PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Domuz Gribine karşı alınacak önlemler!

madhouse
15-10-2009, 10:27
malum geldi kapıya dayandı. hatta girdi bile içeri. alınacak basit önlemler bunlarmış.

Bunun için alınması gereken önlemler...

Hasta görünen, ateşli ve öksürüğü olan kişiler ile yakın temastan kaçının.

?Ellerinizi sık sık su ve sabun ile yıkayın. Özellikle öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda mutlaka yıkayın. Yıkama olanağı yok ise alkol bazlı el dezenfektanları kullanın.

?Öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı kağıt mendil ile kapatın. Mendili çöp kutusuna atın. Ardından ellerinizi yıkayın.

?Ellerinizi gözünüze, burnunuza ve ağzınıza sürmeyin. Virüsün bu yolla yayıldığını unutmayın.

?Eğer hasta iseniz evde kalın ve diğer kişilerle temasınızı sınırlandırın.

Soğuk Algınlığınız Varsa Tehlikedesiniz!

Tüm önlemlere rağmen soğuk algınlığına yakalandıysanız vakit kaybetmeden almanız gereken bazı önlemler bulunuyor:

?Kendinizde soğuk algınlığı belirtileri hissettiğinizde hastalığınız ile ilgili ailenizi ve iş yerinizi mutlaka bilgilendirin.

?Mümkün ise bulaştırma riskini en aza indirmek için evde kalın ve kalabalıktan, okuldan, işten uzak durun.

?İstirahat edin ve bol sıvı alıp, var olan yakınmalarınıza yönelik tedavi uygulayın. Boğaz ağrısı için pastil, yüksek ateş, baş ve genel vücut ağrısı için ateş düşürücü, ağrı kesici alabilirsiniz.

?Hapşırırken ve öksürürken ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık mendillerle kapayın ve kullanılmış mendilleri uygun şekilde yok edin. Özellikle hapşırdıktan veya öksürdükten sonra, ellerinizi iyice yıkayın.

?Yakınmalarınız artar ve soluk alırken zorlanma da başlar ise en yakın sağlık merkezi aciline başvurun. Mümkün ise önceden, hekiminiz ile temasa geçin ve bilgilendirin. Yolculuk sırasında ağzınızı ve burnunuzu maske ile kapatarak etrafa bulaş riskini azaltın.

?Her türlü solunum sistemi enfeksiyonu bulgusu olan kişiler ile ?riskli bölgeler? olarak tanımlanan hastalığın görüldüğü ülkelere seyahatten dönen kişilerin sağlıkları yakından izlenmeli, yedi gün içerisinde hastalık belirtilerinin bir veya daha fazlasının ortaya çıkması durumunda sağlık kuruluşuna müracaatları sağlanmalıdır. (ntv)

oziloz
15-10-2009, 10:43
geçen bir profesör bunlar için faso fiso demiş. morali yüksek tutarak bağışıklık sistemini sağlam hale getirebilirsiniz felan demiş. Ben çocuklarıma ve kendime grip aşısı vurdurmam ama karıma vurdururum demiş :silly

bansheinator
15-10-2009, 10:47
Hasta görünen, ateşli ve öksürüğü olan kişiler ile yakın temastan kaçının.

ateşim yok da öksürük gitmedi bi türlü

?Ellerinizi sık sık su ve sabun ile yıkayın. Özellikle öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda mutlaka yıkayın. Yıkama olanağı yok ise alkol bazlı el dezenfektanları kullanın.
küvettemi yaşayalım ak

?Öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı kağıt mendil ile kapatın. Mendili çöp kutusuna atın. Ardından ellerinizi yıkayın.
mikroplar zıplıyormuş ama

?Ellerinizi gözünüze, burnunuza ve ağzınıza sürmeyin. Virüsün bu yolla yayıldığını unutmayın.
imkansız ben sürekli burnumu karıştırır yerim ama .q

