PDA

Orijinalini Görmek İçin Tıklayın : yakın çekim Hitler.

Sub
10-06-2009, 01:50
Dünyanın en önemli tarih dönemlerinden birini oluşturan Adolf Hitler’in bugüne kadar birçok fotoğrafını gördük baktık. Artık neredeyse ezberledik.. Ama hala dünyayı bu kadar yerinden kaldırmış bir diktatör olan Hitler’e ve dönemine ilişkin yeni ve daha önce bilinmeyen birçok belge ve döküman ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Hitler’in en yakın fotoğrafçısı olan Hugo Jaeger adlı bir Alman fotoğrafçının çektiği binlerce Hitler fotoğrafı Life dergisi tarafından yayınlandı…
http://www.geyikler.net/forum/attachment.php?attachmentid=891&stc=1&d=1244625434
Hugo Jaeger, 1936-1945 yılları arasında sınırsız ve kimseye tanınmayan bir ayrıcalıkla Adolf Hitler’in pek çok kişisel fotoğrafını çeken bir Alman fotoğrafçı… Hitler’i seyahat ederken, günlüğünü yazarken, üst düzey komutanlarıyla toplantıdayken, halka seslenirken ve en önemlisi de özel anlarında bol bol ve rahatça fotoğraflamış.
30′lu yılların sonunda çok az sayıda fotoğrafçı renkli film kullanıyordu. Hugo Jaeger bunların öncülerinden biriydi ve Hitler gördüklerinden çok memnun kalmıştı. Ve artık bu sınırsız fotoğraf arşivi Life (http://www.life.com/) dergisi tarafından yayınlandı.
Adolf Hitler’in en yakın fotoğraflarını çeken fotoğrafçının arşivini bu kadar esaslı bir halde koruyabilmesinin hikayesi ise ayrı bir macera…
1945 yılında düşman kuvvetleri Münih’e son darbeyi vurmaya hazırlanırken şehrin batısındaki küçük bir kasabada Jaeger, Amerikan askerleriyle burun buruna gelir. Amerikalılar, fotoğrafçının kim olduğunu bilmeden yaşadığı evi bulmaya çalışırlarken, Jaeger’ın, içinde binlerce diapozitif fotoğrafı sakladığı bavulunu farkederler. Eğer Amerikalıların filmleri ve Hitler’e yakınlığını öğrenirlerse, tutuklanacağını ya da daha kötüsünün başına geleceğini çok iyi bilen Jaeger sonrasında olacakları asla tahmin edemezdi muhtemelen.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.. (http://www.futuristika.org/2009/06/09/hitleri-kimse-bu-kadar-yakindan-gormedi)

Mihver
15-06-2009, 07:28
kemik fanatizmi üzerinde başarılı olan asil ve karizmatik sabuncu.

votkaci
15-06-2009, 15:02
asil ve karizmatik?

UnicornKnight
15-06-2009, 15:09
20. yüzyılın en önemli lider ve önderlerinden biri olduğu tartışmasız bir gerçek, bir o kadar deli ve cahil olduğu da bir başka gerçek... bu arada topiğe konu olan fotoğraf arşivi son derece yüksek çözünürlüklü olarak mevcut elimde, ilgilenen olursa yollayabilirim özelden... :yes:

http://www.geyikler.net/forum/showpost.php?p=35904&postcount=65

emir
17-06-2009, 12:40
cahil konusu hariç katılıyorum :hmmm

kavgam ı okudunmu ?

votkaci
17-06-2009, 12:56
ne yani, şimdi hitleri övecek miyiz burada?
50 milyon insanın katilinin cahil olduğuna katılmıyorsun demek.
kavgam tüm zamanların en boktan kitabıdır. hitlerin ergenler üzerinde bıraktığı etkiden sıyrılmak gerekir.

UnicornKnight
17-06-2009, 15:28
cahil konusu hariç katılıyorum :hmmm

kavgam ı okudunmu ? peki kavgamın büyük bir kısmını kendisinin yazmadığını, yazdırdığını biliyor musun? cahil olduğu ise su götürmez bir gerçek... enerji kaynaklarına ulaşacağım diye rusya üzerine operation barbarossa' yı düzenletip de rommel' in afrika korps' unu kuzey afrika cephesinde ikmal arsızı montgomery' e karşı ikmalsiz bırakan bir denyollektüeldir kendisi... ha führerdir falandır, hitabeti kuvvetlidir, hakikaten büyük bir önderdir ama bu koskoca wermacth' ı heder edenin de kendi dizginlenemez cahil cesareti ve yalakalarına uyan aptallığı olduğu gerçeğini değiştirmiyor... ha gel gelelim rommel' de mektepli değil alaylıdır, lakin zehir gibi de akıl vardır kendisine... üstelik düşmanlarına saygı ve insani değerler bakımından da rommel gömlek gömlek üstündür kendisinden... buna rağmen mareşal rommel' i intihara zorlayan da aynı ordu yöneten onbaşıdır...

