Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz evlat...
devrim arabalarından bir alıntı, Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz evlat...
nedir, ne değildir, sizce anlamlı bir mesajmıdır, yoksa gereksiz bir laf ebeliği mi....
JauneRouge
06-07-2009, 14:48
2002 dünya kupasında 3. olan milli takımına verilen ödüllere bile kdv kesmişler. bu da bu lafa bi basit örnek.
türkiye'de gerçekten türklük yapanların bi şekilde ayağı kaydırılmış, engeller önüne dizilmiş. kimi zaman kendi başımızı yakarız, çoğu zaman başkaları yakar.
böyle geldi böyle mi gider bilmiyorum.
Türkiye'de değil yeryüzünde denmeli bence, herşeyin bir bedeli vardırın farklı bir versiyonu diyebiliriz.
JauneRouge
06-07-2009, 14:55
bizi biz ilgilendirir ama :P
Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz evlat...
Üç noktanı yiyim senin. :D
Şimdi şöyle, diyelimki bir şirkette çalışıyorsunuz. İş arkadaşlarınız var ve siz sivrilmeye başladınız. Daha yüksek performans göstermeye başladınız. Veyahutta esnafsınız daha çok kazanıyorsunuz. En yakın akrabalarınızdan tutun samimi arkadaşlarınıza kadar (arada istisna çıkabilir, oda az çıkar) sizi çekememezlik hastalığına yakalanır. Ciddi diyorum bak yüzünüze gülerken arkanızdan dişlerini gıcırdatır. Halbuki sende varsa ona faydası olur zararı olmaz. Ama sendede ondada yoksa kimsenin kimseye faydası olmaz, var senin imkanın olsun ama yardım etme yine o adama zararı olmaz. Birde bunun tersi varki, imkan o adamın eline geçmeye görsün sana fayda vermeyeceği gibi birde seni ezmeye çalışır. Tüm bunlara net bir örnek şu fıkrayı verebiliriz.
Bir İngiliz, bir Alman birde Türk adaya düşer. Bir lamba bulurlar ve içinden cin çıkar. Hepinizin birer dileğini yerine getireceğim der. İngiliz ben memleketimi özledim der ve cin yollar. Alman bende annemi ve babamı özledim der, cin onuda gönderir. Sıra bizimkine gelir ''ben burda yanlız başıma kaldım canım sıkılır, onları geri getir buraya!'' der.
Özet; fesat insan herzaman fesattır ve birine iyilik geldiğini gördüğü zaman kendisine fayda bile olacağını bilse o kişinin iyiliğini istemez. Derinlerde bir yerde yaşımışsınızdır belki. Okulda, işte, evde, arkadaş ortamında, yaşamadım diyen ne kadar doğru söyler bilemem küçükte olsa illaki yaşamışsınızdır, çekememezlik kötü bir hastalıktır.
Haliyle fesat toplumların fesat yöneticileri olur. Arada üç beş sağlam buğdayıda öğütüverip un yaparlar.
Sonuç; Bu insanlığın varoluşundan beri var, önüne geçilemez.
JauneRouge
07-07-2009, 05:28
valla bu fesatlık bizim milletimizde daha çok var gibi..
bizim insanımız bok atarak yaşar, nefes almaktır bizim için bok atmak, o yüzden rahat olun :D
zufall_allen
07-07-2009, 11:08
daha yerinde bir laf olamazdı
biz duygusal bir milletiz...
doğal olarak en temizide bizde, en bokuda :yes:
SkyAsteR
07-07-2009, 12:31
2002 dünya kupasında 3. olan milli takımına verilen ödüllere bile kdv kesmişler. bu da bu lafa bi basit örnek.
türkiye'de gerçekten türklük yapanların bi şekilde ayağı kaydırılmış, engeller önüne dizilmiş. kimi zaman kendi başımızı yakarız, çoğu zaman başkaları yakar.
böyle geldi böyle mi gider bilmiyorum.
verdigin örnek yanlış olmus bunu belirteyim en başta
her ödülün bir vergisi vardır! bu kesindir, gelir vergisi kanunlarında yazar . . . hatta TV lerde dagıtılan ödüllerde ya da reklamlarda bahsedilen ödüllerde, en altta küçücük bir yazı geçer hem de bayağı hızlı insanların göremeyeceği bir şekilde,işte orada bu dedigim yazar, vergilerin tümü ödül sahibine aittir diye, zaten vergi kesilmeseydi, kimse vergi rekortmeni olmazdı, trilyonlarca vergi ödemezdi, tek yanlış, bu olayın futbolculara yansıması, burda da TFF cakallık yapmış, vergileri futbolcuların çeklerine vergilendirmiş, haliyle bu yük futbolculara binmiş, yoksa bunun TFF nin ödemesi gerekiyordu, bir de biz Kore de ödedik demiş TFF, işte komedi burada başlıyor:)
ayrıca bir de o söz sadece biz Türkler için değil, dünyanın her yerinde geçerli !
o olay bambaşka, primi veren fifa, fifa parayı verdiği yerde vergiyi veriyor, haliyle o verginin türkiyede tekrar ödetilmek istemesi komedi yaratıyor. vergi kazanıldığı yerde ödenir...
SkyAsteR
07-07-2009, 19:00
o olay bambaşka, primi veren fifa, fifa parayı verdiği yerde vergiyi veriyor, haliyle o verginin türkiyede tekrar ödetilmek istemesi komedi yaratıyor. vergi kazanıldığı yerde ödenir...
olay sadece fifa nın verdigi prim degil, TFF nin kendi elinden verdigi primlerde var