Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Lakin ki öyle değildir
Şimdi geyik, muhabbet, sınırsız sohbet dediğimiz zaman bazı arkadaşlar her konuda her istediklerini yazabilir zannediyor ki öyle değil. Mesela en son "heroes" konusundaki 3 sayfalık "heroes" dizisi ile uzaktan yakından alakası olmayan bir konuşmaya müsaade edemeyiz. Bunun geyik ya da özgürlük ile alakası yoktur. Konu ne ise onun üzerine sohbet edilir ki bu durumun varolmadığı onlarca "chat" sitesi mevcuttur. Ayrıca diğer bölümlerde de sırf "yazmış olmak için" yazmayın. Hani her yere yazmalıyım diye kendinizi kasmayın, aynı konuya peşpeşe 2 mesaj atmayın (istisnalar olabilir) Mesela 3-4 konuda mesajınız olmasın. Bu bir kayıp değildir. İnsanlar sizi biraz özlesin. Mecaz anlamda "forum orospusu" olmak isteyen varsa bilemem ancak o farklı giyinir bu farklı giyinir. Gurban olduğum yaresulallah bizi farklı yaratmıştır lakin ki öyle değildir..hadi hayırlı işler.
Mesela örnek, bu konuya girip sadece '':yes:'' smileyi yapıp gitmeyin.
evet ekstra cümleler kurun :D
bansheinator
26-06-2009, 13:28
oziyi seviyorum.q
PeNTaGRaM
26-06-2009, 13:45
Yannı kim yaptıysa " forum orospusu" damgasını da yedi direk.q
Hayırlı i$ler .q
UnicornKnight
26-06-2009, 15:09
DASHKBDBKJASBJKBASKJ nan üstüme alınsam mı alınmasam mı kararsız kaldım... onelan
Beeengbeng
26-06-2009, 15:15
mesela heroes konusu altında hugh jackman'ın wolverine olarak kıroluğundan bahsedemiyomuşuz, onu anladım....
sanırım anlayanlar anladıgını yazıp burada belirtiyo. yazsın herkes anlamayanlar ozi bi daha anlatsın ilerde ceza alınca ben anlamamıştım olmasın ama ben anladım
Essovius
26-06-2009, 17:48
lakin ki öyle değildir güzel olmamış "lakin öyle değildir " olsaydı başlık :silly
Beeengbeng
26-06-2009, 18:13
o ki'yi kaldıralım nihat
JauneRouge
26-06-2009, 18:17
heroes konusuna hiç yazmadım, alınmıyorum .q :lam3r
Beeengbeng
26-06-2009, 18:19
heroes sadece bir (rakamla 1 ) örnekti. :silly
JauneRouge
26-06-2009, 18:27
ben anlamam, o zaman örnekler çoğaltılsın :huhh misal bu konu :lam3r
Belli bir konu üzerine açılan başlıklara alakasız şeyler yazılmasın. Eğer her yerde istediğimiz her şeyi yazacaksak bölümler olmasının, başlıklar açılmasının bir manası kalmıyor. Kapatıp sohbet sunucusu kuralım. Hem daha ucuz hem daha pratik :D
Bab VerLoren
26-06-2009, 18:48
Her konu icin mi gecerli ?
Mesela su an ne dusunuyorsunuz konusunda cevirilen bir geyikle Heroes konusunda cevirilen geyik ayni potada eritilmemeli. Selam
JauneRouge
26-06-2009, 18:53
Belli bir konu üzerine açılan başlıklara alakasız şeyler yazılmasın. Eğer her yerde istediğimiz her şeyi yazacaksak bölümler olmasının, başlıklar açılmasının bir manası kalmıyor. Kapatıp sohbet sunucusu kuralım. Hem daha ucuz hem daha pratik :D
sohbetler konudan doğuyor ama. orda konuyu kim açacak ki :silly
şaka bi yana bence haklısın. şahane uygulaması vardı bi ara, o zamanlar şahane postlar oluyordu mesela. gene olsa şahanelensek. .q
Beeengbeng
26-06-2009, 18:55
kimse birbiriyle konuşmasın :silly
kendi kendine konuşanlar daha büyük sorun bence
Bab VerLoren
26-06-2009, 18:57
Ya da her üyeye kart verme yetkisi verilsin uygunsuz yazanlara hemen kart verebilelim ve banlayalim.
