PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Zayıflamanın 7 yolu

J i n x
03-10-2009, 22:28
Herkes kilo veremediğinden ve verdiği kiloları da geri aldığından şikayet eder. Burada her bireyin metabolizma ve yaşam tarzı özellikleri farklı olduğu unutulmamalı.

O nedenle uzun süreli başarı için mutlaka kişiye özel ayarlamalar yapılmalı.

Reader's Digest dergisi de yayınladığı haberle en iyi kilo verme önerileri sunduğunu iddia ediyor. işte haberde yer alan zayıflamanın 7 yolu:

1. Sakız çiğneyin: Bir araştırmaya göre, öğle yemeği ile ikindi atıştırmalığı arasında saatte 15 dakika şekersiz sakız çiğneyen katılımcıların, 60 kalori daha az tükettileri bulundu.

2. Sebze suyu: Her gün bir bardak az tuzlu sebze suyu için. Kalp ve şeker hastası riski olan 81 aşırı kilolu yetişkinin katıldığı araştırmada, her gün en az bir fincan az tuzlu sebze suyu içenlerin 12 haftada 4 kilo verdikleri görüldü. Sebze suyu içmeyip, sadece az yağlı diyet uygulayanların ise 1 kilo verdikleri belirtildi.

3. Şekerli içecekleri azaltın: Katı yiyecekler ve içeceklerden gelen kalorileri de unutmayın. Fakat, son zamanlarda yapılan bir araştırmada, günde sadece bir bardak şekerli içecek içmeyerek 6 ay sonra yaklaşık yarım kilo verebileceğiniz ortaya çıkarıldı.

4. Yeşil çay: Egzersiz yapan aşırı kilolu ve obez kişilerin, aynı kaloriye sahip diğer içecekler yerine yeşil çay içtiklerinde fazladan bir buçuk kilo verdikleri ve yüzde 7 daha çok göbek yağı yaktıkları bulundu.

5. Daha fazla uyku: Arkansas'ta Hendrix Koleji'nde 32 yaz öğrencisi üzerinde yapılan ve 3 haftadan uzun süren çalışma, günde fazladan 2 saat uyuyanların hemen hemen 300 kalori daha az yediklerini gösterdi.

6. Mantar: Johns Hopkins Bloomberg Okulu Halk Sağlığı araştırmasına göre, yemeklerde et yerine mantarı tercih edenlerin günde 400 kalori daha az tükettikleri saptandı. Araştırmacılar, her hafta bir öğünde mantar yiyenlerin yılda yaklaşık 2,5 kilo verebileceğini tahmin ediyorlar.

7. Sebze tüketin: Gün boyunca daha çok sebze ağırlıklı beslenme ve akşam da makul bir yemek sizi şişmanlatmayacaktır. Araştırmacılar, sebze tüketmenin kalorilerde doğal bir azalmaya neden olacağını belirtiyorlar.

Zaman

UnicornKnight
03-10-2009, 22:59
yemeyin... ben denedim, deniyorum, felaket işe yarıyor... :ozi

J i n x
03-10-2009, 23:05
en kolayı :D

Minacettin
03-10-2009, 23:06
Amma yolu var bu zayıflamanın :D

UnicornKnight
03-10-2009, 23:07
en kolayı :D

e tamam işte en kolayı bu kenk... beyle bi fit oldum bi fit oldum, bi de üstüne spora başlayıp sünen kasları florya pikniğindeki, hatta daha iyi bi formata soktum muydu değmen benim keyfime... onelan

ichhabkeinelust
04-10-2009, 01:16
7 yol falan yok. tek yol var o da yemeyeceksin. spora falan da gerek yok kilo vermek için. 4 ayda 25 kilo verdim yemeyerek. ölmüyorsun da. gayet mis gibi. esmer behlül oldum adeta.

boshver
04-10-2009, 01:27
sporsuz kilo verirsen kaslardan kaybetme ihtimali yuksek, o da o kilolari gunun birinde fazlasiyla geri alabilme riski var demektir.

J i n x
04-10-2009, 01:33
Diyor boşver ablanız çünküüüüü

yemek yemeyerek, yaktığınız enerjinin yiyerek aldığınızdan fazlasına denk getirmesini sağlarken KASLARINIZI çalıştırmazsanız, vücut enerji DEPOsu olarak ilk KASLARA saldıracaktır. İLk olarak KASLAR'ı yakacaktır. Sonra yağlara geçer.

Ama spor yaparsanız, KASLARINIZ çalıştığı için YAĞLARINIZ erir.

Değil mi boşver hanım?

boshver
04-10-2009, 01:36
Evet, ve kas dokusunun yuzdesi artinca metabolizma hizi artar, ayni kalori bile alsaniz gunluk, size yetmez ve zayiflarsiniz.
Degil mi disci ablasinin kuzusu? :D

J i n x
04-10-2009, 01:41
Di :sevimli:
sinsi gibi , alttan alttan bilinç aşıladık adeta

EL_Diablo
04-10-2009, 02:18
sporsuz kilo verirsen kaslardan kaybetme ihtimali yuksek, o da o kilolari gunun birinde fazlasiyla geri alabilme riski var demektir.

