PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : ne olacak şimdi?

votkaci
28-10-2009, 23:09
10 dakikadır videonun şokundayım. şu an yorum yapmayacağım, sadece daha önce hiç bu kadar kötü hissetmemiştim, şoku üstümden atamadım. otuzuncu saniyede bilgisayarı kucaklayıp fırlattığımı hatırlıyorum. bir videonun beni bu kadar etkileyeceğini hiç sanmıyordum.

kendinize güvenemiyorsanız izlemeyin, lütfen.

http://www.youtube.com/watch?v=hcYyVyWChVU

Umo
28-10-2009, 23:10
youtube da oyle video olmaz ama bi izliyim:D

Umo
28-10-2009, 23:12
hmm bekledigimden cok farklı bişey cıktı

madhouse
28-10-2009, 23:13
çok feci gerçekten :(

JauneRouge
28-10-2009, 23:15
haberlerde izlediğimde televizyonu kapattım. gözlerim doluyor hemen :(

aura
28-10-2009, 23:26
bi sene bana bu eziyeti çektirdiler.koydular askeri ambulansa şehit haberi vermeye yolladılar.ne boktan bi işkence yöntemi nan bu?''sizin oğlan var ya..hah o artık yok..şehit oldu..vatan sağolsun..şimdi açık kalçanızı size bir diazem yapayım sonra da tansiyonunuzu ölçeyim..''

Lider
28-10-2009, 23:33
onlar olmasa biz bir hiçiz. onlar sayesinde bulunduğumuz yerlerde rahatça hareket edebiliyor, onlar sayesinde var oluyoruz. mustafa kemal atatürk'ün askerleri onlar.
askerlik öyle bir görevdir ki, çatışmada şehit olacağını bile bile ölümüne ateş etmektir.. bunu ne için yapıyor asker? bizim için. TÜRK halkı için kendini feda ediyor. bizim elimizden gelen hiç bişey yok. herşeyi erdoğanın ağzından çıkacak 1-2 cümleye bağlamışız.. utanıyorum

agresif_panda
29-10-2009, 01:29
Evladını gözünü budaktan sakınırcasına büyüt , civan delikanlı olduğunu izle , sevinciyle sevin, üzüntüsüyle üzül , davullu zurnalı , al yazmalar bağlayıp askere yolla sonra 1 ambulans 2 askeri araç eşliğinde o evladın amaçları neye hizmet ettiği belli olmayan çapulcu sürüsü pislikler tarafından şehit edildiği haberini al ! Evladının dağda yediği kurşun , acı olup seninde kalbine saplanır muhtemelen :(

Aslında ağzını açsan söylenecek çok şey varda ...

oziloz
29-10-2009, 01:40
Benzer bir duruma şahit olmuştum. Her ölüm böyle karşılanır. İlle de bir çatışmada ölmesi gerekmez. Askerlik hakkında söyleyecek sözüm yok. Hoş bir şeyler söylemeyeceğim çünkü.

kelebek
29-10-2009, 11:26
Neden hep gariban askerler ölürde şurda bi tane zengin iş adamının oğlu veya ünlü bir sanatçının oğlu ölmez?

fOCUS
29-10-2009, 12:03
onlar korumalarla askerlik yapar çünkü :) kimisi kantinci olur, kimisini tatil niyetine yollarlar deniz dibine...

aura
29-10-2009, 16:11
Neden hep gariban askerler ölürde şurda bi tane zengin iş adamının oğlu veya ünlü bir sanatçının oğlu ölmez?
ölse rahat eder miydin?

Mihver
29-10-2009, 16:31

onların işi başka onlar maval okur.

EL_Diablo
29-10-2009, 17:33
Allah sabır versin

yorumları okuyunca şaşırdım biraz bu onurlu kutsal bir görevdir kimi kantinci olur kimi dağda soğukta üşüyerek mermilerin odağında olur

bu şeref herkeze nail olmaz

tutupta kantinci olarak askerliğini yapanlara özenir buna isyan ederse insanlar o zaman işte seni bir kaşıkta boğacak düşmanın amacına ulaşmış demektir

acı büyüktür ama bu acılar vatanı vatan yapar vatanı için ölen hayatı boyunca kız kovalayan baba parası yiyip hayatını yaşayanlardan çok daha kıymetlidir

az sonra ölüme koşacak askerlerin abdest alırken gören Atatürk'ün övgü dolu sözlerini unutmamak gerek

o niye ölmüyorda bu ölüyor diye sormak vatan millet kavramlarının anlaşılmadığını gösterir