Her konu icin mi gecerli ?
Mesela su an ne dusunuyorsunuz konusunda cevirilen bir geyikle Heroes konusunda cevirilen geyik ayni potada eritilmemeli. Selam
Yoo. "Belli bir konu üzerine" kriterdir. Yani bir örnek diyalog.
Konu: Trabzonspor'un şampiyon olması.
y: trabzonspor hak etmişti bunu
z: yapma bunu..
t: Hey x, sen Lost'un finaline de sevinmiştin. Orda da Lock Kate'e atlamıştı felan feşmekan
u: Her gün sevişmek istiyorum
s: merhaba u, sevişelim mi?
k: forum kasıyor
l: geçen markete gittim domates aldm.
x,y ve z'nin mesajlarında sorun yok. Hatta t, bokunu çıkarmasaydı onda da sorun yoktu. Fakat u,s,k ve l'nin mesajları ile ilgilenmiyoruz. Olmasın bunlar.
Görüldüğü üzere belli bir konu mevcuttur. Bu konu trabzonspor'un şampiyonluğudur. Bahsedilecek şey spor üzerine olabilir. Ne lost ne de bir başkasının herhangi bir şey hakkındaki düşüncesi konuyla alakasızdır.
sohbetler konudan doğuyor ama. orda konuyu kim açacak ki :silly
şaka bi yana bence haklısın. şahane uygulaması vardı bi ara, o zamanlar şahane postlar oluyordu mesela. gene olsa şahanelensek. .q
Şahane değil de ekşi'deki gibi çok kötü butonu olabilir. Bakarız varsa..
( + - ) daha eğlenceli olur, yada (up, down)
edit
lakin bu yaptırımlar ciddi olarak uygulanırsa, geyikler daha iyi bi yer olmayacak kanaatindeyim. ben dahil bir çok üye bu sitede rahatlığı sevdiği için yazıyor/takılıyor
JauneRouge
26-06-2009, 19:15
evet o daha süper olur :marchmellow:
PeNTaGRaM
26-06-2009, 22:15
geyiq ruhu nerde
UnicornKnight
26-06-2009, 23:02
yemiştir inanırım... tek başına 3 kilo et yiyebiliyor gözlerimle gördüm kenkimi... onelan
:hmmm
Yönetim istifa o zaman :cigaralib:
"geyik ruhu" denilen şeyi defnedeli yıllar oldu.
Ayrıca her konuya alakalı alakasız istediğin her şeyi yazmak geyik değildir. Hiç bir zaman da olmadı.
pilavustunout
26-06-2009, 23:45
bu bir e-muhtıradır geyige vurulmus en büyük darbedir tasvip edilemez
Benim için geyikler bitmiştir bir daha da gelmem... desem de inanmayın
"geyik ruhu" denilen şeyi defnedeli yıllar oldu.
Ayrıca her konuya alakalı alakasız istediğin her şeyi yazmak geyik değildir. Hiç bir zaman da olmadı.
günlük hayatta geyik yaparken konudan konuya zıplamıyormusun sen?
JauneRouge
27-06-2009, 00:31
geyikten başka herşeyin var olduğu bir ortam oldu burası
Beeengbeng
27-06-2009, 00:48
bodrumun da eski tadı yok
bak şimdi kızdırdın levo yu
günlük hayatta geyik yaparken konudan konuya zıplamıyormusun sen?
Günlük hayatta yapılan geyik internette sohbet programlarında/sitelerinde yapılandır. Önceden mirc şu anda msn kullanılmaktadır. Gerçek yaşamda 2-3 kişi oturup geyik yaparsın, istediğin konuya atlarsın ki o geyiğin bile kuralları vardır. Konudan konuya atlamak bir şey konuşulurken tamamen alakasız bir konudan bahsetmek değildir. Gerçek hayatta diğerleri sizi dinlemez.
Burada yapılan geyiğe dünyadaki herhangi bir kişi ulaşabilir. Yazılanların anlamlı ve mevcut sistemde hep varolmuş şekilde "başlığa uygun" olması gerekir. Aksi halde bölüm ya da başlık kavramının bir anlamı kalmaz. Bu bir kısıtlama ya da ceza değildir. Mevcut ortamın kendi kendine oluşturduğu doğal bir kuraldır. Şu anda bunu tartışıyor olmak bile mantıksız.
"Geyik ruhu" daha önce de bahsettiğim gibi her konuya istediğin her şeyi yazmak değildir. Espri ya da mesajların kaliteli ve anlamlı olmasıdır.
UnicornKnight
27-06-2009, 01:05
özgür' üm be, hani tamam abarınca çok fena oluyor da, nan yıllar yıllar evveli snn' den de fps' den de bir nevi tatlı/sert şutlanma akabinde de geyiq olgusunun oluşma nedeni bu muhabbet tarzı değil miydi... hani bi yere kadar müsamaha göstermek gerekmez mi?
ez cümle; yaşlandın mı yahu, kadayıf amca mı oldun, bi rahat ol yahu, tadını kaçırana illa ayar veriyorsunuz zaten akıl dolu laflarla falan, kasmamak lazım bence fazla... tabii bence, benim bencelerimle senin sencelerin birbirini tutturacak diye de bir kaide yok...
ama hakkaten rahat olun bi yaaa kenk, gerek yok kırgınlık yaratmaya... :yes:
aferin lan güzel dedin tuttum
Beeengbeng
27-06-2009, 01:18
anlamadığım geyik ruhu öldü safsatacılığı. belki de bunu iddia edenlerin içlerinde bir şeyler öldü ve eski tadı alamaz oldular. açık konuşmak gerekirse çok soğutuyor çok heves kaçırıyor bende bu daimi beğenmezlik, eskiden böyle miydi hali ve tavrı. bu herhangi bir şeyi üzerine alınmak veya alınmamakla ilgili değil sadece gerek yok. insan bir şeyin içinde tutmamaya başlamışsa kendini içten içe , çok daha kolay olur beğenmemek boş bulmak vs.
son olarak yeniden: bodrumun eski tadı yok!
UnicornKnight
27-06-2009, 01:20
patron bodrum' a gitse de cumartesiler tatil olsa yahu... onelan
özgür' üm be, hani tamam abarınca çok fena oluyor da, nan yıllar yıllar evveli snn' den de fps' den de bir nevi tatlı/sert şutlanma akabinde de geyiq olgusunun oluşma nedeni bu muhabbet tarzı değil miydi... hani bi yere kadar müsamaha göstermek gerekmez mi?
ez cümle; yaşlandın mı yahu, kadayıf amca mı oldun, bi rahat ol yahu, tadını kaçırana illa ayar veriyorsunuz zaten akıl dolu laflarla falan, kasmamak lazım bence fazla... tabii bence, benim bencelerimle senin sencelerin birbirini tutturacak diye de bir kaide yok...
ama hakkaten rahat olun bi yaaa kenk, gerek yok kırgınlık yaratmaya... :yes:
Aslında benim açımdan hiç sorun değil. Hatta bana göre hiç bir konuda hiç bir şekilde kısıtlama olmamalı. Her şeyle her türlü dalga geçilebilir, isteyen istediği konuda istediği düşünceyi dile getirebilir. Kuralların da olabildiğince esnek olmasından tarafım. Fakat forum bana göre yönetilmiyor. Yani bu yukarıda yazdıklarım kendim için değil. Çünkü ben zaten forumda takılan birisi sayılmam. İlgimi çeken konu sayısı kısıtlıdır.
Şimdi. Eğer herkes hemfikir ise sorun değil. Yani isteyen istediği yere alakasız mesajlar atsın, geyik ruhu budur diyorsanız benim için sorun yok. Sadece açtığınız herhangi bir konuda herhangi bir üye hiç alakası olmayan bir şey söylerse hepinizden aynı anlayışı beklerim. Hoşunuza gitmeyen bir şey söylendiğinde de "rahat olmanızı" beklerim. Hani forumda herkeste pek rastlanmayan "rahatlıktan". :D
Şimdi isteyen istediği gibi kasabilir. Fakat sonra gelip forumun kalitesi düştü diye sitem etmeyin.
