Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : içimden geçen tek şey..
zufall_allen
15-07-2009, 11:34
aptallar tarafından yönetiliyoruz.aptal olduğumuzdan mı sömürüldüğümüzden mi..
madhouse
15-07-2009, 11:39
aptal olduğumuzdan sömürülüyoruz diyelim
Aptal insanların aptal yöneticileri olur.
Hic de aptallar tarafindan yonetilmiyoruz, yonetenlerin aptal yerine koyduklari var, gerisi parsayi topluyor :)
O zaman Halk'ta aptal değil, herkez parsa toplama peşinde. Halk neyse yönetici odur.
Yok, mevcut durum veyahut onceki durumlara bakinca, aptal diye tabir edecegim bir yonetim olmadi.Somuren ve somurulenler, parsayi toplayan kesim ve onun bayrak sallayanlari.
Ulkenin ilerleyisi mi, bilimde atilan adimlar mi, bunlari dusununce hepimiz aptaliz zaten.
OsLeadER
15-07-2009, 17:24
Gündemi çok seviyoruz. Baştakiler de seviyor. kimi zaman biz aptal oluyoruz kimi zaman onlar. net bir aptallık söz konusu değil. Gündelik politikalar olduğu için biraz da buralardayız.
türk insanı zeki değildir, çalışkan hiç değildir, türk insanı koyundur, türk insanı tembeldir, akıl yürütmez, mantık aramaz. Rahmetli zamanında gazı verdi de, o gazda tükendi bitti artık be...
OsLeadER
15-07-2009, 18:37
Tuo
Bu birçok insan için geçerli. Yabancıların Türk insanından farkı çok yok.
en azından yeri gelince tepki koymayı, seslerini çıkarmayı biliyolar.
bizde sus otur oturduğun yerde
zufall_allen
15-07-2009, 19:12
Yok, mevcut durum veyahut onceki durumlara bakinca, aptal diye tabir edecegim bir yonetim olmadi.Somuren ve somurulenler, parsayi toplayan kesim ve onun bayrak sallayanlari.
Ulkenin ilerleyisi mi, bilimde atilan adimlar mi, bunlari dusununce hepimiz aptaliz zaten.
yok bilim falan filan değil siyaset meydanları politika ülkenin gidişi vs.aptal mıyız yoksa yönetim mi sakat.demokrasi diyorum ne kadar demokratik yaşıyoruz bunlardan bahsediyorum aptallık derken göz yumduklarımız,uyumayı kabul ettiğimiz sözkonusu koyun sendromları gibi..
zufall_allen
15-07-2009, 19:14
en azından yeri gelince tepki koymayı, seslerini çıkarmayı biliyolar.
bizde sus otur oturduğun yerde
biz de çıkarıyoruz ama biz farklı karşılanıyoruz tepki verince onlarda öle bi durum nadiren oluyo aradaki fark ne o zaman?ses çıkarmak değil?
uzayda türk yapımı kaç uydumuz, fırlatılmış kaç tane uzay mekiğimiz, kendi tasarımımız ve üretimimiz kaç uçağımız var, sanayimizda kullanılan makinelerin kaçta kaçı ithal? yapmayın, biz tembeliz işte, kabul edin, kafamız basmıyor. Biz atletiğiz, vücudumuzla çalışırız desek total olimpiyatlarda 3-4 madalyayı bi bok sanıyoruz. futbolda yerlerdeyiz, 3 büyük diyip duruyoruz toplasan bi avrupa büyüğü ediyo, üniversiteler desen ilk 1500 de 3 tane okul ya giriyo ya giremiyo, müzik desen 2-3 tane piyanist var dünya çapında anıldığı söylenen, ressam desen hiç yok, balerin desen yok, keman virtüözü yok, 2-3 isim sayarsınız iyidir, ama ülkemin halkı bilmez ki onları yabancılar bilsin. 40 yıl sonra eurovision kazandık, başarı saydık, neresi başarı, 40 ta bir eder %2,5 bu mudur? tembeliz, üşengeciz, saygısızız, sayar giderim...