şehit mezarlığı özgürlüğün ne olduğunu gösterir, kantindekilerde o yiğitler olmasa bizim ancak hizmetçi olacağımızı

tonguefu
30-10-2009, 09:38
ülkede garibanın oğlu askerde ölür çünkü sadece askerliği yapan onlardır
evet bir sanatcının oğlunun askerde şehit düştüğünü görmek isterdim
en azından eşitliğin kokusu gelir burnuma
zengin oğlu olmez sanatcı oğlu ölmez muazzaf subay olmez
garibanların oğlu ölür
sonra bizde o öldürenlerin ayağına hakim savcı gönderir 10 dakikada sertbest bırakırız

UnicornKnight
30-10-2009, 09:52
liste mi lazım illa terörle mücadelenin başından beri şehit düşen rütbeli (üst rütbeliler de dahil olmak üzere) personele dair?!

amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? sözde TSK' yı eleştirir gibi gözüküp esasen sol tandansın en iğrenç yüzünü sergileyen sözde anti militarist kürt şakşakçılarına tahammül edemiyorum artık hele de içinde bulunduğumuz şu dönemde...

olması gerekene gelince, ne zaman ki dağdakilerin kamplarına napalm ve misket bombaları yağdırılır, sinir gazı ile gizlendikleri inlerinde can çekişerek gebermeleri sağlanır, ne zamanki şehirde kalkışma yapan yılanların başı kadın çocuk ayrımı yapılmadan acımasızca ezilir (bunun için gösterilere plastik mermi ile müdahale edilmesi adeta bir zorunluluk artık) işte o zaman her şey yoluna girer, olması gereken de budur...

lakin ilk evvela bunu yapabilecek yürek lazımdır, o yürek de iktidara sahip olan kansızlarda yoktur...

:yes:

Umo
30-10-2009, 11:25
onur şöyle diyim meslegi orospuluk olana tecavüz de şuçtur yürekle ilgisi yok misket bombası atamamanın sen olsan sen de atamazsın bizim türk halkının düşüncesi böyle bi takım şampiyon olamayınca. mesela rijkaard türkiyede 2 yenilgi aldı bu hoca degil dediler e adam barcelonayı calıstırdı şampiyon yaptı deyince barcelonayı ben de şampiyon yaparım. nah yaparsın

UnicornKnight
30-10-2009, 12:28
gereken siyasi irade başa seçimle ya da başka şekillerde geldiğinde görürüz oluyor muymuş olmuyor muymuş... :yes:

örneği uzakta aramaya gerçi yok üstelik... İsrail nasıl da öttürüyor en ufak kalkışmalarında filistinli çapulcuları, işte olması gereken tam da budur... :bravo

kelebek
30-10-2009, 13:03
ölse rahat eder miydin?

Birilerinin ölmesinden dolayı rahat edecek değilim, ama birazcık adalet olsaydı içim rahat ederdi.

tonguefu
30-10-2009, 13:32
tsk şehit subay sayısını yayınladı mı bilmiyorum
şehit asker sayısına göre çok az olduğu tahmin edilir.
burada askerler ölüyor subaylarda ölsün demiyorum
eline g 3 ü verip iki el ateş ettirip askeri dağa gönderirken iki katı maaş alanlar nerede?
neden orada 5 asker olurken haberlere yansıyan 1 yada 2 ?
her zaman övünürüz dünyanın en güçlü ordularından birine sahibiz diye
silahlarımız, uçaklarımı, copralarımız, tanklarımı şöyle şahane diye
şundan eminim tsk istese pkk nefes bile alamaz
işin siyasi boyutumudur farklı boyutlarımı bilmiyorum
ortada normal olmayan şeyler var
bunların bedelinide ödeyen anneler babalar kardeşler eşler çocuklar.
onları oraya gonderen çocuğu olmayan siyasetciler
olanlarda farklı bişi yapmadı zaten
apoyu bize verenler vermeden once yapılacak açılımları o zamandan planlamışlardır belki de...
bir askerin ne kadar değerli olduğunu askerliği yapanlar bilir..

tonguefu
30-10-2009, 13:32
ne zamandan beri işgal edilen ülkelerin vatandaşı çapulcu oldu ?

