerinin kullanıldığı bir diyalog geçmektedir.
söz konusu şahıs bugünkü hürriyet gazetesi'nde konu ile ilişkin bir açıklama yapmış ve bir yandan küfrü savunarak diğer yandan ise göstermelik "özür" dilemiştir.
spor ahlakı ile ilişkisi oldukça zayıf olduğu bir kez daha anlaşılan bu şahıslar, bu diyalogla kendi seviyelerini ortaya koymuşlardır.
sporculuğun ve spor ruhunu taşıyanların en önemli özellikleri rakibe saygı ve nezaket kurallarını özümsemiş olmalarıdır.
türkiye'deki spor kültürünün neden çağdaş bir düzeye ulaşamadığının bir kanıtı da, söz konusu şahısların gerçek kimliklerini gizlemek suretiyle hem televizyonlarda program yapabiliyor olmaları, hem de içlerinden birinin türkiye'nin önemli gazetelerinden birinin yöneticisi olup köşe yazıyor olmasıdır.
bu kimselerin gerçek kimlikleri ortaya çıktığında bu tür görevleri ifaya devam etmeleri, bu kimseleri istihdam edenleri de kötü ve çirkinden yana taraf haline getirecektir. bir başka deyişle bu kimseler gerçek yüzleri ortaya çıktığında şu an işgal ettikleri mevkileri terk etmek zorundadırlar.
nezaket ve saygı herkesin uymakla yükümlü olduğu toplumsal kurallar olmakla beraber sorumluluk makamlarında bulunan kimselerin daha özenli davranmak yükümlülükleri bulunmaktadır. bir sorumluluk makamını işgal eden herhangi bir kimse, kendisi bakımından taraftarlara gösterilen ve aslında olmaması gereken hoşgörüyü bekleyemez.
öte yandan bahse konu olayların cereyan ettiği televizyonun sahibi olan fenerbahçe spor kulübünün kendi internet sitesinde yapmış olduğu açıklama meseleyi saptırmaya yöneliktir. kendi televizyonlarında meydana gelmiş ve türk sporu bakımından esefle karşılanması ve kınanması gereken bir olayı yok saymış olmalarını ve konuya ilişkin herhangi bir beyanda bulunmamalarını kabul etmek mümkün değildir.
sporun gelişmesi ve küfürün engellenmesi için mücadele ettiğini beyan eden herkesin açıkca kınaması gereken, bu küfürlü hakeretin kime yapıldığının hiçbir önemi yoktur. önemli olan sporun gelişmesine ve küfürün önlenmesine hizmet amacı ile hareket etmek ve sorumluluları cezalandırmaktır.
türkiye spor kamuoyu nezdinde çoktan mahkum edildiğine inandığımız sorumluların açıkca bütün spor çevreleri tarafından kınanması bir zorunluluk olup stadlarda küfrü engellemek isteyen, ülke sporuna katkı yapmak arzusunda bulunan herkes bakımından bir ödevdir.
türk spor kamuoyu önemli ve tarihi bir sınavdan geçmektedir. ya bir bütün halinde olayları hiç saptırmadan gizlemeden meseleyi tam olduğu gibi görerek ve göstererek küfrün her türlüsünü kim tarafından kime yapıldığına bakmaksızın kınayacak, ya da bu tavrı ortaya koymayarak küfre cevaz veren bir tutum sergileyecek ve tarih önünde hesap vermek durumunda kalacaktır.
galatasaray türkiye'dir söyleminin sahibi galatasaray spor kulübü derneği olarak başta futbol federasyonu olmak türk spor kamuoyunu küfre karşı bu ortak tavra katılmaya davet ediyoruz.
bütün bunların yanında sorumluların teşhirini sağlamak maksadı ile gerekli hukuki süreçleri başlatmak için girişimleri yaptığımızı ve sorumluların türk spor kamuoyu dışında ayrıca bağımsız türk adaleti önünde de hesap vereceklerini kamuoyuna duyururuz.
galatasaray spor kulübü
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/5211.php
bizim bu resmi sitenin zorunlu acıklamalarınada hayranım:D iki resmi web sitesinden yapılan acıklamalarda da asalet i görüyorsunuz iki takım arasındaki farkı. seviye işte budur.
İÇİNE OTURMUŞLUKLA yazılmış, üfürükten teyyare bi yazı.
kim küfür etmio ki yani :D haklı eco
bu arada, nası siktik 6alatasarayı :hihihi:
ulan hayatınız arak be, islam çupi'nin "fenerbahçe türkiyedir"ini al, galatasaray türkiyedir yap, sonra da bıdı yap, yazık yaw.
ha ercanın söylediklerine gelince, sapına kadar haklı adam, 3 sene önce, 5 sene önce, 7 sene önce 10 sene önce, hiç değişmiyor, giren çıkan hep aynı (gol :D). nası siktik cinconakları? mına bile koyduk. bu mudur yane galeyan? en basit halı saha maçı sonrası diyaloğa konu olan şey budur belkide. bunu kınayan ibişler, ercan saatçinin dediği gibi daha fazlasını yapmıyor ise eywallah, ama en azından burda bile, buura, onur vs, çok daha pis laflar ettiğiniz oldu, kaçar defa ban yediniz, bi götoşluk yapıpta aha bulduk mazlumu, sahada yenemedik şunları, bari saha dışında bir gol atalım tribine giriyorsanız, bistrolun abi. siz gslilerin bu yaptığı her seferinde ezikliğinizi bir adım daha öne çıkarmak oluyor, yenildiyseniz adabınızla oturun, dalga geçme hakkımızı elimizden alamazsınız çünkü bu rekabetin manası budur...