PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Melih Gökçek'e 5 ayrı soruşturma açıldı !

agresif_panda
02-04-2009, 12:38
Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında pahalı doğalgaz sayaç iddiaları dahil 5 ayrı soruşturma başlatıldı.

ANKARA - Geçtiğimiz Pazar günü 4. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Melih Gökçek hakkında geçtiğimiz günlerdeki iddialarla ilgili olarak 5 ayrı soruşturma başlatıldı.

İçişleri bakanlığı bu soruşturmaların iznini verdi. 7 ayrı suçlama ile ilgili olarakta İçişleri Bakanlığının cevabı bekleniyor izin verirse bu suçlamalarda başsavcılığın soruşturma kapsamına alınacak.

Bu iddialardan en önemlisi Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Ankaralıya fahiş fiyatla doğalgaz satımı iddiası.

İddiaya göre 150 dolara mal edilen sayaçlar Ankaralıya 300 dolara satılıyordu. Gökçek bundan arta kalan 150 doların Ankara’ya yatırım için harcandığını ifade etmişti ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gökçek hakkında fahiş sayaç satımı iddiaları ile ilgili olarak görevi kötüye kullandığı iddiası ile soruşturma başlattı.

Bunun dışında Çankaya Türközü mahallesinde yapılan imar değişikliğinde usulsüzlük yapmak, görevi ihmal ederek Ankara Büyükşehir Belediyesini maddi zarar uğratmak, usulsüz yardım dağıtımıyla ilgili yargı kararını uygulamamak, kentsel dönüşüm projesinde usulsüzlük yapmak ASKİ’nin kendi yetki alanı dışında yaptığı inşaatlar, Gökçek’in kayınbiraderinin adının Akçakoca beldesinde bir parka verilmesi yer alıyor.

Bunların arasında Gökçek hakkında resmi makamlara yalan beyanda bulunmak mal varlığı hakkında yönlendirici ve yine yalan beyan vermek mal varlığını bildirmemek ve saklamak iddiaları da var. Soruşturmaların seçimden önce başlatılmış olduğu belirtiliyor.

KAYNAK (http://www.ntvmsnbc.com/id/24952768/)

=TuO=
02-04-2009, 12:43
zaten çok kaale alıyodu oda :D herif tekrar bi 5 sene hükümdarlık edecek mk, takar mı 3-5 davayı?

Bab VerLoren
02-04-2009, 12:46
teyyy elektirikler kesilir, sistemler coker, evraklar degisir

agresif_panda
02-04-2009, 13:10
Çıkmadık candan ümit kesilmez :w00t:

Bab VerLoren
02-04-2009, 13:13
umitleri de keser kumanda adamin elinde :silly:

OsLeadER
02-04-2009, 17:29
eğer birşey varsa, ve bunlar ispatlanırsa. akp ye 2.kez yazıklar olsun. madem vardı niye seçimden önce bitirmedin işi? hem başkasını rahatça aday gösterebilirdin ki rahat alırdı. çıkmazsa da bunun seçimden sonraya yapılması neden? ulan bu aralar işe güce kafam bozuk zaten. bir de bunları görünce hepten deliriyorum.

Corey
02-04-2009, 18:41
artık dolandırdıklarının, cebe indirdiklerinin haddi hesabı yok
bunlar yeni şeyler değil
ama adalet harzaman olduğu gibi yine yerini bulmayacak.

bansheinator
02-04-2009, 21:49
5 değil 15 tane dava da açılsa bu adam haklı çıkar aha ben de buraya yazıyorum bu kadar aleni dolandıran bi adam daha varmıdır göz önünde ve 4 kez de yerinden kımıldatılamayan ne yani ilahmı ? öküze tapar gibi tapıyorlar

Pasha
03-04-2009, 00:08
artık dolandırdıklarının, cebe indirdiklerinin haddi hesabı yok
bunlar yeni şeyler değil
ama adalet harzaman olduğu gibi yine yerini bulmayacak.