UnicornKnight
27-06-2009, 01:24
Aslında benim açımdan hiç sorun değil. Hatta bana göre hiç bir konuda hiç bir şekilde kısıtlama olmamalı. Her şeyle her türlü dalga geçilebilir, isteyen istediği konuda istediği düşünceyi dile getirebilir. Kuralların da olabildiğince esnek olmasından tarafım. Fakat forum bana göre yönetilmiyor. Yani bu yukarıda yazdıklarım kendim için değil. Çünkü ben zaten forumda takılan birisi sayılmam. İlgimi çeken konu sayısı kısıtlıdır.
Şimdi. Eğer herkes hemfikir ise sorun değil. Yani isteyen istediği yere alakasız mesajlar atsın, geyik ruhu budur diyorsanız benim için sorun yok. Sadece açtığınız herhangi bir konuda herhangi bir üye hiç alakası olmayan bir şey söylerse hepinizden aynı anlayışı beklerim. Hoşunuza gitmeyen bir şey söylendiğinde de "rahat olmanızı" beklerim. Hani forumda herkeste pek rastlanmayan "rahatlıktan". :D
Şimdi isteyen istediği gibi kasabilir. Fakat sonra gelip forumun kalitesi düştü diye sitem etmeyin. ben sana bana balık tut demiyorum ki, bana balık tutmasını öğretir misin diyorum, sen bana sazan mısın diyorsun... nan bal gibi de anladın demek istediğimi, çekme şimdi başka tarafa... elbette ki b.kunun çıktığı durumlar hakikaten insanı zıvanadan çıkartıyor ama en nihayetinde yola çıktığımız o ilk günlerdeki gibi hoş bir seda tadında mavra muhabbet de olmalı, olmazsa zaten dğer sıradan forumlardan ne farkımız kalır ki...
ben sana bana balık tut demiyorum ki, bana balık tutmasını öğretir misin diyorum, sen bana sazan mısın diyorsun... nan bal gibi de anladın demek istediğimi, çekme şimdi başka tarafa... elbette ki b.kunun çıktığı durumlar hakikaten insanı zıvanadan çıkartıyor ama en nihayetinde yola çıktığımız o ilk günlerdeki gibi hoş bir seda tadında mavra muhabbet de olmalı, olmazsa zaten dğer sıradan forumlardan ne farkımız kalır ki...
Kesinlikle hiç bir tarafa çekmeden mesajına net bir şekilde cevap verdim. Ne dedim.
- Benim şahsi görüşüm ( ya da en azından kendim için) değil.
- İsteyen istediği gibi kasabilir. Sorun değil.
Geyikte sınır yoktur. Sana göre geyik bana göre geyik vardır. Neyin abartı neyin normal olduğu kişiye göre değişir. Kimisi küfürlü konuşur ve ona göre normaldir, kimisi küfürlü konuşmaya tepki gösterir. Kimisi mesaj kasılan ve kendisi için anlamsız olan yazıları sevmez, kimisi de bunda bir sorun görmez.. Yani bu işin bir standardı yok. Yıllardır suçlandığımız (ki hiç yapmadığım bir şeydir) keyfi ban/ceza vermenin de sebebi budur. Çünkü bu konuda bir standart yoktur.
UnicornKnight
27-06-2009, 01:32
sdncjksbnjksbvjkbvjksd peki... onelan
Mesela son tepki gösterdiğim Umut'un itiraf.com'a bir eşcinsel ağzı ile benim rumuzumla açtığı konu. Bir sürü fotoşop yaptılar bir şey demedim hatta güldüm. Son nokta olarak İtiraf.com'a açılan konuda ise forumun tamamı güldü. Ben haliyle tepki gösterdim. Eğer seni tanıyorsam bunun sana yapıldığını bir düşününce gidip Umut'u boğazlarsın diye düşünüyorum. :D
Şimdi bu geyik midir değil midir? İzin verilmeli mi verilmemeli mi? Forumda herkes gülüp eğleniyor ve çok açık olarak komik. Peki ne yapmalı?
Geyik standardını belirlemek açısından bir örnektir.
kişiye yönelik konular açılmadan evvela kişinin görüşü alınmalıdır.
bu itiraf.com hedesi nedir la bizde gülelim :D
Essovius
27-06-2009, 01:43
evet evet bizde gülelim