PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Sivas Katliamı'nın 16.yılı

oziloz
02-07-2009, 14:24
http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_492102.jpg

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması sonucu yaşamını yitiren 37 kişi için sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yapacağı anma töreni öncesi geniş güvenlik önlemi alındı.

Madımak Oteli'nin bulunduğu Atatürk Caddesi üzerinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Otelin etrafına barikatlar kurulurken, Cumhuriyet Meydanı ise araç trafiğine kapatıldı. STK temsilcileri tarafından yapılacak anma töreni öncesi vatandaşlar ise yavaş yavaş toplanmaya başladı.

İSTANBUL
Kadıköy İskele Meydanı'nda bugün yapılacak miting süresince bazı yollar kontrollü olarak trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saat 14.00'ten itibaren miting bitene kadar Tıbbiye Caddesi'nden gelen akış, Rıhtım Caddesi, Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yol, Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtım'a inen ara sokaklar, Orgeneral Şahap Gürler, Taşköprü, Kışla ve Albay F. Sözdener caddelerinin, gerektiğinde kontrollü olarak araç trafiğine kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akışının, Burhanfelek Caddesi'nden E-5 yönüne, Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine, Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen trafik akışının Altıyol Boğa Meydanı'ndan Rıhtım'a iniş engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine, Moda'dan gelen trafik akışının da Mühürdar Kavşak'tan geri yönlendirileceği bildirildi.

SANATÇILAR VE AYDINLAR ATEŞE VERİLMİŞTİ
Pir Sultan Abdal Şenlikleri için 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta bulunan aydın ve sanatçılar, Cuma namazından çıkan bir grup tarafından Madımak Oteli'nde ateşe verilmiş ve 37 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenler arasında yazar Asım Bezirci, ozan Nesimi Çimen, şair Metin Altıok ve Behçet Aysan ile halk müziği sanatçısı Hasret Gültekin de bulunuyordu. Saldırıların hedefi olan Aziz Nesin'in de aralarında bulunduğu 51 kişi ise yaralanmıştı.

KATLİAM DAVASI
Kamuoyunda Sivas Davası olarak bilinen davanın ilk duruşması, Ankara 1 Numaralı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde 21 Ekim 1993 günü yapıldı. 26 Aralık 1994'te karara bağlanan dava sonucunda, 22 sanık hakkında 15'er yıl, 3 sanık hakkında 10'ar yıl, 54 sanık hakkında 3'er yıl, 6 sanık hakkında 2'şer yıl hapis cezası, 37 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

28 Kasım 1997'de açıklanan kararda 33 sanığa idam cezası verildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 24 Aralık 1998'de hapis cezalarını onadı, 33 idam cezasını ise usül noksanlıkları nedeniyle bozdu. Şubat 1999'da usül eksikliklerinin giderilmesi için başlayan yargılama sonucunda 16 Haziran 2000'de 33 sanık DGM tarafından yeniden idam cezasına çarptırıldı. 2002'de idam cezasının yürürlükten kaldırılmasıyla idam hükümlülerinin cezaları müebbet hapis cezalarına dönüştürüldü.

http://www.gazeteport.com.tr/NEWS/GP_491928

YouTube - sivas katliam?
YouTube - 2 TEMMUZ Sivas Katliam?n?n Belgeseli. 37 Gül'ün An?s?na..

UnicornKnight
02-07-2009, 15:21
geçen sene fikrimi belirtmiştim, yine belirtiyorum... yaşananlar ne kadar acı, ne kadar kötü olsada bu yaşananların habire altının ısıtılıp ısıtılıp kamuoyuna sunulması fazlası ile dibi tutmuş bir temcit pilavını servis etmekten başkaca bir şey değil... dün bu katliamda hayatlarını kaybedenler ile ilgili olarak serzenişte bulunanlar bugün söz konusu katliamı gerçekleştiren zümrenin en büyük hamisi değil midir demokratlık, ya da daha da kötüsü liberallik adına bu da ayrı bir tartışma konusudur...

neyse efendim, sözün özü ileri bakmak lazım, geçmişe saplanıp kalmamak lazım... :yes:

oziloz
02-07-2009, 16:32
Kenk, eğer yanlış hatırlamıyorsam 17 Ağustos için "unutmayacağız, unutturmayacağız" şeklinde konular açıyordun. Hâl böyle iken 17 Ağustos'dan "insanlık namına" daha acı bir gün olan 2 Temmuz hakkında böyle konuşabilmene şaşırıyorum.