?Eğer hasta iseniz evde kalın ve diğer kişilerle temasınızı sınırlandırın.
haha cem domuz gribi falan dinlemiyor

Soğuk Algınlığınız Varsa Tehlikedesiniz!
var

votkaci
15-10-2009, 11:32
domuz gribi oldum galiba.

boshver
15-10-2009, 18:04
Bunlarin egitim videosu var heryerde su an, farki en sonunda "aile hekiminizi arayin".Lan aile hekimimi degistirdim(eskisi hastaneye kacti), yenisiyle randevum 3 kasimda, grip olsam babayi gelir eve.

aura
15-10-2009, 21:42
e iyi de bunlar normal gripten korunma yolları değil mi zaten?

Lider
15-10-2009, 22:22
hastanelerde çalışanların dikkatli olması gerekmiş
hastalardan ve hastane ortamından da bu hastalık kapılabilinirmiş

http://video.ntvmsnbc.com/?487067#v17109425311420108607802610612705106211502 5194077

aura
15-10-2009, 22:38
yav bırakın bu işleri.insanları iyice aptal yerine koyuyorlar.nasıl dikkat edecek mişim? ''yağmurlu havalarda sert fren yapmayın ve takip mesafenizi koruyun.trafik işaret ve işaretçilerine uyun'' önerisi kadar boş ve salakça geliyor bana.çünkü bunu zaten herkes bilir.ama bi adam çıkar (mesela ileri sürüş teknikleri hocası demir bükey) ve biz de hep birlikte hımmm doğru valla deriz.ama yine yağmur yağar..yine kaza olur...yine yaralanır insanlar ve hatta ölür.

Lider
15-10-2009, 22:46
hocam sinir yapma hemen :D her zaman dikkatli olmamız gerek tabi ankaraya kadar yayılmış

aura
15-10-2009, 22:57
yayılacak tabi.geçen yıl yayımadı mı? önceki yıl? viral üst solunun yolu enfeksiyonlarının epidemi pandemi yapması ne ilk ne de son olacak

kelebek
15-10-2009, 23:01
yav bırakın bu işleri.insanları iyice aptal yerine koyuyorlar.nasıl dikkat edecek mişim? ''yağmurlu havalarda sert fren yapmayın ve takip mesafenizi koruyun.trafik işaret ve işaretçilerine uyun'' önerisi kadar boş ve salakça geliyor bana.çünkü bunu zaten herkes bilir.ama bi adam çıkar (mesela ileri sürüş teknikleri hocası demir bükey) ve biz de hep birlikte hımmm doğru valla deriz.ama yine yağmur yağar..yine kaza olur...yine yaralanır insanlar ve hatta ölür.

Haklısın, ne kadar dikkat etsen yine de olacak olan oluyor dimi? :D

madhouse
15-10-2009, 23:03
ben kendi hür irademle hastalanırım .q

kelebek
15-10-2009, 23:26
Yes man.

Essovius
03-11-2009, 11:36
istanbulda donus gribi çok kolay yayılır. hergün otobüslerde tıklım tıklım yolculuk yapıyoruz. ayrıca havalar buz gibi rüzgar bir yandan nasıl hasta olmayalım he nasıl :mad:

boshver
03-11-2009, 12:31
Aslinda sogugu virusler pek sevmez, hele durgun olmayan havayi hic sevmezler ama vucut direnci de nanay oluyor bu sartlarda.

eva
03-11-2009, 15:18
1 aydır iyileşemedim. griptim, geçti dedim ama boğazımın ağrısı devam etti, şimdi yine burnum tıkanmaya başladı. ama domuz gribi olabileceğimi sanmıyorum, benim gibi minik bi insan olsa olsa kuş gribi olur bence .q
:silly

Umo
03-11-2009, 16:42
domuz gribi olmamak

boshver
03-11-2009, 16:57
Inkar etmek.