he bide şu var başımızdakiler kesinlikle aptal değil hatta şu ana kadar gelen en akıllıları
sömürmede çıtayı baya bi yukarı çıkardılar
yahu devlet kurumları satıldı çıt çıkmadı kimseden
nerde neye ses çıkarmışız
Beeengbeng
15-07-2009, 19:19
uzayda türk yapımı kaç uydumuz, fırlatılmış kaç tane uzay mekiğimiz, kendi tasarımımız ve üretimimiz kaç uçağımız var, sanayimizda kullanılan makinelerin kaçta kaçı ithal? yapmayın, biz tembeliz işte, kabul edin, kafamız basmıyor. Biz atletiğiz, vücudumuzla çalışırız desek total olimpiyatlarda 3-4 madalyayı bi bok sanıyoruz. futbolda yerlerdeyiz, 3 büyük diyip duruyoruz toplasan bi avrupa büyüğü ediyo, üniversiteler desen ilk 1500 de 3 tane okul ya giriyo ya giremiyo, müzik desen 2-3 tane piyanist var dünya çapında anıldığı söylenen, ressam desen hiç yok, balerin desen yok, keman virtüözü yok, 2-3 isim sayarsınız iyidir, ama ülkemin halkı bilmez ki onları yabancılar bilsin. 40 yıl sonra eurovision kazandık, başarı saydık, neresi başarı, 40 ta bir eder %2,5 bu mudur? tembeliz, üşengeciz, saygısızız, sayar giderim...
üzülerek +1
tuo yazdıkların biraz halkın refahı ve zihniyeti ile ilgili bana kalırsa.geçim sıkıntısı yaşayan baba oğlunu herhangi bi sanatsal kursa mı gönderir yoksa pamuk tarlasında yanında çalışmaya mı götürür?
eğitim eğitim eğitim...
zufall_allen
15-07-2009, 19:27
ama sanatın asıl sorunu maddiyat değil zaten henüz o noktaya gelinemedi.sanata bakış açısı anadan doğma kör gözlerle hal böyle oluncada bakışlar hep bir.sıkıntı maddiyat değil bence özellikle de sanatta.kaldı ki uygun fiyatlarla çok fazla imkan da var
Kamen o konuda Brezilya , Hindistan bizden cok daha dezavantaj sahibi, ama bize basiyorlar.
ahah eğitim ve parasızlık demeyin bana, avrupa'ya bakın, o adamlar sanatçılarını ne şartlarda yetiştirmiş, rusyaya bakın, o büyük sanatçılar ne şekillerde yetişmiş, gelişmiş ve ölmüşler, ağzı kokarak doğmuş, ağzı kokarak ölmüşler, ama yinede bugün adları halen var. eğitim para ile yapılmaz, kültürle yapılır. bizim kültürümüzde hiç eğitim kültürü oluşmamış ki...
sanattan geçim sağlamayı düşünen bi topluluğa sahip olununca haliyle böyle olunuyor bilmem anlatabildim mi ?
yeterince popçumuz var ama ne hikmetse
zufall_allen
15-07-2009, 19:36
sanattan geçim sağlamayı düşünen bi topluluğa sahip olununca haliyle böyle olunuyor bilmem anlatabildim mi ?
yeterince popçumuz var ama ne hikmetse
bak senin bile sanat anlayışın farklı
pardonda, bizimkilerin geçim sağlama sistemleri ne? ne yaparak kazanma derdindeler? kahvede pişpirik oynarken mi kazanıyorlarda çocuklarına onun kültürünü aşılıyorlar? yada şöyle diyelim, kaç konservatuarımız var? ve her yıl konservatuar sınavlarına girip kaç kişi normal eğitime devam etmek zorunda kalıyor? bu sayıda azımsanamayacak seviyede, kısacası değer vermiyoruz, popçumuz çok ama çello çalanımız yok...
popstar yarışmasına katılıpta konservatuarlı olanların sanatçı olmasını beklememek lazım bence.
voleyi vuralım köşeyi dönelim mantığı görüyorum hep nedense.
zufall_allen
15-07-2009, 19:46
show dünyasıyla sanat dünyasını birbirine karıştıran bi toplum nasıl sanat eğitimi peşinde olsunki?eline mikrafon alıp pop söyleyen adama bile sanatçı(!)dendi demin en basit örneği.anlayış gelişsin önce sonra sanat gelişir ama doğru bilGi doğru eğitim önemli.