J i n x
02-07-2009, 16:40
O da onun bakış açısı, kendi düşüncesi.

O olay bir afetti.
Bu ise felaket. Son 50 yılımızın en utanç dolu günlerinden olduğu ise kesin.......

boshver
02-07-2009, 17:12
Sembol haline gelmesiyle alakali Onur.Garipoglu'nun cinayeti mesela, aslinda degil mi yuzlerce kadin erkekler tarafindan olduruluyor, ama orada Garipoglu ornek bir "simarik zengin pici".
Bu olay da bir ornektir, bir siomgedir.Unutulmamasi guzeldir, unutulmamalidir.Senede bir hatirlansa iyi olur.

KsKLee
02-07-2009, 17:14
Çok oldu hangi birini hatırlayacağız

SkyAsteR
03-07-2009, 13:46
O da onun bakış açısı, kendi düşüncesi.

O olay bir afetti.
Bu ise felaket. Son 50 yılımızın en utanç dolu günlerinden olduğu ise kesin.......

bugün; o gün olanlardan farksız birşey olmuyor, o gün ki tamamen siyaset amaçlıydı bugünkiler keyfi . . .

OsLeadER
03-07-2009, 19:22
Allah rahmet eylesin. Siyaset için adam öldürmek kadar saçma ve cahil bir davranış yok. İnsan namusu için dini için vatanı için öldürür de. Siyaset için öldürmeki Allah muhafaza

pilavustunout
03-07-2009, 19:31
Bir hayata son vermek bu kadar kolay olmamalı.Kimse kimsenin hayat hakkına müdahale etmeyi nedenlendiremez.

zufall_allen
03-07-2009, 19:32
Bir hayata son vermek bu kadar kolay olmamalı.Kimse kimsenin hayat hakkına müdahale etmeyi nedenlendiremez.
bence de üstüne söz bile söylenmiyo bu olaylar olduğunda

Bab VerLoren
03-07-2009, 19:34
osleaderin dedigi gibi, namusa,vatana,dine laf uzatana mustehak bence. ( yanlis anlasilmasin bu konu ile alakali degil ) :D

zufall_allen
03-07-2009, 19:36
osleaderin dedigi gibi, namusa,vatana,dine laf uzatana mustehak bence. ( yanlis anlasilmasin bu konu ile alakali degil ) :D
hangi konuyla alakalı :D

pilavustunout
03-07-2009, 19:43
tabi herkesin kendi düşünceleri :D Bulunduğumuzu sandığımız melaike çemberinden kafamızı az da olsa çıkarabilsek beşerin hatalarını hiç birşeyin telafi edemeyeceğini görebiliriz.Ki biz hayattan bahsediyoruz hani şu hiçbirimizin oluşturamayacağı, oluşturmanın yanından kıyısından köşesinden geçemediğimiz mükemmel ötesi durumdan.

Bab VerLoren
03-07-2009, 19:46
hangi konuyla alakalı :D
genel olarak bir bireyi oldurmek ile alakali :D

zufall_allen
03-07-2009, 19:49
genel olarak bir bireyi oldurmek ile alakali :D
tamam o zmn yanılmışım :silly

oziloz
03-07-2009, 20:55

Misal ben sığır'a tapıyorsam ve sen sığırları kesiyorsan. Sen ölümü hak etmişsin mi demektir?

Bab VerLoren
03-07-2009, 21:01
Sigira tapmak bir din olmadigina gore, hayir.