votkaci
30-10-2009, 13:57
ne zamandan beri işgal edilen ülkelerin vatandaşı çapulcu oldu ?
ne zamandan beri yeruşalayim arapların ülkesi oldu da işgal edildi?
burada canı yanmış bir anne var. o kadın ister mi ki forum sitelerinde çocuğunun şehit oldu haberleri boy göstersin? burada birinin canı fena halde yanıyor, umrunda değilse (ki çok normal, kimsenin sallama zorunluluğu yok) yorum yapmazsın.

iki kuruşluk bilginiz sizinle kalsın. dediğim gibi, üzülmek zorunda değilsin, ama burada kendinizi ispat etmeyin. biz zaten farkındayız. her biriniz tüm insanlığı kurtaracak kadar sosyoloji, anayasa mahkemelerinde başkanlık yapacak kadar hukuk, mecliste grup vekili olacak kadar siyaset bilimine gönül vermiş çok kıymetli insanlarsınız. ancak -nasıl olduysa- burada konuyu israil filistin olayına getirmiş bir de radikal çıkmışız. şükran.

Umo
30-10-2009, 14:52
attı da ne oldu israil attı gazze de amerika attı afganistanda ırakda ne degişti ne farkeder ırakda afganistanda misket bombasından sonra direnişciler silah bırakıp çicek ekmeye mi başladı. hepsi de reddetti attıklarını yasak çünkü savaş da olsa savaşın da kuralları var uygulanır uygulanmaz o ayrı türkiye de atıyo zaten bi ara haberleri çıkmıştı türkiye reddetti. gerçi biz başka bişey konuşuyoruz onur ile ama sosyoloji hukuk siyaset bilmiyoruz diye konusmamamız gerekiyorsa bügüna kadar bu işi yapan tayyip erdoğana kadar kimseyi eleştiremeyiz ne yapmışlarsa doğru yapmışlardır

tonguefu
30-10-2009, 15:06
ne zamandan beri yeruşalayim arapların ülkesi oldu da işgal edildi?
burada canı yanmış bir anne var. o kadın ister mi ki forum sitelerinde çocuğunun şehit oldu haberleri boy göstersin? burada birinin canı fena halde yanıyor, umrunda değilse (ki çok normal, kimsenin sallama zorunluluğu yok) yorum yapmazsın.

iki kuruşluk bilginiz sizinle kalsın. dediğim gibi, üzülmek zorunda değilsin, ama burada kendinizi ispat etmeyin. biz zaten farkındayız. her biriniz tüm insanlığı kurtaracak kadar sosyoloji, anayasa mahkemelerinde başkanlık yapacak kadar hukuk, mecliste grup vekili olacak kadar siyaset bilimine gönül vermiş çok kıymetli insanlarsınız. ancak -nasıl olduysa- burada konuyu israil filistin olayına getirmiş bir de radikal çıkmışız. şükran.
israilin tek can yaktığı yer yeruşalayim mi ?
neyin umurumda olup olmadığı iki cümleden bilemeceğin gibi canımın ne kadar yandığını da bilemezsin..
konu dışında yazmıyor olsak geyik der geçerdim...
demek artık insanların içindeki acıları bile görebiliyorsunuz
hayran oldum
iki kuruşluk bile bilgim yok. burada bir şeyleri ispat etmeye çalıştığımı nereden çıkartıyorsun ? ne sosyalistim ne humanist ne de radikal egoist adamın tekiyim. kimseyi kendimi ispat etmeye değecek kadar umursamam...
iki cümleden bütün bilgi birikimimi, etiğimimi dünya görüşümü her boku çıkarabiliyorsunuz..
tek siz değilsiniz terörden canı yanan arkadaşının şehit haberini alan
o acıyı kimin yaşayıp kimin yaşayacağına da sen karar veremezsin.
ben iki kuruşluk bilgimle teröre lanet de ederim
içimde acı olur sen göremezsin
işgal edilen ülkelerin vatandaşlarını çapulcu olarak görmem. sen görüyorsan o senin güzelliğin...
evet evet şükran...