:yes:

emir
17-06-2009, 20:13
ben bütün kitabı yazdırdı diye biliyordum :hmmm da bunun cahillikle alakası yok...kötü tercihler yapmıştı...Operation Barbarossa bunların başında gelir.

ama Rommel i afrikanin ortasında aç susuz bırakmasının amacı, kendisine karşı tehdit oluşturabilecek bir general i kendisinden uzak tutmasına bağlayabiliriz :hmmm

rommel in hiç bir "savaş suçu" işlememesi de bu teoriyi destekler nitelikte :yes:

UnicornKnight
18-06-2009, 01:17
bu bile ne kadar cahil olduğuna tek başına dalalet etmez mi peki hitler' in? rommel her ne kadar hitler' den zerre hazzetmeyen bir kumandan olsa da july plot komplosu öncesi kendisine konuyu açan yüksek rütbeli subaylara gider yaparak "siz söylemediniz, ben de duymadım, akıllı olun akıllı" diye ayar vererek ne kadar bağlı bir kumandan olduğunu fazlası ile ortaya koymuştur... buna rağmen hitler' in intihar etmezse ailesi ile birlikte onursuzca katledileceği tehtidini içeren blöfe (zira hitler de olsa g.t isterdi alman halkı tarafından böylesi sevilen bir mareşal' e bunu yapabilmek ve hali hazırdaki başkaldırıyı daha hızlı ve daha güçlü bir hale getirirdi) o yine bağlılığı ve küçük de olsa gerçekten çok sevdiği eşi ve oğluna bir şeyler yapılabileceğini düşünerek asilce davranmıştır...

bu noktada tekrar değinmek isterim ki rommel çağdaşı (20. yüzyıl babında) Ulu Önder M.Kemal Atatürk ile beraber savaş meydanında düşmanlarına mertçe ve insanca davranan ve kumandası altındakilere bunu telkin eden az sayıda onurlu komutandan biriydi... biz montgomery ibnesinin kuzey afrika çöllerinde ele geçirdiği afrika korps askerlerini haganah ve irgun vahşileri, hayasızları eline teslim ederek onların nasıl da vahşice katledilmelerine sebep olduğunu da biliyoruz şüphesiz... :yes:

emir
18-06-2009, 02:14
Kötü tercihleri gelmiş geçmiş bütün Askeri Liderler yapmışlardır...bu cahillik değildir bana göre...

Rommel in ne kadar yetenekli, düzgün bir asker ve insan olduğunu tartışmaya gerek yok...komple katılıyorum :yes: Ama Hitlerin zekası da küçümsenemez, Barbarossa harekatını yapmaktaki amacı gerçekten zekice bir manevraydı başarılı olsa herşey çok farklı olurdu...ama aynı hareketi yapıp başarısız olan Napolyon gibi bir general de varken, cahil demek haksızlık olur diye düşünüyorum :hmmm

Montgomery konusunda yorum yapamicam...kendisi hakkında bilgim çok yüzeysel :yes:

votkaci
18-06-2009, 02:19
başçavuşun beygiri kıvamında devam edeyim. hitler ile napolyon'u kategorize ederken hangi kriterleri göz önüne aldın?

emir
18-06-2009, 02:20
ikisininde rusyaya yürümesi dışında hiç bir kriter baz alınmamıştır :yes:

UnicornKnight
18-06-2009, 02:33
Barbarossa harekatını yapmaktaki amacı gerçekten zekice bir manevraydı başarılı olsa herşey çok farklı olurdu... iyi de halen anlatamadığım şu sanırım... eğer rusya üzerine yürümek gibi bir denyoluk yapmak yerine rommel' in kuzey afrikadaki vurucu gücünün ikmal ihtiyacını karşılasaydı hem enerji kaynaklarına daha kolayca varmış olacaktı hem de ortadoğudaki ingiliz hegamonyasını ve gizli yahudi cemiyetleşmesini engellemiş olacaktı, bunun yerine kurmaylarının tüm ısrarlarına rağmen politik bir intiharı seçerek ordunun büyük bir kısmının rusya içlerine sevk edilmesini emretti... hele ki stalin gibi bir kurta karşı, breh breh breh... cahil diye az bile demişim esasen... cahillik ile kast ettiğim askeri yöntem ve doktrinleridir (hakeza böyle bir şey söylenemez de, çarpılır insan, 2. dünya savaşı süresince elde edilen başarılarda hemen hiç payı yoktur)... gerçekten mükemmele yakın bir politikacı, hadi doğrusal davranalım "diktatör" olabilirdi ama rezil bir asker, ne oldum delisi olmuş bir onbaşı eskisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor bütün bunlar... :yes:

emir
18-06-2009, 02:38
Rommel i desteklemeyerek, yapmaya çalıştığı potansiyel bir rakibi egale etmek, onu yukarıda da söyledim...rusya ya girmekteki amacı, çok büyük potansiyeli olan bir ülkeyi egale etmek ve biraz da reklam sanırım...

taktiksel yeteneği olduğunu iddia etmiyorum, ama ne zaman nereye saldıracağını bilmekte askeri kabiliyeti gösterir diye düşünüyorum :hmmm

iyi oldu bu fikir alışverişi aslında :D

UnicornKnight
18-06-2009, 02:43
Rommel i desteklemeyerek, yapmaya çalıştığı potansiyel bir rakibi egale etmek, onu yukarıda da söyledim...rusya ya girmekteki amacı, çok büyük potansiyeli olan bir ülkeyi egale etmek ve biraz da reklam sanırım...

taktiksel yeteneği olduğunu iddia etmiyorum, ama ne zaman nereye saldıracağını bilmekte askeri kabiliyeti gösterir diye düşünüyorum :hmmm

iyi oldu bu fikir alışverişi aslında :D

aytekin vatandaş imzalı hitler' in sözde doğaüstü (!) yeteneklerini referans alan kitaplar ve muadillerini baz almıyorsundur şu söylediğinde umarım... zira taktiksel olarak gerçek anlamda bir rezaletti, savaşın başlarında henüz gücü yeni ele geçirmiş olmasının da etkisiyle kurmayı olan yetenekli askerlerin görüşleri doğrultusunda kararlar alarak işi büküyordu, lakin ne zaman ki g.tü kalktı "burda benim dediğim olur" moduna girdi alman ordusu da hem havada hem denizde hem de karada sçışlara başladı... rica ederim ısrar edeceğine biraz olsun araştır, ama axis kaynaklarını baz alan, ama allied kaynaklarını baz alan tarihsel dökümanlardan derlenen eserleri incele... dediğimi daha iyi göreceksin...

kesinlikle berbat bir askerdi... askeri taktik ve doktrinler konusunda cahil cühelanın önde gideniydi... :yes:

votkaci
18-06-2009, 02:43
ne zaman nereye saldıracağını bildiğinden rusya'ya gömüldü sanırım.

emir
18-06-2009, 02:56
doğaüstü ? o konuda hiç bir fikrim yok...ben savaşın genel gelişiminden yola çıkarak böyle bir yorum yapıtm.

askeri dehaydı demedim, taktiksel yetenekleri konusunda da yorum yapmadım...

savaşın büyük bir çoğunluğunda yaptığı hareketlerin doğru olduğunu söyledim...askeri kurmaylar ne derse desin, sonuç olarak kararı her zaman tepedeki adam verir :yes: Almanya nın karada havada ve denizde sıçmaya başlamasıda savaşın sonlarına denk gelir, 3 cephede savaşmak ne kadar güçlü olursa olsun hiç bir ülkenin ekonomisinin altından kalkabileceği bir şey değil.

UnicornKnight
18-06-2009, 03:15
"bilgi" ile değil "dogma" ile konuşuyorsun... o yüzden sonu gelmez bir kısırdöngüye yönünü çevirecek bir konuda tartışmaya girecek değilim... daha çok araştırdığın ve daha çok okuduğun zaman söylediklerimin doğruluğunu sen de göreceksin, ve konuya ilgiliysen bu bir gün muhakkak gerçekleşecek... :yes:

emir
18-06-2009, 03:26
peki :roll

h376
20-06-2009, 01:52
Cahil mahil bilmem de sağlam zındıkmış hitler.:)

UnicornKnight
20-06-2009, 01:57
asklcnjaskcjasbcjksabcjksabcjkasbcjkasbcjkabcjka o ne alaka nan... onelan

h376
20-06-2009, 01:59
1-2 saat evvel bir yazıda adı geçiyordu da oradan şaaptım. Hani dedim hazır başlık var düşüncelerimi aktarayım şuracığa da içimde kalmasın dedim:D:D

oŋυrov
20-06-2009, 02:06
madem hitler den bahsediyorsunuz bi soru soracağım, bi kaç farklı yazarın bi kaç karikatürüne rastladım lakin?

hitler gay miymiş?

h376
20-06-2009, 02:12
madem hitler den bahsediyorsunuz bi soru soracağım, bi kaç farklı yazarın bi kaç karikatürüne rastladım lakin?

hitler gay miymiş?
yok olm zındık dedik ya.

UnicornKnight
20-06-2009, 02:21

hitler gay miymiş?

ernst roehm ile parti iktidara gelmeden öncesine dayalı uzun soluklu bi tokuşturmacaları varmış diyenler de var, lakin ernst roehm hakkındaki gay olduğuna dair iddiaların nsdap' nin sa' yı bertaraf edişinden sonra ortaya atılmış olduğuna da dikkat çekersek, ayrıca hitler' in bilinen cinsel hayatının daha ziyade sado-mazo ya kayan eğilimlerde olduğunu göz önünde bulundurursak bu mevzuya dair gerçeklerin hiçbir zaman tam manası ile ortaya çıkmayacağını düşünüyorum...

Serco
20-06-2009, 15:01
Heil Hitler !!!

http://image.guardian.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2007/08/07/hitler460.jpg