+1

kastan kaybedip sonra rejimi bozup aldığı kilolar sonra en baştaki halinden daha fazla yağ torbasına dönüşüyorlar

spor yapınca yağları kaybedip kasların korunuyor ama daha az kilo verdiğini sanıyorsun :D oysa vucudu en uygun şekilde toparlıyorsun

boshver
04-10-2009, 02:22
Evet, o konu da onemli.Kilo verenler, ozellikle hizli verenler, vucudun yerine oturmasi icin 1 sene de yag dagilimi icin beklerler, spor yapanlarda bu zaman 3 ay bile surmez.+Diyet yaparkenki risklerden biri de seker hastaligina yakalanmma riski(daha dogrusu bu risktekilerin hastaliga girmesi), ancak spor, insulin gerektirmeden sekerin cozulumune yarayan tek sey oldugu icin(kaslar sekeri direk emer) , o risk deortadan kalkar.Bir de spor zor degildir, gunluk 10km bir yolu en fazla 1 saatte alabilen kisi gunluk sporunu yapmis demektir, ille de spor salonlarina gitmek gerekmez.Gidilmesi iyidir, ancak maddi veya zaman olarak elverisli olmayabilir.

EL_Diablo
04-10-2009, 02:33
ben hazır yemekten aşırı dolayı kilo aldım

lezzet versin die basite kaçıyorlar yağ ile dolduruyorlar
pilav tabağının dibinde 1 tatlı kaşını yağmı kalır noluyoruz ya :D ruh hastası ahçılar

yağcılığı seven milletiz

bide tuzlu yapıyorlar tuzda vucuttaki yağların vucuttan atılmasını zorlaştırıyor

hazır yemek mağduruyum

boshver
04-10-2009, 02:39
Obez olacan bu gidisle, kahvaltiyi yagli balli, guclu yap, oglen normal ye, aksami atlat(en fazla sinirsiz yogurt uygulamasi yap), istahin azaltsin sonra ikinci asamaya gecersin.Mesela bana yasak ama bulursan yesil cay haplari satiliyor, ucuz, onlardan al gunde 1-2 tane, miden kaldiriyorsa hazir da olsa yemeklere karabiber ekle, yag yikimini hizlandiriyor.

UnicornKnight
04-10-2009, 02:45
kas dokusu hacmini kaybediyor muydu yahu, ben nicedir sündü benim kaslarım şişecekler tekrar spora başlayınca diye avutuyordum kendimi oysa ki... hani yağın yanması, erimesi, çözünmesi, kaybolması falan tamam da, kas doku değil mi sonuçta, ben mi yanlış biliyorum... :S

Corey
04-10-2009, 02:55
şahsen 2 ayda 10 kilo kaybetmiş bulunuyorum. sporsuz.

olay tamamen yeme alışkanlığını değiştirmeye bakıyor.
ben sanırım 3-4 senedir kahvaltı etmiyordum. onu kesinlikle atlamamak lazım.
sakız çiğnemek, bilimum sebzelerin suyunu içmek vs hiç gerek yok böyle şeylere
tamamen gereksiz.
3 ana öğün - 3 ara öğün yemek en sağlıklısı
hiç yemedende kilo veriliyor ama hem sağlıksız hem de bırakınca tekrar kilo alma söz konusu.
o yüzden iyi ve sağlıklı bir yemek yeme alışkanlığı edinmek en güzeli.
şahsi tavsiyemde kendinizi hiçbişeyden kısıtlamayın. kısıtladıkça o psikoloji daha zor gelmeye başlıyor. sadece kararında yemek önemli.

UnicornKnight
04-10-2009, 03:00
yiyemiyorum nan, bildiğin geçmiyor gırtlaktan... onelan düşün ki ben nan, ben yiyemiyorum... tanrılar çıldırmış olmalı... :silly

boshver
04-10-2009, 03:18
Kesinlikle, katabolizma denir, vucudun proteini kaslardan almaya baslamasi.Dogal olarak da kas erir.
Kemik erimesi, kas erimesi olur, olay dengesiz beslenme ve hareketsizlik.

UnicornKnight
04-10-2009, 03:27
valla hemen hiç yemiyorum, bi de iş & ev yaşantısı gereği fazlası ile hareketsizim... vay bana ki vaylar bana, dil kursu yanına bi de salona yazılmak şart oldu, gitti paracıklar desenize... onelan

Essovius
04-10-2009, 23:46
arkadaşım senin vücudun geniş yapılı zaten gideceksin ağır ağır şeyler kaldırıp iyice enine vereceksin bünyeyi şişirme hiç kendini ağırlıklarla pilates yap pilates :zaf:

UnicornKnight
04-10-2009, 23:48
olur öyle olur, bir şey olmaz... :yes: