PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : CHP: AKP'nin çöküşü başladı

Lider
30-03-2009, 01:57
http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/T%C3%BCrkiye/Yerel%20Se%C3%A7imler/090330-%C3%96nder-Sav-HM.hmedium.jpg

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP'li Önder Sav, "İktidar arabası yokuş aşağı inmeye başlamıştır. Başbakan, yaptığı konuşmayla korkularını iletti" dedi.

İSTANBUL - Seçim sonuçlarına yönelik CHP'den ilk değerlendirme Genel Sekreter Önder Sav'dan geldi.

Sav, seçim sistemindeki aksaklıkları eleştirdi ve Ankara'da seçim usulsüzlükleri yapıldığını iddia etti.

Sav, şöyle konuştu:

"Seçim kurullarında sandıkları değişik şekilde yönlendirip başka yerlere kaydırma istidatlarına yönelik duyumlar geliyor. Dikmen'de bir ilkokulda böyle bir olay yaşandı.

Şu saatte Ankara'daki seçim kurullarının hemen hepsinde AKP'li bakanlar bulunuyor ve sonuçlara etki etmeye çalışıyorlar.

Bizim milletvekillerimiz kapıdan alınmazken, AKP'liler seçim kurullarındalar.

UYAP sistemi Adalet Bakanlığı'na bağlı ve sistemde yaşanan aksaklıklar kuşkuları doğuruyor.

Nedir bu telaş? Başbakan, yaptığı konuşmayla korkularını iletiyor. Antalya, Sinop, Aydın CHP'ye geçti.

Araba yokuş aşağı inmeye başlamıştır, seçim sonuçları siyasal iktidarın çöküşünün başlangıcıdır."

kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/24951643/

Corey
30-03-2009, 02:10
chp olaya bu kadar yaklaşmışken bu arka planda dönen oyunların peşini hayatta bırakmaz diye düşünüyorum
bakalım neler çıkacak altından

oziloz
30-03-2009, 02:11
Akp'nin çöküşü başladı da Chp'nin çıkışı bir türlü başlayamadı :D

Lider
30-03-2009, 02:13
akp tamamen çökünce chp'nin çıkışı da başlayacaktır :p

Beeengbeng
30-03-2009, 02:28
mhp'nin yükselişi olur o.

burak
30-03-2009, 02:44
chp nin yükseldiği falan yok.chp çöküyo mhp oyları alıyo,akp nin çehresinde beyazlıklar oluşmakta.sağ tarafında oyu bölündü.olay bu

Essovius
30-03-2009, 05:57
topunun köküne kibrit suyu :mad:

Lider
30-03-2009, 05:58
chp nin yükseldiği falan yok.chp çöküyo mhp oyları alıyo,akp nin çehresinde beyazlıklar oluşmakta.sağ tarafında oyu bölündü.olay bu

:alkis:

topunun köküne kibrit suyu

kibritin suyumu var :mad

Essovius
30-03-2009, 06:00
yanınca çıkıyormuşş :rolleyes

Lider
30-03-2009, 06:03
yak ışıkları :ampul

Essovius
30-03-2009, 06:11
hee ampül yanmaya devam etsin diye elektrikleri 45 dk kestiler :'(

Lider
30-03-2009, 06:25
sönmeyen ampül istiyoruz :'(

bansheinator
30-03-2009, 08:27
bi adaletsiz seçimin daha sonuna geldik.

Lider
30-03-2009, 08:35
yarın gene aynı saatte buluşmak ümidiyle, esen kalın!

Sir Lancelot
30-03-2009, 12:11
Chp'nin kendini Akp ye endekslemesine kıl oluyorum

zufall_allen
30-03-2009, 12:14
CHp nin çıkışı akp nin inişiyle olmaz bnce ama mhp bastırabilir belki de biçok yerde ama bizim burda hiçbirşey değişmez diye tahmn ediyorm

insensitive
30-03-2009, 14:41
Akp'nin çöküşü başladı da Chp'nin çıkışı bir türlü başlayamadı :D

evt fatihte chpnin cıkısını göremiyoruz mesela ya da maltepenin chpye gecisini göremiyoruz öyle degil mi ozican
ayrıca akpde gökten inmis bir anda olusmus bir sey degil arkadasında milli birlik görüsünün tarihi var, saadet(vakti zamanında refah) partisi gelenegi ve gücü var
en sonunda farklı sekillerde de olsa, o kitlenin kendisini gösterebildigi bir parti olmustur akp ve bakıldıgında tarihe, bir anda olabilmis seyler degildir
tabi demirel, özal ve milli birlik arasındaki gerginlikleride iyi okumak gerekir burda
chp ise kendi üzerinden kıbrısın gerginligini atabilmis degildir, dsp ve ecevit ayrımı asabilmis degil
mhpye gelirsek, mhp cıkıs yaptı deniliyorda, bugün mhp ulusalcılıga karsı bir tutum icerisindedir, bu agır dönüsümü bahceli daha gerceklestiremedi
bunları da okumak gerek
tabi sevindirici olan bu süreclerde asker-burokrat geleneginin erime egilimi göstermesi
yoksam chp yükselmis oleyyy, mhp cıkmıs yasasın dhsauhdsuahdau gariban edebiyatından ileri gitmez

insensitive
30-03-2009, 14:52
lakin mhpnin en büyük kalesi sögüt düsmüs, daha mhp demeyin :(
cıkıs yapıyor demeyin iyi okuyun verileri lütfen yalvarıyorum

oziloz
30-03-2009, 15:12
Chp benim bildiğim 15-20 senedir çıkışa geçiyor.

insensitive
30-03-2009, 15:28
tabi benm sana chpyi savunacak halim yok, anlatmak istedigim iste bu nokta, yani senin "15-20 yıldır cıkısa geciyor" dedigin durum
keza aksi iddia edilmiyor
dsp ile shpnin chp ile karıstırılması(ki bu sürec olabildigine karısıktır, ihitlal sonrası özal yönetimi, vs...) bu yorumu ironi olarak bizlere sunabilir,hali ile negatif bir anlamda yükleyebilir; ama süreci bunlarla okursak, olumlu bir sekilde "15-20 yıldır cıkısa geciyor" yorumunda hemfikir olabiliyorum, ironisiz
:D
edit: mehmet ali aybarıda eklemeden edemedim dsp ve shpnin yanına

OsLeadER
30-03-2009, 17:56
baroş

MHP öyle çıktı ki ben bile anlamadım. Yani sırf iki şehir de bile yeter bu çıkışı gözlemlemek. Önemli olan seçilmeleri değil. Oyları nasıl bölebildikleri. Ki çok acayip böldüler. En iyi örnek Ankara ve Yenimahalle. Zaten aldıkları yerleri söylemiyorum.

insensitive
30-03-2009, 18:03
hatta cankaya bile dersin sen simdi hdusahduahu
yahu ankarada her iki kesiminde oyunu aldılar
ki tamamiyle bir kimlik partisi olan(gerci bu degisiyor sürekli buna vurgu yapıyorum) mhp, ankarada farklı bir acılım sergilemistir, kisiye daha dogrusu beypazarına oy verilmistir
sag-sol okuması degildir bu, zaten bu genel olarak okutturulur o ayrı bir meselede, basarıya verilen oydur
keske diyorum mansur daha öncesinde aday gösterilebilseydi, bunu kendileride itiraf ettiler, cok hazırlıksız giristiler
tabi melih bey karayalcınla ugrasırken mansurda melihe saldırdı ama son anda iste :(
oy kullanmayan bir insan olmama ragmen, cidden mansurun almasını istedim bu secimde
cünkü biliyorum adam bos degil ve bunu gösterdi, bunun neticesinde oyu aldı, chpden de aldı akpden de
ama yenimahalle farklıydı, her daim batıkent denilirdi, yenimahallede bu sefer chpyi cıkardı
8-10katlı gecekondulardır varostur orasıda