Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : pratik yemek tarifleri
causa mortis
30-07-2009, 01:43
bildiğiniz, yaptığınız, uydurduğunuz pratik yemek tariflerini yazsanız da görsek. yaratıcı, orjinal şeyler ama :biggrin: sorana da benim tarifim diye atıcam :ozi
madhouse
30-07-2009, 01:47
2 dilim ekmek arasına kaşar koyup, tost makinasında sıkıştırıp ısıtıyorum :zaf:
kendim uydurdum .q
haşlanmış patatesi tereyağıyla beraber eziyosun.. üstüne tuz serpiştirip yiyosun
causa mortis
30-07-2009, 01:50
çok yaratıcıymış bunlar. pek naziksiniz .q
serena53
30-07-2009, 02:01
sosis seviyorsan kavur salçalı sosla üstüne beşemel sos dök kaşar rendele at fırına 10 pişir kolay tarif
Bir kutu konserve barbunyayı açıyorsun ve yiyorsun.
Malzemeler; bir kutu barbunya konservesi.
causa mortis
30-07-2009, 02:14
konserveyi nasıl açıcam
yere at üstünde zıpla :'(
yemekler ile hiç aram yok. :(
konserveyi nasıl açıcam
Pratik açılır kapak pim'i çekip atıyosun.
causa mortis
30-07-2009, 02:18
Pratik açılır kapak pim'i çekip atıyosun.
bu güzel haber. teşekkür ederim kelebek, yine sana +rep :yağmur
madhouse
30-07-2009, 02:24
julyen doğranmış etlerimizi alıp soğan, mantar ve biberle kavuruyoruz. sonra bunu dürüm ekmeğine içine kaşar da ekleyerek sarıyoruz. sonra tost makinasına atıp bekliyoruz. çıkarıp yiyoruz.
ben uydurdum yine .q
causa mortis
30-07-2009, 02:26
julyen mulyen diyip havalı mı oldu bu şimdi :biggrin: bi de bu orjinal diğil, bunun soğansızını ben de yapıyorum :biggrin:
madhouse
30-07-2009, 02:27
hemde nasıl :silly
causa mortis
30-07-2009, 02:29
sanki amerikan filmlerindeki gençlerin düzenlediği home partylerde yapılan aperatifler gibi şeyler diyorum ben. özentilik :silly
madhouse
30-07-2009, 02:30
daha iyi fikrin varsa neden soruyosun arkadaşım. pratik falan :huhh
sen kuşbaşıdan yap o zaman :D
causa mortis
30-07-2009, 02:31
paylaşımcı ruh nerde haa :'(
madhouse
30-07-2009, 02:33
yok öyle bi ruh .q
causa mortis
30-07-2009, 02:34
git o zaman :D
madhouse
30-07-2009, 02:37
:'(
Beeengbeng
30-07-2009, 03:44
ekmek kızartılır bir sarımsak ekmeğe sürtülerek bitirilir sonra zeytin yağı dökülür ardından domates rendesi ve en son kekik, atıştırmalık.
makarna her zaman hem en pratik hem de en lezzetlilerden biridir. soslar çeşitlendirilebilir sonuçta. en basit olarak evde hiç bir şey yoksa domates zeytinyağı kekik sarımsak bile yeter gayet leziz hale getirmeye.
babuş adını verdiğimiz bi şey var bi de. sosis salça bol tereyağı kaşar ama su olmayacak kaşar bol olacak salça da bol olacak. çok zararlı çooook...
pratik ve her zaman güzel olan şeylerden biri de herhangi bi şeyi kavurmak veya haşlamak ardından da sarımsaklı yoğurt, kıyma kavurma, ve terchihen biberli, salçalı kızdırılmış yağ ile lezzet haline getirme. burda kullanılan makarna olur, börülce olur, patates olur, veya karışık sebze kavurması olur...
salata çeşitleri her zaman hem pratiktir hem lezzetli. bi de en olmadı içine tavuk haşlar atarsın ya da bi kutu ton balığı açar dökersin tam bir öğün halini alır. peynir türlerini de salatalarda kullanmak güzeldir.
hellim peyniri tavada :abaza: bol tereyağı kekik kırmızı biber
evde hiç bir şey bulamadığım zamanlardan yine yumurta salça soğan :'( ama bence gayet lezzetli :D
bilindik patates yumurta olayı da pratik ve güzeldir ama bol da karabiber olacak.
fırında ekmek hazırlama olayı da pratik ve güzeldir. yağ sürülür istenirse sucuk döşenir sonra mevcut peynir (beyaz ezine tercih ederim) ardından halka dilim domates ve biber.
yahut yumurta karışımı ezilmiş beyaz peynir ile bulamaç edilir tuz eklenir isteğe bağlı maydonoz veya kuru kekik nane kırmızı biber, ekmeklerin üzerine sürülür fırına verilir.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
PeNTaGRaM
30-07-2009, 03:46
www.yemeksepeti.com :D
causa mortis
30-07-2009, 03:51
@chuchi: enfes bir damak tadın var :bravo :D bu dediklerinin bi kısmını yapıyorum ama şimdi okuması bile zevk verdi :D en basit bi yemeği bile yaparken zevk alıyorum, bayılıyorum.