PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : Mezarlarımız

Beeengbeng
12-06-2009, 20:28
Geçen gün izlediğim haberle kanım dondu. İstanbulda yaşayanlar için deprem mezarlığı hazırlanmış. Üçer katlı mezarlar; yani üç kişi üst üste gömülecek. Mezar hazırlanıyor eyvallah; kimse kendini kandırmasın büyük kayıplar verilecek ve ölüleri defnetmek gerek. Lakin önce yeni istanbul projesi, eskisi yıkıldıktan sonra yenisini yapacağız mantığında bir proje yani sonra böyle mezarlık haberleri. Bunlar dönüyor duruyor, bunlara para aktarılıyor da merakım güçlendirme çalışmalarına da en azında bunlar kadar kaynak ayrılıyor mu? artık istanbulu bıraktılar da kendi güvenli muhitlerindeki güvenli evlerindeyken gelmesini umut ettikleri ufak bir şehir temizliği mi bekliyorlar, yoksa medya sadece insanın içini buz kestiren kısımlarını haber yapmayı mı tercih ediyor?

JauneRouge
12-06-2009, 20:31
karşısında meyhane var mı peki

Umo
12-06-2009, 20:44
depremden önce üstte kim yatcak kavgasından binlerce kişiyi öldürüp depremde olacak ölü saysını azaltmakta başarı sonuca bakarım benm 600 bin küsür binayı neyle güclendirecen mesir macunuylamı yık şehri yeniden yap

kamen
12-06-2009, 22:23
istanbulun kıymetini hiç ama hiç bilmiyoruz ya yanarım da ona yanarım.
bir başka ülke bu topraklara sahip olsaydı cennetti burası.

Sub
12-06-2009, 22:48
ben en alt kattan mezar istiyorum, ne de olsa sırtüstü yatılıyor mezarda :silly

Beeengbeng
12-06-2009, 22:54
güzel, umarım istediğini alırsın

UnicornKnight
12-06-2009, 23:02
bir şeyler yazmak istiyorum esasen... lakin pek de bir şey yazasım gelmiyor bu konu üzerinden mizah yapıldığını görünce... kimse 99' da gidenlerin ya da kalanların yaşadıklarını yaşamasın, tek dileğim... neyse dolanayım ben...

Umo
12-06-2009, 23:32
valla ölüye saygımız sonsuz nasıl olursa olsun herzaman. oyle bi yazıyosun babuş yapmadığım şey için kendimden utandım ben devletle alay ettim

Sub
12-06-2009, 23:38
yanlış anlaşıldım galiba. ben depremle ilgili geyik yapmak niyetinde değildim. ben medyanın toplum üzerinden arasıra yarattığı deprem korkusunu tiiye almak niyetindeydim ki bu 'korku yaratma' eylemi profesyonelce ve belli sıklıklarla yapılıyor. hatta şu kadarını söyleyeyim ki bu konu üzerine akademik çalışmalar bile yapıldığını biliyorum. yoksa insan hayatı ile dalga geçmek ne haddime.

=TuO=
13-06-2009, 12:18
onur git bi gazını boşalt gel, şöyle sahilde benim orada olmadığım bi sırada yürüyüş esnasında arkandakilere doğru boşalt gazını :D olm adamlar ölenle değil öldürenle dalga geçmişler malakyanım benim :D

anyway I go...

Essovius
13-06-2009, 12:25
cidden şehrin yıkılıp yeniden yapılmaya ihtiyacı var. bu da ancak şehrin fazla nufusunu başka illerde istihdam etmekle olabilecek gibi gözüküyor.

burak
13-06-2009, 14:44
mezarımızı hazırlasınlarda oraya gömülememek dah kötü

kesh
14-06-2009, 04:56
bu 3 katlı mezarlığın yapıldıı yer muhit . oralar : ulaşımı olmayan polisin jandarmanın gitmediği kimsenin umursadığı bi yer .. orda bi şey oldumu olay çıktı mı kimse bilmez gitmez . dediğim gibi yol falan yok artık .. acı olan ,benim üzüldüğüm : o insanlar olduki şu bi kesimin istediği deprem meydana geldi ve o depremde hayatını kaybetti ( ki biraz büyük şiddetli bi depremde ordaki binaların tamamının yıkılacağı görüşünde bi çok bilirkişi ) o mezarlara bile defnedilmeyecekler .. o gç.ük onların mezarı olacak çünkü orda oturanlardan başka kimse gidip bakıp yardım etmeyecek
neyse :/ :'(