Sanat sadece birisi, spor bilim.Ozellikle bilim ki bir ulkeyi feraha kavusturur.En iyi bilimimiz Avrupa'ca taninan ve takdir edilen Beko, cunku pek cok yeni evli ciftin evini dosuyor :D
hadi karanlığa söveceğimize bi mumda biz yakalım ohuhuhu
zufall_allen
15-07-2009, 19:53
hadi karanlığa söveceğimize bi mumda biz yakalım ohuhuhu
Burda heleki böyle bir konuda geyik yapmadığını umuyorum sinan
abi her alanda, eziğiz biz ülke olarak, ama öyle bi eziğiz ki, ezik olduğumuzu hiç kabullenmiyoruz, kabul etsek, belki dünyanın en büyük devrimini yaparız ama, yok işte, mükemmel bi gururumuz var, 0 başarı, full throttle.
mumu anca kıçımıza yakarız :D
TopsakaL
15-07-2009, 22:12
bir yerde muhabbeti geçmişti
Türkler yabancılara niye kendini sorar diye
herif kötüleyemiyorki turist olarak geldiği yeri
övüncede mutlu oluyoruz işte :D
JauneRouge
15-07-2009, 22:21
boşa dememişler, fazla gurur göte vurur diye
bla bla bla :silly
hep aynı muhabbetler :D
yeni nesil çok farklıydı sanki :p
yeni nesilin umrunda değil bu tür şeyler :p
zufall_allen
16-07-2009, 00:37
yeni nesilin umrunda değil bu tür şeyler :p
eski nesilin çok umrundaymış ki geleceği kurtarmalarını yeni nesilden beklemişler :sevimli:
causa mortis
16-07-2009, 07:01
aptallar tarafından yönetiliyoruz.aptal olduğumuzdan mı sömürüldüğümüzden mi..
kimse aptal değil, herkes her şeyin gayet farkında :D sadece sürü piskolojisi
OsLeadER
16-07-2009, 15:16
Nesilden ziyade köşe dönme hevesi. hepsinin altında bu var. onun arabası var benim niye yok. onun evi var benim niye yok. otobüsle gitse kirada otursa ölür sanki. işin kaynağı bu. hem kıskançlık hem de bişey yapmadan mümkünse süper sengin olmak.
Senelerce savaşarak ayakta kalabilmişiz ama artık toplarla, tüfeklerle savaşılmıyor. Bizim stilimiz değil yani
ya kenk ne alakası var, topu tüfeği kılıcıda icat eden biz değiliz ki, biz kavgacıyız, çirkefiz, savaşları da o yüzden kazanıyoduk, tüm olay bu, relax yani...
JauneRouge
17-07-2009, 17:32
tüm tarihe bulaştırdın boku be abicim :D
olm dünyanın yarısını ele geçirip, ele geçirdiklerinin %99,5 i senden nefret etmiş ve dindaşların bile seni gavurlara satmışsa, 600 yılda bu toplumların %1 ini bile asimile edememişsen, o zaman biz şuyuz buyuz demeyeceksin...
Didinin didisi.SImdi sen Anadoludan Edirne'ye , ordan Balkanlara ordan Viyana'ya dadanmissin, kim kimi asimile edecek ki ? Asimile olan biz olmusuz ki dogaldir, Kaldiramayacagimiz tasa abanmisiz(icimden gelen deyimi yazamiyorum ayip olur diye bu sekilde kullandim)
eh işte asimile edemeyip asimile olmuşsan, yok olmuşluğuna da üzülmeyecen...
Bizim stilimiz derken ben orda biraz ironi yaptım, çünkü hiçbirşey icat etmediğimizi ve savaşları da üstün zekamız ve geliştirdiğimiz teknolojilerimizle kazanmadığımızı biliyorum :D Aynı şeylerden bahsediyoruz, hatta ben senden daha karamsarım. Bu arada dünyanın yarısını ele geçirip asimile olmasını beklemek :D ?