ne indirdi ne dolandirdi ? anlat bakalim

Corey
03-04-2009, 06:43
-belediye bütçesinden ankaraspor'a aktardığı 12 Trilyon
-kullanılmayan su kaynağı için giden 1 milyar dolar
-ego'nun yurtdışından gelen siparişleri normalin 2 katı fiyata alması
-doğalgaz sayaçlarından 12.5 milyon € yolsuzluk
-ankarada satılan her evden fazladan alınan 600 ytl
-sayaçlardaki hatalı yazılımlar yüzünden alınan fazla fatura tutarları
-peşin olarak aldığı (yaklaşık 1 milyar dolar ) doğalgaz paralarını botaş'a ödememesi
-açılmadan kapanan dükkanlar-milli kütüphane ve tesisler için boşa giden 5 trilyon ytl

bunlar bi kısmı aklıma gelenler

hakkında açılan soruşturmadaki suçlamalar ise özet olarak :

- binlerce doğalgaz sayacını halka fahiş fiyattan satmak
- görevi kötüye kullanmak
- resmi makamlara yalan beyanda bulunmak
- mal varlığı hakkında yönlendirici ve yalan beyan vermek
- mal varlığını bildirmemek ve saklamak
- çankaya türközü mahallesinde yapılan imar değişikliğinde usülsüzlük yapmak
- ankara büyükşehir belediyesini maddi zarara uğratmak
- usülsüz yardım dağıtımak
- yargı kararını uygulamamak
- kentsel dönüşüm projesinde usülsüzlük yapmak
- aski'nin kendi yetki alanı dışında yaptığı inşaatlar
- belediye kaynaklarının ankaraspor'a aktarılması
- ankara şehirlerarası terminal işletmesinin 7 yıllık kirasını almayarak kamuyu zarara uğratmak

Corey
03-04-2009, 06:44
he bunlar senin i.melih gökçek'e olan bakış açını değiştirir mi ? hiç sanmıyorum
benimde bi beklentim yok savunmaya devam edebilirsin
gece canım sıkıldı yazayım dedim

bansheinator
03-04-2009, 08:36
ya Akp de ne var bilmiyorum ama insanların beynini gerçekten çok iyi yıkamışlar sabah 9 10 yıldır tanıdığım bi arkadaşımla dayısı ve ben tartıştık 40 dakka boyunca hatun başkanım benim diyor başka bişey demiyor bizim alnımız ak diyor yani en sonun da size ne yapıyorlar böyle de gözleriniz kör ediyorlar dedim ben tapıyorum dedi. yuh ya hakaten yuh .

Pasha
03-04-2009, 11:29
ya Akp de ne var bilmiyorum ama insanların beynini gerçekten çok iyi yıkamışlar sabah 9 10 yıldır tanıdığım bi arkadaşımla dayısı ve ben tartıştık 40 dakka boyunca hatun başkanım benim diyor başka bişey demiyor bizim alnımız ak diyor yani en sonun da size ne yapıyorlar böyle de gözleriniz kör ediyorlar dedim ben tapıyorum dedi. yuh ya hakaten yuh .

bencede yuh seversin oyunu verirsin ayri.

he bunlar senin i.melih gökçek'e olan bakış açını değiştirir mi ? hiç sanmıyorum
benimde bi beklentim yok savunmaya devam edebilirsin
gece canım sıkıldı yazayım dedim

Hepsi televizyonda duyduklarin degilmi ? televizyonda olmayipta oldu dedikleri okadar cok karalama varki okadar cok hemde. savciliga versinler yolsuzluktan varmi kanitlanmis evrakta bisey? yok savcilik var versinler kapatsinlar partiyi oyle birsey varsa.

Bab VerLoren
03-04-2009, 11:31
birde, sanki digerleride calmadi mi diyorlar insana

Corey
03-04-2009, 11:33
birde, sanki digerleride calmadi mi diyorlar insana

en çokta buna uyuz oluyorum :D

Corey
03-04-2009, 11:36
bencede yuh seversin oyunu verirsin ayri.

Hepsi televizyonda duyduklarin degilmi ? televizyonda olmayipta oldu dedikleri okadar cok karalama varki okadar cok hemde. savciliga versinler yolsuzluktan varmi kanitlanmis evrakta bisey? yok savcilik var versinler kapatsinlar partiyi oyle birsey varsa.

evet bunların çoğunu kendi televizyonda itiraf etti ama açıklama getiremedi :D

z n p
03-04-2009, 11:37
devletin malı deniz, insanları keriz, soymaya devam ederiz mentalitesi