votkaci
30-10-2009, 15:10
attı da ne oldu israil attı gazze de amerika attı afganistanda ırakda ne degişti ne farkeder ırakda afganistanda misket bombasından sonra direnişciler silah bırakıp çicek ekmeye mi başladı. hepsi de reddetti attıklarını yasak çünkü savaş da olsa savaşın da kuralları var uygulanır uygulanmaz o ayrı türkiye de atıyo zaten bi ara haberleri çıkmıştı türkiye reddetti. gerçi biz başka bişey konuşuyoruz onur ile ama sosyoloji hukuk siyaset bilmiyoruz diye konusmamamız gerekiyorsa bügüna kadar bu işi yapan tayyip erdoğana kadar kimseyi eleştiremeyiz ne yapmışlarsa doğru yapmışlardır
gayet de konuşman gerekiyor. istediğin konuda kendini ifade etmekte serbestsin. istediğin şekilde yorum yapabilir, istediğin gibi yorumlayabilirsin. ancak takdir edersin ki ben de bunu yapabilirim. bu yüzden bu konuyu "bir anneyi bu hale getiren şey, gerçekten ne olabilir?" sorusuna cevap bulmak adına, biraz da duygusallığı ön plana çıkararak sorumluluğun hangi bölümünde olduklarını sorgulamaları için açtım. yani, bir doktor, canı yanan annenin geçirdiği blackout evresinin teşhis ve tedavi bölümünü yerine getirirken, evlat da anneyi teselli eder. orada bulunan asker, anneyi telkin ederken, devlet bu anneye maaş bağlar.

bunu da anlayamamış olanlar için, asıl mesele şu; birileri ölüyor, diğerleri vatan uğruna ölüyor. diğeri uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor, başbakan eleştirilmez, şunlar tepkili, bunlar coşkulu...

işin siyasi boyutunu burada tartışabilirsiniz elbet. ama doğum günü başlığına uçak resmi koymak gibi bir şey olur. ben de diyorum ki çok bilgili sizler (sen alınma umut, babuş sen ve kelebek de) bilgilerinizi başka bir başlık altında paylaşıp biz cahilleri aydınlatsanız da, geri kalanıyla bu başlık altında bu anne için yapılacakları tartışsak?

votkaci
30-10-2009, 15:14
israilin tek can yaktığı yer yeruşalayim mi ?
neyin umurumda olup olmadığı iki cümleden bilemeceğin gibi canımın ne kadar yandığını da bilemezsin..
konu dışında yazmıyor olsak geyik der geçerdim...
demek artık insanların içindeki acıları bile görebiliyorsunuz
hayran oldum
iki kuruşluk bile bilgim yok. burada bir şeyleri ispat etmeye çalıştığımı nereden çıkartıyorsun ? ne sosyalistim ne humanist ne de radikal egoist adamın tekiyim. kimseyi kendimi ispat etmeye değecek kadar umursamam...
iki cümleden bütün bilgi birikimimi, etiğimimi dünya görüşümü her boku çıkarabiliyorsunuz..
tek siz değilsiniz terörden canı yanan arkadaşının şehit haberini alan
o acıyı kimin yaşayıp kimin yaşayacağına da sen karar veremezsin.
ben iki kuruşluk bilgimle teröre lanet de ederim
içimde acı olur sen göremezsin
işgal edilen ülkelerin vatandaşlarını çapulcu olarak görmem. sen görüyorsan o senin güzelliğin...
evet evet şükran...
evet ben de bundan bahsediyorum. şu yazdıklarınla bile kendimle çelişip mevzuata politik yorum getirmem için beni tahrik ediyorsun. elindekileri benim elimdekilerle karşılaştıralım. ama burada değil.

tonguefu
30-10-2009, 15:22
evet ben de bundan bahsediyorum. şu yazdıklarınla bile kendimle çelişip mevzuata politik yorum getirmem için beni tahrik ediyorsun. elindekileri benim elimdekilerle karşılaştıralım. ama burada değil.
kimseyi tahtik ettiğim yok
politik yorumlarınla da ilgilenmiyorum
bir arkadaş filistinlileri çapulcu olarak nitelendirdi
ben sadece o düşüceeye katılmadığımı dile getirdim
o işin politik yüzünü anlamam
orada ezilen birileri var
ve bende o insanlar çapulcu değil.
insanı üzen bu
konu da bu değil
konu bir annenin canının yanması
şehit annesi

umrunda değilse (ki çok normal, kimsenin sallama zorunluluğu yok) yorum yapmazsın.

bunun umurumda olup olmadığını nereden biliyorsun.
evet iki kuruşluk bilgim var.

iki kuruşluk bilginiz sizinle kalsın. dediğim gibi, üzülmek zorunda değilsin, ama burada kendinizi ispat etmeyin.,
kimin kendini ispat ettiği sonucunu nası çıkarabiliyorsun
burasını anlayamıyorum iki kuruşluk bilgimle
insanları nitelendirmeyi ne kadar seviyorsunuz oyle
ve ben biliyorum
iki kuruşluk bilgimle
insanları kelimelerle nitelendirmek o kadar kolay o kadar ucuz değil.

Umo
30-10-2009, 15:27
o anne için yapıcak hiç birşey yok çocuk öldükten sonra maaş felan tabiki baglanır. asıl seninle benim annemi düşünüp ne yapabiliriz demek gerek yarın öbür gün sen de gideceksin askere ben de her türk erkegi gibi bizde şehit olabiliriz şans birazda

votkaci
30-10-2009, 15:40
kimseyi tahtik ettiğim yok
politik yorumlarınla da ilgilenmiyorum
bir arkadaş filistinlileri çapulcu olarak nitelendirdi
ben sadece o düşüceeye katılmadığımı dile getirdim
o işin politik yüzünü anlamam
orada ezilen birileri var
ve bende o insanlar çapulcu değil.
insanı üzen bu
konu da bu değil
konu bir annenin canının yanması
şehit annesi
konu bu değilse rica edeceğim, filistini karıştırma. yukarıda beyan ettim sanıyorum. tek seferde anlamayan olursa diye tekrar ediyorum. her ciddi konu siyasi konu değildir. şehit annesi demişsin, orada dur.

umrunda değilse (ki çok normal, kimsenin sallama zorunluluğu yok) yorum yapmazsın.

bunun umurumda olup olmadığını nereden biliyorsun.
evet iki kuruşluk bilgim var.
hay allah,
umrunda değil(se) ise.
- 362 ahmet, bu bağlaç cümleye ne anlam katar?
+ bir çok anlam katabilir örtmenim. ama burada yazar bu bağlacı kullanarak bir olasılıktan dem vuruyor.
- 245 selim, arkadaşının söylediklerine katılıyor musun?
+ evet örtmenim.
- bir örnek ver o zaman bize.
+ kanatların varsa uçarsın. eğer yoksa uçamazsın.
- evet çocuklar, beslenme çantanızı çıkarın şimdi.

kimin kendini ispat ettiği sonucunu nası çıkarabiliyorsun
burasını anlayamıyorum iki kuruşluk bilgimle
ve ben biliyorum
iki kuruşluk bilgimle
insanları kelimelerle nitelendirmek o kadar kolay o kadar ucuz değil.
pardon, türkçe mi konuştuğumuz dil ben bilmiyor tam olarak?
nitelendirmek, evet. eğer bir elma kırmızı ise buna kırmızı elma derler. yahut bir forumda üyenin teki çıkıp da ısrarla kendi masalını okursa buna ispat denir.

tekrar söylüyorum, neyi nasıl çıkardığımı çok net bir şekilde açıklarım. siyaset yapma lütfen.
mümkünse de her mesajına cevap vermemi gerektirecek türden alıntı yapma. at gözlüğü sahiplerine cevap vermekten bıktım muntazaman.

votkaci
30-10-2009, 15:45
o anne için yapıcak hiç birşey yok çocuk öldükten sonra maaş felan tabiki baglanır. asıl seninle benim annemi düşünüp ne yapabiliriz demek gerek yarın öbür gün sen de gideceksin askere ben de her türk erkegi gibi bizde şehit olabiliriz şans birazda

nihayet.
hayatımda ilk defa evlat acısının ne olduğunu gördüm. anlatırlardı da inanmazdım. annenin yüz ifadesi hala gözümün önünde. annemi o şekilde düşünüyorum da, off.

tonguefu
30-10-2009, 16:09
konu bu değilse rica edeceğim, filistini karıştırma. yukarıda beyan ettim sanıyorum. tek seferde anlamayan olursa diye tekrar ediyorum. her ciddi konu siyasi konu değildir. şehit annesi demişsin, orada dur.

hay allah,
umrunda değil(se) ise.
- 362 ahmet, bu bağlaç cümleye ne anlam katar?
+ bir çok anlam katabilir örtmenim. ama burada yazar bu bağlacı kullanarak bir olasılıktan dem vuruyor.
- 245 selim, arkadaşının söylediklerine katılıyor musun?
+ evet örtmenim.
- bir örnek ver o zaman bize.
+ kanatların varsa uçarsın. eğer yoksa uçamazsın.
- evet çocuklar, beslenme çantanızı çıkarın şimdi.

pardon, türkçe mi konuştuğumuz dil ben bilmiyor tam olarak?
nitelendirmek, evet. eğer bir elma kırmızı ise buna kırmızı elma derler. yahut bir forumda üyenin teki çıkıp da ısrarla kendi masalını okursa buna ispat denir.

tekrar söylüyorum, neyi nasıl çıkardığımı çok net bir şekilde açıklarım. siyaset yapma lütfen.
mümkünse de her mesajına cevap vermemi gerektirecek türden alıntı yapma. at gözlüğü sahiplerine cevap vermekten bıktım muntazaman.
evet bende at gözlüğü var
kimin bu acı kimin umurunda olup olnmadığı göremiyorum
kimsenin üzülüp üzülmeyeceğine karar veremiyorum
dediğim gibi bende at gözlüğü var
kimsenin bilgisini hemen ölçemiyorum
kimin kendini ispat etme çabasında olduğunu göremiyorum.
sende at gözlüğü olmadığı için
kimin bu acıyı çekip çekmediğini görebiliyorsun
iki kuruşluk bilgileri görebiliyor, kendini ispat eden insanları hemen açığa çıkarabiliyorsun..
evet türkçe konuşuyoruz..
ben siyaset yapmıyorum
tek merak ettiüğim bu
bu acıyı kimin çekip kimin çekemeyeceğine sen mi karar veryorsun
sanki bu acıyı sizden başkası çekemez bu acı sizin malınız
nasıl oluyor da iki kuruşluk bilgimi görebiliyorsun
nasıl oluyorda kendimi ispat ettiğimi soyleyebiliyorsun

votkaci
30-10-2009, 16:55
hıhı evet.

tonguefu
30-10-2009, 19:38
tekrar söylüyorum, neyi nasıl çıkardığımı çok net bir şekilde açıklarım.
evet açıklamışsın
bekliyorum
at gözlüklerimle

Beeengbeng
31-10-2009, 02:41
eğer 30 yılda bi şeyler değişseydi farklı olurdu belki düşüncelerim. belki de olmazdı bilemem. tek bildiğim saf vatansever duygularla sevdiğim herhangi birini gurur ve metanetle askere yollayamayacağım.

Mihver
31-10-2009, 02:49
kimse kimse için ölmek zorunda değil. hiçbir anne bir başkasının hayatı korumak için çocuğunu dünyaya getirmiyor. ve hiçbiri çocuğunun kokusunu bir toprak parçasına değişmez. ben inanmıyorum ki artık gerçek nedenlerden dolayı kaybediyoruz insanımızı. aslında o hakka sahip bile değiliz bence. sokakta dayak yiyen birini gördüğü zaman başını çeviren bir toplum neden göğsü kabararak askere gidip sonra da vatan sağolsun diyor? nasıl bilinçle inandırıyor kendini buna. Dikteler nasıl 20 yıllık evladının ölümünü açıklıyor.

boshver
03-11-2009, 18:24
Ulkesini satmaya merakli insan haklari sevgi pitirciklarinin oralarda askerlik yapmalari uygun olurdu.Silah verilmemeli tabii ki onlara nasil osla sevgi ve diyalog ile hersey yoluna girer.

Mihver
03-11-2009, 18:27
iki şekilde de yoluna girmiyor...

UnicornKnight
03-11-2009, 20:31
Ulkesini satmaya merakli insan haklari sevgi pitirciklarinin oralarda askerlik yapmalari uygun olurdu.Silah verilmemeli tabii ki onlara nasil osla sevgi ve diyalog ile hersey yoluna girer.

biz bunun bir benzerini ve çok daha iyilerini askerlik yapmamaya niyetli, bunun için deli ayağına yatmaktan ibne numarası yapmaya, işine geldiği zaman türkçe bilmeme triplerine değin yapmadığı kalmamış olan maymundan dakika farkıyla evrilmiş bir mahlukata uygulamıştık, rütbeli karargah personelinin de teşvik ve göz yummaları ile... sonuçta 3 aydan biraz fazla dayanabildi, az da olsa adam olmuştu nihayetinde... :yes:

EL_Diablo
05-11-2009, 18:33
kimse kimse için ölmek zorunda değil. hiçbir anne bir başkasının hayatı korumak için çocuğunu dünyaya getirmiyor. ve hiçbiri çocuğunun kokusunu bir toprak parçasına değişmez. ben inanmıyorum ki artık gerçek nedenlerden dolayı kaybediyoruz insanımızı. aslında o hakka sahip bile değiliz bence. sokakta dayak yiyen birini gördüğü zaman başını çeviren bir toplum neden göğsü kabararak askere gidip sonra da vatan sağolsun diyor? nasıl bilinçle inandırıyor kendini buna. Dikteler nasıl 20 yıllık evladının ölümünü açıklıyor.

zorunda milleti millet yapan budur

o özgürce basılan ''toprak parçası'' dediğin her bir karışı için kan dökmüşüz yüz yıllardır şimdi elinde sadece silahtan başka bişey olmayan toplumda barınmayı başaramamış ilkel zihniyetlilere mi meydan verecez

gerçek yada bir oyun bunu kimse evinde yayıla yayıla oturarak anlayamaz şahsım dahil

sokakta kahramanlık yaptık gördük kurtardığın adam arkasını dönüp gidiyor elin iti ile sen başbaşa kalıyorsun

göğsünü kabartır askere giderken o kutsal bir görevdir asker itaat eder askerde sorgulanmaz görev sadece uygulanır bir komutan yada lider vizyonunu daha dün gelen ere izah etmek zorunda değildir

siz daha bişey duymamışınız gurbette bir gazi dede vardı osmanlı zamanında rusların eline düşmüş işkence üzerine işkence görmüş dişleri sökülmüş ama ihanet etmemiş vatanına o kadar işkenceye rahmen vatanım vatanım die ağlıyordu adam hayatı kaymış tüm düzeni alt üst olmuş asker olmanın her türlü izini taşıyor

60 sene sonra vatanına döndüğünde ayak bastığında toprağı öptü gördüğü herkezede türk milleti kadar yüce bir millet bu dünyada yoktur eşi benzeri diye aynı sözü defalarca söyler dururdu

çok merak ediyorum aynı işkenceleri şimdiki gençler görse nasıl bu memlekete söver

vatan toprağı için kan döken atalarına saygısından vatanı anası gibi gördüğünden onun için namus olduğundan savaşır bu millet

EL_Diablo
05-11-2009, 19:06
sanmayın terörist sadece dağda

okullarda satılan uyuşturucudan tutun

kara para aklama amaçlı iş yeri açıp senin tezagıhını bozan rakibine kadar

bu mücadele olmasın hiç birimizin can emniyeti olmaz olamaz çünkü ben hapiste yatsamda anama babama bakan ağam olur elvet diye bir bakış açısına sahipler

kendi değersiz hayatını hiç saymadığı gibi seni zerre umursamayacak sana hiçbir kin meselemeye hakkı olmadığı halde arabanla yanlarından geçerken senin o güzel düzenini bozmak için can atan bir bakış açısı söz konusu

sen daha bilgilisin sen daha zenginsin sen daha güzel görünüyorsun ve bu yüzden senden nefret edenler var

ıraklı peşmelgeler türkmenlerin tapularını yaktı onların sahip olduğuna el koymak için onların bir kini var ki akıl alamaz türkmenlerden ne zarar görmüş ıraklı kürtlerde bu içlerindeki hınçlarını hemen aldılar

derdi insanca yaşamaksa kimse kusura bakmasın ama bir sefalet söz konusu değil bu insanların bulunduğu şehirlerde neleri eksik gözümle görmesem diyecem hakikaten bişey yok burda ama değişimide isteyen bir kesim yok işin garibi

sinema yok bu bulunduğum şehirde bir taleplerimi olmuş ki belediye ye

burda bir dostça yaşayalım bakış açısı yok sen yaşama senin yaşamaman için bende gerekirse yaşamam diyen zihniyet var

devlet kuruluşuna sırtını dayamış vasıfsız adam salla başı al maaşı hala yanımda öttü be ben diyarbakırı ayrı seviyorum diye yok böle bir nankörlük yediği her lokma ekmeği bu devlet sayesinde kazandığı halde bunu söylüyor adam baksan hayatına bir amacı var olsunda gerçekleştiremesin oysa yaşam tarzı gayet onun beklentilerini karşılıyor peki bu sevda niye bu eziklik nasıl hala sürüyor ne istiyorsun lan bu devletten daha diye sorsan bir cümle kuramaz mantıklı

ama diyarbakırı ayrı sever sanki bir amaç var orda

lostname
05-11-2009, 19:15
videoyu daha önce face de izlemiştim o kadar kötü olmuştum ki anlatılacak gibi değil ki aileden kaç kişinin haberi geldi böyle allahım sen kimsenin başına verme yarabbim

Mihver
06-11-2009, 20:42
zorunda milleti millet yapan budur

o özgürce basılan ''toprak parçası'' dediğin her bir karışı için kan dökmüşüz yüz yıllardır şimdi elinde sadece silahtan başka bişey olmayan toplumda barınmayı başaramamış ilkel zihniyetlilere mi meydan verecez

gerçek yada bir oyun bunu kimse evinde yayıla yayıla oturarak anlayamaz şahsım dahil

sokakta kahramanlık yaptık gördük kurtardığın adam arkasını dönüp gidiyor elin iti ile sen başbaşa kalıyorsun

göğsünü kabartır askere giderken o kutsal bir görevdir asker itaat eder askerde sorgulanmaz görev sadece uygulanır bir komutan yada lider vizyonunu daha dün gelen ere izah etmek zorunda değildir

siz daha bişey duymamışınız gurbette bir gazi dede vardı osmanlı zamanında rusların eline düşmüş işkence üzerine işkence görmüş dişleri sökülmüş ama ihanet etmemiş vatanına o kadar işkenceye rahmen vatanım vatanım die ağlıyordu adam hayatı kaymış tüm düzeni alt üst olmuş asker olmanın her türlü izini taşıyor

60 sene sonra vatanına döndüğünde ayak bastığında toprağı öptü gördüğü herkezede türk milleti kadar yüce bir millet bu dünyada yoktur eşi benzeri diye aynı sözü defalarca söyler dururdu

çok merak ediyorum aynı işkenceleri şimdiki gençler görse nasıl bu memlekete söver

vatan toprağı için kan döken atalarına saygısından vatanı anası gibi gördüğünden onun için namus olduğundan savaşır bu millet

evet evimde oturup yayıla yayıla nutuk atmıyorum malesef. biz diyorum, ben diyorum. gitsem dağa çıksam toprak parçasına, korkudan altıma işesem diyorum mayınların arasında. çişimi üç gün boyunca içip itaat etmenin büyüklüğünü yaşasam diyorum. tek hayalim bu. yüreğim korkuyla dolmuyor değil ama inkar edip üstüme tapmak istiyorum. etten kemikten fazlası değilim bu savaş için, kafamı da ''toprak parçasına'' gömüyorum fazla düşünmesin diye.

*Tek haklı olduğun nokta hırsızı, uyuşturucu satanı da terorist olarak görmen. Sokakta kol gezen teroriste (deyiminle it) karşılık bekleyek müdahale ediceksen ve özellikle hani üstünde durduğun vatan sevgisi,atalarımıza gönül borcu olarak görmeyeceksen yapmazsın olur biter.

ceviz
06-11-2009, 21:39

çünkü tayyiplerin oğulları çürük raporludur askerlik yapamazlar.

boshver
06-11-2009, 22:21
Sait Sokmenin oglu gonullu askerligini Diyarbakir'da yapmisti.Benim arkadasim zengin bir aileden geliyordu, o da gonullu yapti komandoluk.Baska bir arkadasim Kibrisli(Turkiye Turklerini sevmez derler bir de), liseyi bitirip universiteyi kazaninca, adam okulu dondurup komando oldu gonullu.Baska durumu iyi olan bir arkadasimin abisi de komandoluk yapti, eve dondugunde dedigi su oldu "tek parcayim".
Benim kuzen sisman oldugu icin alinmamisti, adam hirs yapti 1 senede 45 kilo verdi, tig gibi oldu Batmanda gorev yapti.
Yani var orda sekerlik yapan ve durumu iyi olanlar , herkes reklamini yapmiyor.Her komando da sehit/gazi olmuyor.

lostname
06-11-2009, 22:27
1992-1993 yılları arasında komanda olupta askerliğinin 15 ayının hepsini dağda geçiren dayım geldikten sonra neredeyse tam bi sene odanın bi köşesinde cenin pozisyonunda oturdu ne işe gitti ne bişi yaptı sadece öle oturdu durdu bide bu tarafı var ki 3 dayımda komando gitti psikolojilerini düşünemiyorum ananemlere durmadan başarı belgesi geliyodu allahım yarabbim ya