+

“Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde terörle uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek yada yerlerinden sürülmektir...” Maide 33

:D

oziloz
03-07-2009, 21:44
Sigira tapmak bir din olmadigina gore, hayir.

+

“Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde terörle uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek yada yerlerinden sürülmektir...” Maide 33

:D

Sığıra tapmak neden bir din değil? Ya da sığıra tapınmak din değil derken dayanağın nedir?

Bak senin dinin öldürmeyi emrediyor. Ben de sığıra tapıyorum. Benim dinim de sığır kesenleri öldürmemi emrediyor. Ne yapalım şimdi?

kamen
03-07-2009, 21:51
sivas katliamı 3. ergenekon iddianamesine yer alcakmış.hayırlısı.

Bab VerLoren
03-07-2009, 22:07
Sığıra tapmak neden bir din değil? Ya da sığıra tapınmak din değil derken dayanağın nedir?

O mantikla gidersek, Türkiye Cumhuriyetinin bir tarihi, bir gecmisi, dili, bayragi,marsi,Atasi var. Atiyorum Rusya gelsin bu topraklar bizim desin ve biz, bize gore bu topraklar Rusyanin degil ama onlara gore boyleymis diye savasmayalim, insan öldürmeyelim. Ayni mantik.

Benim inandigimin dinin yazili kaynaklarinda senin taptigin sigiri kesmem emrediliyor

oziloz
03-07-2009, 23:27
O mantikla gidersek, Türkiye Cumhuriyetinin bir tarihi, bir gecmisi, dili, bayragi,marsi,Atasi var. Atiyorum Rusya gelsin bu topraklar bizim desin ve biz, bize gore bu topraklar Rusyanin degil ama onlara gore boyleymis diye savasmayalim, insan öldürmeyelim. Ayni mantik.

Benim inandigimin dinin yazili kaynaklarinda senin taptigin sigiri kesmem emrediliyor

İlk söylediğinin konuyla ilgisi yok ancak son cümlen tam da benim demek istediğim şey.

Senin kitabın sığır kesmeyi onun kitabı kutsamayı emrediyorsa insanlar birbirini öldürsün mü?

J i n x
04-07-2009, 01:13
Konu neden sığıra bağladı arkadaşım?

oziloz
04-07-2009, 01:20
Bab'ın dediğine göre ben sığıra tapıp insanları da sığıra tapmaya çağırırsam (tabi çağırırken İslam şöyledir böyledir diyeceğim herhalde) beni öldürmek lazımmış. :D

J i n x
04-07-2009, 01:24
peki Sivas Katliamıyla ne alakası var? Arkadaşım, gözüm üzerinde.
Çekerim uyarıyı Oziloz, akıllı ol

saygılar bab verloren :silly

p.s. : Ben de sığıra taparım ama edebimle tapıyorum yani. Destur.

oziloz
04-07-2009, 01:31
sivas'da o zaman olanlar niye oldu ulan.

diyorum ve sana tapıyorum (sığıra) :love

J i n x
04-07-2009, 01:49
Niye oldu biliyor musun?
iki ihtimal var

1- Din elden gidiyor diye coşturulan ve ekstra gaza getirilmiş olan yobaz kesim olabilir

2-Bu imajı yaratmaya çalışarak insanlara ; "bakın dinin böyle yobazlaştırdığı kesimler de var" altyapısı hazırlanarak bir ergenekon temellemesi de olabilir.

Kurtlarda dediği gibi, komünizm gelmedi :D Din geldi, ve gitmeyecek.
İyisine de kışkırtalım kötüsüne.
Böl ve yok et, böl ve yok et.

Bölünmeyin oğlum.

Adamlar çok büyük, olayların içeriğini ve asıl hakikatini asla bilemeyiz. Ancak yorum.
Hepsi bu

boshver
04-07-2009, 02:00
Sigira tapmak icin insanlari cagirirsan,ateist bile olsa, kurban piyasasindakiler seni ticaret adina oldururler.
Bu arada malezyadaki tur operatorunun gozunun onunde cizburger yediydik, o zaman aklima gelmemisti, herif budist ve biz onun tanrisini yiyorduk, ayip etmisiz, iyiki de bizi oldurmemis.

pilavustunout
04-07-2009, 02:26

:D[/quote]

en azından sondan başlamayı deneyebilirsin :D

boshver
04-07-2009, 02:47
Enes (r.a)’ten rivâyete göre, Ukl kabilesinden bir gurup Rasûlullah (s.a.v)’in yanına geldiler. Medine’nin havası onlara ağır geldi. Peygamber (s.a.v)’de Medine dışındaki zekat develerin bulunduğu yere gitmelerini orada develerin sütlerinden ve idrarlarından içerek orada eyleşmelerini emir buyurdu. Öylece yaptılar sıhhat bulunca, çobanı öldürüp develeri alıp götürdüler. Peygamber (s.a.v) onların yakalanıp getirilmelerini emretti. Enes diyor ki: O adamlar getirildi elleri ayakları kesildi, gözlerine mil çekildi, kesilen yerleri dağlanmadı ve öylece bırakılarak ölüp gittiler. Bunun üzerine Allah, Mâide sûresi 33. ayetini indirdi: “Allah’a ve elçisine karşı savaş açanların ve yeryüzünde hak düzeni bozmaya çalışanların döneklik ve sapıklıkları yüzünden cezaları; öldürülmeleri, asılmaları veya ellerinin ayaklarının çaprazvari kesilmesi ve sürgün edilmeleridir. Bu onların bu dünyadaki uğradıkları zillettir. Öteki dünyada da korkunç bir azap bekler onları.” (Buhârî, Tefsir: 104; Ebû Davud, Hudud: 3)

Deve ci$i :(

UnicornKnight
04-07-2009, 03:27
en güzeli siz de benim gibi uçan spagetti canavarına tapın... :love:

=TuO=
04-07-2009, 03:43
bıdı bıdı bunlar abi, hersene söylüyorum, yine söyleyeceğim, bıdı bıdı.

onlar onları öldürdü, bunlar bunları, tabii şunlarda şunları. fekat, hiçbiri bilinçli veya kendi düşünceleri sonucu oluşmuş şeyler değil, birileri yap der, birileri yapar, kabak ise hep 3. kişilerin başına patlar. olay o, yani yok oteli yakmışlar, yok başka bi yerde otelden halka ateş açmışlar, yok kalabalığa osuruk bombaları atılmış kaçarken birileri ezilmiş (aslında osuruk bombası iyi bi sabotaj olurmuş ya neyse) geçin bunları, 300 yıl geçsede, bu gün hatırlanıp anılsa da, netice değişmeyecektir, o yüzden kasmak aptalcadır...

OsLeadER
06-07-2009, 14:58
benim yazdıım din kelimesi yanlış anlaşılmış. O benim kendi dinimle alakalı. Yani benim düşüncem bu yönde. Benim dinime, vatanıma, aileme(namusuma) yönelik yok etme girişimlerine karşı savaş. Çünkü bu tür değerler kişiden kişiye değişebilir.

oziloz
02-07-2010, 12:18
17 oldu ve bu suç suçu işleyenlerin tam aksi görüştekilere yıklmaya başlandı. Herhalde 18.de karara bağlanır.

fOCUS
02-07-2010, 13:11
yahu insanoğlu doğanın en vahşi, en hayvan organizması işte. ormandaki en orospu çocuğu varlıklar olduğumuz için oluyo hep bunlar... gözünü sevdiğimin yılanı, aslanı, timsahı ne kadar da samimiler oysa ki :'(

:silly

UnicornKnight
02-07-2010, 19:59
yıldönümü sakızı :yes:

=TuO=
02-07-2010, 21:01
bu senekinin altı akai üzümü üstü karpuzlu...

UnicornKnight
02-07-2010, 21:02
balonu güzel şişiyormuş diyorlar kenk... :D